DOLAR 32,5884 0.34%
EURO 34,7759 0.09%
ALTIN 2.504,590,82
BITCOIN 2073002-0,10%
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MGC yönetimi ve gazeteciler BN Hotel’i ziyaret etti

MGC yönetimi ve gazeteciler BN Hotel’i ziyaret etti

ABONE OL
Ağustos 25, 2021 15:06
MGC yönetimi ve gazeteciler BN Hotel’i ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve kentteki gazeteciler BN Hotel Thermal SPA Tesislerindeki kahvaltı etkinliğinde bir araya gelerek tesisi gezdiler.

55 milyon dolarlık yatırımla Mersin’de faaliyete geçen kentin 5 yıldızlı ilk termal tesisi olan BN Hotel Thermal SPA Tesislerinde gazeteciler için kahvaltı etkinliği düzenlendi. Etkinlikte MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, MGC Saymanı Abdullah Biçer, MGC Yönetim Kurulu Üyeleri Fahriye Kutlay Şenyurt ve Ali Kemal Köseoğlu ile BN Hotel Thermal SPA Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Narlı, Genel Müdür Alp Atilla ve çok sayıda gazeteci bir araya geldi.

“Asıl hedefimiz otelimizi bölge dışında duyurmak”

Kahvaltı etkinliğinden sonra gazeteciler otelin aqua park, spa, termal havuzlar, süit odalar, balo salonu gibi bölümleri gezdiler. Toplantı salonunda yapılan basın açıklamasında otelle ilgili bilgi veren BN Hotel Thermal SPA Genel Müdürü Alp Atilla, standartların üzerinde kaliteli bir hizmet anlayışı içerisinde olduklarını dile getirdi. Asıl hedeflerinin bölgenin dışındaki kentlerde ve yurtdışındaki ülkelere ulaşmak olduğunun altını çizen Atilla, “Otelimizde 249 tane odamız, 35 tane havuzumuz, 220 tane çalışanımız var. Termal otel olarak burada faaliyetimizi sürdürüyoruz. Ama termalin ötesinde6 bin metre karelik bir alanla Mersin’deki en büyük aqua parka sahibiz. Tatilde sahile gitmek yerine buraya gelip çok mutlu ayrılan ve hiçbir zaman sahili aramadıklarını söyleyen misafirlerimiz oldu. Aslında bu çok büyük bir yatırım ve Mersin için büyük bir değer olduğunu düşünüyorum. Buradaki amacımız otelimizi daha iyi bir yere getirmek, buradaki servis kalitesinde belli bir standart oluşturmak adına buradayız. Asıl hedefimiz bu bölgenin dışında İstanbul, Ankara hatta yurtdışındaki bazı ülkelere ulaşmak ve buradaki termal suyumuzun hem kalitesini hem de sağlık alanında nelere iyi geldiğini anlatabiliyor olmamız gerekiyor.” dedi.

Yusuf Narlı: Yükselen bir grafiğimiz var

BN Hotel Thermal SPA Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Narlı, öncelikle çevre illerden talep geldiğini belirterek şunları söyledi: 2011 yılında MTA’dan termal kuyular alınıp, kuyular alındıktan sonra mimari çalışmalar başladı otelimizde. Mevcut bölgede imar olmadığından dolayı imar çalışmaları ve alt yapılar geldi. 2018’de inşaata başlandı, 2020 senesinde ise otelimiz tamamlandı. 29 Ekim‘de ilk açılış törenimizi yaptık ancak pandemiden dolayı sadece bir buçuk ay hizmet verebildik. Havuzların kapanmasından dolayı otelimizi kapatmak durumunda kaldık. İkinci açılışımızı ise 19 Mayıs’ta yaptık. Bu süreçte ilk önce çevre illerden talepler gelmeye başladı. Bu talepler zaman içerinde arttı ve şuanda da yükselen bir grafiğimiz var.

“Mersin için önemli bir yatırım”

MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe ise termal otelin Mersin açısından çok önemli bir yatırım olduğunu ifade etti. Tepe, “Biz kent gazetecileri olarak kentin bütün sorunlarıyla, gelecekteki planlarıyla yakın ilişki içerisinde olan bir meslek gurubuyuz. Kamu adına denetleme yapar gazeteciler, bu şekilde mesleklerini icra ederler. Biz Mersin’in bir deniz, kum ve güneş turizmi ile biliyoruz ama ne yazıkki turizm anlamında istediği yerde olmadığını da biliyoruz.Biz deniz turizminin gelişmesini beklerken, bir anda termal turizmle tanıştık. Bu bize sürpriz oldu ama baktığınız zaman burası hep vardı, bu bölgenin suyunun özelliği hep bilinirdi. Ancak, böyle bir tesis ile Mersin’in bu özelliği ön plana çıkmış oldu. Önümüzdeki günlerde kent adına çok önemli bir yatırım olacağını hissediyoruz. Kent gazetecileri olarak, kentin tarihini ve geleceğini yazanlar olarak her anlamda kentimize fayda sağlayacak bu projenin yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.