DOLAR 32,5979 0.25%
EURO 34,7821 0.32%
ALTIN 2.408,13-1,00
BITCOIN 21558150,40%
Mersin
23°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Taksici esnafına gıda kolisi

Taksici esnafına gıda kolisi

ABONE OL
Nisan 30, 2020 09:03
Taksici esnafına gıda kolisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde Mersin Büyükşehir Belediyesince başlatılan ve Coronavirüs salgının yarattığı ekonomik çöküntüden etkilenen esnafa destek amacı taşıyan sosyal proje kapsamında Mersin Şoförler Odasına kayıtlı 675 taksici esnafına gıda kolisi dağıtımına başlandı.
Mersin’de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer önderliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesince başlatılan ve tüm dünyayı dize getiren Coronovirüs salgınının ülkemizde yarattığı ekonomik çöküntüden en çok etkilenen kesim olan esnaf sanatkar teşkilatına destek amacı taşıyan sosyal proje kapsamında 675 taksici esnafına gıda kolisi yardımında bulunuldu.
Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası hizmet binasında Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ile Birlik Başkanvekili ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı tarafından evinde tenceresi kaynamayan taksici esnafına gıda kolilerin dağıtımı gerçekleştirildi.
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yardım kolisi dağıtımında yaptığı konuşmada, Coronovirisün yarattığı ekonomik çöküntüden en çok esnaf ve sanatkarların etkilendiğine vurgu yaparak, “ Virüsün ülkemizde ortaya çıkması sonrası lokanta, market, restaurant, kahvehane, düğün salonları gibi hizmet sektöründeki esnafımızın işyerleri tedbir amaçlı kapatıldı. Bu süre içerisinde 15 bin 800 esnafımız kapandığını tespit ettik. Buna sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü ile yirmi yaş altı esnafta eklenince bu rakam 30 binler sınırına dayındı. Yine ulaşım sektöründeki taksici, minibüscü, kamyoncu, otobüscü esnafımız iş yapamaz hale geldi. Hükümetimizce bir dizi ekonomik tedbirler alındı. SGK primleri ertelendi, krediler faizsiz olarak ötelendi, düşük faizli kredi imkanı tanındı. Ancak alınan bu tedbirler maalesef emek yoğun çalışan esnafımıza katkı sunmadı” dedi.
Konuşmasının devamında Coronavirüsün ekonomik etkilerinin gittikçe ağırlaştığını kaydeden Başkan Dinçer, bu bağlamda Mersin Büyükşehir Belediyesi ile sosyal projenin içerisinde yer aldıklarını ifade ederek, “Birliğimiz öncülüğünde Mersin Büyükşehir Belediyesince, Coronivürüsün yarattığı ekonomik çöküntüden etkilenen esnafımıza yönelik gıda yardımı altında sosyal proje başlatıldı. Bu bağlamda Coronavirüsün yarattığı ekonomik çöküntüden en çok etkilenen ve kontak kapatıp iş yapamayan, evinde tenceresi kaynamayan ulaşım sektöründeki taksici esnafımız, Oda Başkanımız tarafından tespit edilerek bizlere bildirildi. Bizde bu listeyi Büyükşehir Belediyesine ilettik. Bugünde bu üyelerimize iletilmek üzere Büyükşehir Belediyesince gönderilen gıda kolilerinin dağıtımı için buradayız. Bir virüs tüm dünyayı dize getirdi. Rabbim bizleri tekrar bu tür felaketlerden korusun. Ben taksici esnafımıza iletilmek üzere gönderilen gıda kolileri için Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Virüsün yarattığı çöküntüyü el birliğiyle atlatacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Birlik Başkanvekili Veysel Sarı’da yaptığı konuşmada, salgın nedeniyle insanların evinden dışarıya çıkmaması, 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirilmesiyle taksici esnafının zor günler geçirdiğini ifade ederek, “ Coronavirüsün etkisiyle iş yapamayan, evinde tenceresi kaynamayan üyelerimizi tek tek tespit ettik. Tespit ettiğimiz 675 taksici esnafımıza iletilmek üzere Büyükşehir Belediyesince yardım kolisi gönderildi. Ben bu sosyal projenin içerisinde yer alarak üyelerimize destek olan Birlik Başkanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesince gönderilen yardım kolileri sağlık kurulu kararı ile yığılmanın yaşanmaması ve sosyal mesafe gözetilerek üç dört güne yayılarak hak sahiplerine teslim edilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.