DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2062519-0,55%
Mersin
27°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKDENİZLİ ÇOCUKLARA ‘AKRAN ZORBALIĞI’NA KARŞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

ABONE OL
Şubat 15, 2024 13:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKDENİZLİ ÇOCUKLARA

‘AKRAN ZORBALIĞI’NA KARŞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Akdeniz Belediyesi Uzman Psikologları tarafından, 8-11 yaş gruplarına ait çocuklara İyilik Peşinde adlı oyun oynatılarak, ‘Akran Zorbalığı’ konusunda farkındalık oluşturmak, akran ilişkilerini güçlendirip farklılıklara saygı duyma ve paylaşma temalarını vurgulamak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı farklı mahallelerde bulunan Kültür ve Sanat Evlerinde; 8 ila 11 yaş gruplarına ait çocuklara, müdürlüğe bağlı uzman psikologlar Gülnihal Bilim ve Günay Duygu Ateş tarafından, ‘Akran Zorbalığını’ önleme konusunda etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte çocuklara, “İyilik Peşinde” adlı oyun da oynatılarak akran zorbalığı konusunda farkındalık oluşturuldu.

“Amaç, çocukları doğru davranışlara yönlendirmek”

Akdeniz Belediyesi Uzman Psikoloğu Günay Duygu Ateş, etkinliğe dair yaptığı değerlendirmede; “Son dönemlerde artış gösteren akran zorbalığı vakalarına karşı, bizler Akdeniz Belediyesi uzman psikologları olarak kayıtsız kalmadık ve bunun altını çizmek istedik.

Özellikle DE 8-11 yaş arası çocuklarda akran ilişkilerini güçlendirmek, farklılıklara saygı duymak, paylaşma ve yardımlaşma temalarını vurgulamak ve nihayetinde çocukları doğru davranışlara yönlendirmek üzere ‘İyilik Peşinde’ adlı oyun aracılığı ile farkındalık oluşturmayı hedefledik. Etkinlik sonrasında çocuklara, arkadaşlık ilişkilerini pekiştiren bir kitap da hediye ettik” dedi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.