DOLAR 32,3274 0.23%
EURO 35,1585 0.07%
ALTIN 2.297,740,90
BITCOIN 22876000,46%
Mersin
22°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

NİYE MÜDAHALE ETMEDİNİZ?

NİYE MÜDAHALE ETMEDİNİZ?

ABONE OL
Haziran 4, 2021 10:54
NİYE MÜDAHALE ETMEDİNİZ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Mustafa Gültak, bir kez daha kentsel dönüşümün önemine değinerek muhalefete seslendi

AKDENİZ’DE KAÇAK YAPILAR YAPILIRKEN NİYE MÜDAHALE ETMEDİNİZ?

* Akdeniz Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci birleşiminde konuşan Başkan M. Mustafa Gültak, bazı meclis üyelerinin çevre konuları üzerine yaptığı konuşmalara istinaden, “Akdeniz gözünüzün önünde erimiş; betonlaşmış. Kaçak yapılarla karşı karşıya kalmış. Parkı, spor tesisi olmamış. Bunlar sizin gözünüzün önünde olmuş. Bunlara karşı çıkmadığınız gibi onay da vermişsiniz. Bu kaçak yapılar yapılırken niye müdahale etmediniz? Hadi gelin kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm yapalım. Destek verecek misiniz? Akdeniz’de çevreci, doğacı, modern bir yapının oluşmasına izin veriyor musunuz?” dedi.

Akdeniz Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci birleşimini, Mustafa Gültak Başkanlığı’nda, belediye konferans salonunda gerçekleştirdi. Meclis toplantısı, yoklama ile başlayıp, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sürdü, ardından bir önceki birleşim tutanak özeti kabul edildi. Meclis’te, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ nedeniyle çevrenin önemine ilişkin bir video yayınlayan Başkan Gültak, ekolojinin önemine vurgu yaptı.

Nusratiye Mahallesi, 953 ada, 40 ve 41 sayılı parseller üzerinde bulunan İmar, Çevre, Gençlik Spor ve Sağlık, Eğitim ve Kültür ile Çocuk ve Engelli Hakları komisyonu raporları oy çokluğuyla reddedildi. Meclis’te, ilgili yasa gereği, Tarımsal Hizmetler Müdürü kadrosu ihdası için düzenlenen 1 sayılı kadro ihdası cetveli ile ilgili komisyon raporları da oybirliği ile kabul edilirken, toplantıda, Bahçe ve Barış Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 1. Bölge, 1. Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili teklif ve komisyonlardan gelen raporlar da üyelerin oybirliği ile Meclis’ten geçti. Öte yandan Üçocak Mahallesi Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı içerisinde bulunan binanın Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne tahsisi için Başkan Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili komisyon raporları da meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Başkan Gültak; “Akdeniz 25 yıl içinde gözünüzün önünde erimiş”

Temenni ve öneriler bölümünde söz alan Meclis üyeleri de 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün önem ve anlamı üzerine konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından söz alan Başkan Mustafa Gültak, bazı meclis üyelerinin eleştirel yaklaşımlarına geçmiş dönemdeki yönetimlere atıfta bulunarak yanıt verdi. Başkan Gültak, “Yıllarca Akdeniz Belediyesi’nde betonlaşmayı kim yaptı? Biz mi yaptık? Bu parkların yapılmamasına, yeşil alanların yapılmamasına kim göz yumdu? Akdeniz 25 yıl içinde gözünüzün önünde erimiş. Betonlaşmış. Kaçak yapılarla karşı karşıya kalmış. Parkı, spor tesisi olmamış. Bunlar sizin gözünüzün önünde olmuş. Bunlara karşı çıkmadığınız gibi onay da vermişsiniz. Hangi çevreden bahsediyorsunuz? Bu kaçak yapılar yapılırken niye müdahale etmediniz? Neden bu kentleşmenin bu kadar çarpık olmasına izin verdiniz?” ifadelerini kullandı.

“Akdeniz’de modern bir yapının oluşmasına izin veriyor musunuz?”

Bugün Akdeniz ilçe sınırları içerisindeki çarpık kentleşmeden ötürü, park dahi yapamadıklarından duyduğu memnuniyetsizliği dile getiren Başkan Gültak, “Ekolojiye destek olamıyoruz. Gelin kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm yapalım. Cıvıl cıvıl olsun her taraf. Ağaçlar ekelim. O ağaçların üzerine kuşlar yuva yapsın. Çocuklarımız doğayla buluşsun. Hadi gelin. Destek verecek misiniz? Akdeniz’de çevreci, doğacı, modern bir yapının oluşmasına izin veriyor musunuz? Yarından itibaren başlayalım. Bu konuda çözüm önerisi de getirmiyorsunuz. Bu insanlara, onların çocuklarına yazık ediyorsunuz” diye konuştu.

Bir sonraki Akdeniz Belediye Meclis Toplantısı, 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.