DOLAR 32,3052 0.09%
EURO 34,8856 0.05%
ALTIN 2.435,720,15
BITCOIN 20289642,34%
Mersin
28°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

MİMDER: Fiyat artışlarına dur demek lazım

MİMDER: Fiyat artışlarına dur demek lazım

ABONE OL
Mayıs 29, 2021 11:20
MİMDER: Fiyat artışlarına dur demek lazım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MİMDER: Fiyat artışlarına dur demek lazım

Mersin İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Kenan PEKER, temel inşaat malzemelerinde yaşanan fiyat artışlarına acilen “dur” denilmesi gerektiğini söyledi.

ANKARA-  İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin ana lokomotifi olarak 250 alt sektörü taşıyan ve  2,5 milyon kişiyi direkt istihdam eden önemli bir sektör diyen MİMDER Başkanı PEKER Türkiye ekonomisinde inşaat sektörünün önemi neyse, inşaat sektöründe demir/çeliğin de önemi odur dedi.

Peker“Türkiye, dünyada demir/çelik üreticisi olarak ilk 5’e girmesine, tüketimimizin yaklaşık 2 katından fazla üretim gücü olmasına rağmen, demir fiyatları, geçen yıldan bu yana % 100’ün üzerinde artarak inşaat sektörünün zor duruma düştüğünü vurgulayarak altını çizdi”

MALİYET BAZLI FİYAT ARTIŞLARI YAŞANIYOR

Ülkemizde demir cevherinden üretimin %20 oranında olması ve kalan % 80’lik kısmının hurdadan imal edildiği biliniyor. Son aylarda oluşan cevher, hurda ve kütük fiyatlarında ki artış, aynı oranda demir/çelik fiyatlarına yansımıştır.

Bu gelişmeler sadece ülkemizde yaşanan bir fiyat artışı değildir. Tüm dünyada maliyet bazlı fiyat artışları yaşanıyor dedi.

Geçen yıl mayıs ayında 3.100 TL/ton olan demir fiyatı, 2021 Mayıs ayı tarihi itibariyle bugün 7.500 TL/ton düzeyine çıkmıştır. Son bir yıllık % 100’ün üzerindeki fiyat artışı, kısa sürede demirin türevi olan malzemelerde ve tüm inşaat malzemelerinde yüksek fiyat artışına neden olmuştur.

Üstelik tüm fabrikalar ihracata satış yaptıkları için mal tedarikinde de sıkıntılar vardır dedi.

HÜKÜMETİMİZE GÜVENİYORUZ, BU KONUYU İVEDİLİKLE ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞINA İNANCIMIZ TAMDIR

Son 1 yıldır taahhüde dayalı kamu işi yapan yüklenicilerin sözleşmelerine göre işleri tamamlayabilme şansları yoktur.

Kamuya ait süreli işlerin sekteye uğramaması ve yapsat, taahhüt işi yapan sektör temsilcileri için, hükümetimizin artan tüm yapı malzemelerinde ki fiyat artışlarını tolere edecek bir çalışma başlatmasına ihtiyaç vardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.