DOLAR 32,5291 0.15%
EURO 34,7751 -0.06%
ALTIN 2.489,730,24
BITCOIN 20646173,25%
Mersin
21°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

SEÇER: “MESKİ, MEVCUT İMKANLARI EN AKILLI ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEK ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

SEÇER: “MESKİ, MEVCUT İMKANLARI EN AKILLI ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEK ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

ABONE OL
Haziran 12, 2020 11:46
SEÇER: “MESKİ, MEVCUT İMKANLARI EN AKILLI ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEK ÇALIŞMALAR YAPIYOR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KUYULUK’UN UZUN YILLARDIR ÇÖZÜM BEKLEYEN KANALİZASYON SORUNU TARİHE KARIŞIYOR

BAŞKAN SEÇER, SEÇİM ÖNCESİ VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

SEÇER: “BİR KENT İÇİN KANALİZASYON, ÇEVRE SAĞLIĞI, HALK SAĞLIĞI VE TOPLUM SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMLİDİR”

SEÇER: “MESKİ, MEVCUT İMKANLARI EN AKILLI ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEK ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Mezitli İlçesi Kuyuluk Mahallesi’nde çalışmaları devam eden kanalizasyon hattını yerinde inceledi. Başkan Seçer’in seçim öncesi sözünü verdiği bir çalışma olan ve mahalle halkının yıllardır beklediği “Kuyuluk Kanalizasyon Hattı” çalışması sayesinde, uzun yıllardır çözüme kavuşturulamayan bir sorun son bulacak.

Kuyuluk Kanalizasyon Hattı’nın uzun yıllara dayalı bir sorun olduğundan bahseden Başkan Seçer, “Bir kent için kanalizasyon, çevre sağlığı, halk sağlığı, toplum sağlığı açısından önemlidir” dedi. Seçer, “Sıkıntılı bir süreçte yaşıyoruz ama MESKİ, bütün bu sıkıntılı süreçleri bir tarafa bırakıp, mevcut imkanları en akıllı şekilde değerlendirecek çalışmalar da yapıyor. Bunu görmek lazım” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Mezitli İlçesi Kuyuluk Mahallesi’nde çalışmaları devam eden kanalizasyon hattını yerinde inceledi. Kuyuluk Kanalizasyon Hattı’nın uzun yıllara dayalı bir sorun olduğundan bahseden Seçer, “Bir kent için kanalizasyon, çevre sağlığı, halk sağlığı, toplum sağlığı açısından önemlidir” dedi. Seçer, MESKİ’nin sıkıntılı süreçleri bir tarafa bırakıp, mevcut imkanları en akıllı şekilde değerlendirecek çalışmalar yaptığını vurguladı.

14 bin 794 metre kanalizasyon hattı imalatı yapılacak

Başkan Seçer’in seçim öncesi sözünü verdiği bir çalışma olan ve mahalle halkının yıllardır beklediği “Kuyuluk Kanalizasyon Hattı” çalışması sayesinde, uzun yıllardır çözüme kavuşturulamayan bir sorun son bulacak. Kuyuluk, Çankaya ve Çamlıca Mahallelerini kapsayan ve 5 milyon 178 bin TL sözleşme bedeli ile gerçekleştirilen yapım işi kapsamında toplam 14 bin 794 metre kanalizasyon hattı imalatı yapılacak.

Başkan Seçer’e saha incelemesi sırasında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, İYİ Parti Mezitli İlçe Başkanı Hüseyin Çelik, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları, muhtarlar ve çok sayıda mahalleli eşlik etti.

“Bir kent için kanalizasyon, çevre, halk ve toplum sağlığı açısından önemlidir”

Başkan Seçer, Kuyuluk kanalizasyon hattı sorununun uzun yıllara dayalı bir sorun olduğundan bahsederek, “Seçim öncesi Mezitli’den gelen taleplerin başında Kuyuluk kanalizasyon meselesi vardı. Hem yurttaşlarımız, hem de Mezitli Belediye Başkanımız tarafından bu konu sıkça dile getirildi. Şu anda yapım işi başladı. Bu proje Kuyuluk, Çankaya, Çamlıca güzergahını içeriyor. Bunu Okan Merzeci’deki hattımıza bağlayacak bir çalışma. Siteler Bölgesi ile ilgili de pratik bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Orada imar yolları sorunu var. Tabi bunları açarken de bunun hukuki altyapısını oluşturmak, çözmek lazım. Bazı bölgelerde kamulaştırma sorunu olabilir. Bunların finansman konusu da tabi ki büyük yatırımlar. Altyapı gözle görülmeyen yatırımlar ama çok büyük yatırımlar. Herkes şu ortak kanıda, bir kent için kanalizasyon, çevre sağlığı, halk sağlığı, toplum sağlığı açısından önemli” dedi.

Seçer, Akdeniz bölgesinin yoğun bir şekilde sinek olan bir bölge olduğundan söz ederken, “Sineği öldürmekle, ilaçlamakla bitmiyor, kaynağı kurutacaksınız. Sineğin ürediği en önemli kaynaklardan bir tanesi de sokaklara boşalan foseptik ve kanalizasyon. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ, altyapı yatırımlarını bu anlamda da önemsiyor. Bunlar kaynak işi, para işi” diye konuştu.

“MESKİ mevcut imkanları en akıllı şekilde değerlendirecek çalışmalar yapıyor”

Belediyelerin popülizmle hizmet getiremeyeceklerinden bahseden Seçer, insan ve para kaynağının önemine vurgu yaptı. İkisinin bir araya gelmediği zaman yatırımların da ortaya çıkamayacağından söz eden Seçer, şöyle devam etti:

“Rutin işler kolaydır, parkı temiz tutarsınız, yolu temizlersiniz, çöpü alırsınız ama bu yatırımlar çok büyük para içeriyor. Bizim toplamda 5 yılda kurguladığımız 2.5 milyar liralık bir yatırım var. Eskisi gibi dış kaynaklı kredi bulamıyoruz. İller Bankası imkanlarımız son derece kısıtlı, sıkıntılı. Bunları her platformda dile getiriyoruz. Bırakın onu, Meclis’ten hakkımız olan borçlanma yetkisini alamadık. MESKİ neden ayakta duruyor? Vatandaştan aldığı su bedelinden. Meclis kararıyla, yasaya bağlı olarak 3 ay ertelendi mi? Ben istiyorum diye su fiyatlarını düşüremem, fatura göndermemezlik yapamam, tahsil zamanı gelen faturanın ertelemesini yapamam. Kanun, nizam, karar çerçevesinde yaptığımız işler. Şimdi böyle sıkıntılı bir süreçte yaşıyoruz ama MESKİ, bütün bu sıkıntılı süreçleri bir tarafa bırakıp, mevcut imkanları en akıllı şekilde değerlendirecek çalışmalar da yapıyor. Bunu görmek lazım.” 

Kanalizasyon hattı, yağmursuyu ve içmesuyu çalışmaları konusunda yıllardır çözümsüz kalmış birçok bölgede çalışma başlattıklarını ve bunlara hızla devam ettiklerini belirten Seçer, “Her tarafta bir çalışma var. Her taraf şu anda şantiye gibi. MESKİ önemli yatırımlar yapıyor. Bunlar devam edecek. Bu Mezitli’de de böyle, Tarsus’ta da böyle. İnsanlar bizden çözüm bekliyor. Biz de kaynak arayışı içerisindeyiz” diye konuştu.

“Biz güçlü bir belediyeyiz”

Mersin’de nüfus yoğunluğunun azlığı dolayısıyla altyapı çalışmalarında kişi başına düşen maliyetin son derece fazla olduğundan söz eden Seçer, “Bir şekilde içinde bulunduğumuz bazı sorunları aşacağız. Bu tartışmasız. Her zaman söylüyoruz. Belediye olarak güçlü bir belediyeyiz. Türkiye’nin en saygın belediyelerinden bir tanesiyiz. Bakın bir Belediye Başkanı olarak bugüne kadar enkaz edebiyatı yapmadık. Öldük, bittik edebiyatı yapmadık. Paramız yok edebiyatı yapmadık. Fakiriz, gelirimiz yok edebiyatı yapmadık. Mersin üreten, çalışan ve geliri olan bir kent. Bu da bize belediye geliri olarak yansıyor. Bu gelirleri en akılcı şekilde değerlendireceğiz ve kalan 4 yıl içerisinde sadece altyapı değil, her alanda önemli yatırımlara imza atacağız” dedi.

“CHP’li belediyeler Mersin’de memnuniyet oranı en yüksek belediyeler”

Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin işbirliği içerisinde çalışmalar yürütmeleri gerektiğinin altını çizen Seçer, “Bizim ortak paydamız, belde insanına, kent insanına fayda sağlamak, hizmet getirmek. Bu yönde çok güzel işler yapmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz” dedi. Seçer, Mersin halkının yapılan hizmetler karşısındaki düşüncelerini anketler ve bilimsel çalışmalar ile tespit ettiklerini dile getirerek, “CHP’li belediyeler, Mersin’de memnuniyet oranı en yüksek belediyeler. Bu memnuniyeti de devam ettirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu. 

Yaşanan pandemi süreci dolayısıyla bütün belediyelerde olduğu gibi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de gelirlerin düştüğünden söz eden Seçer, “Mersin, bu yönden de güçlü bir kent. Bizim burada ekonominin can damarı olan sektörler 12 ay aktif olan sektörler. Liman, gıda, tarım. İnsanlar 12 ay yemek yemezse tarım ve gıda biter. Öyle bir ihtimal olmayacağına göre. Gıda sadece bizim için değil, tüm dünya için gerekli. Mersin de bu konuda sektör zengini bir kent. Yani onun için de gelirlerimiz diğerlerine göre baktığımız zaman görece olarak kriz dönemlerinde daha iyi noktalarda. Bu da bize tabi ki moral veriyor” ifadelerine yer verdi.

Türkiye siyaset ikliminin Mersin’de de zaman zaman etkili olduğunu belirten Seçer, “Geçtiğimiz Meclis’te bunun çok net yansımasını gördük. O kararın siyasi bir karar olduğunu, her izleyen herhalde bu şekilde değerlendirdi. Ama birebir de hiçbir Meclis üyesinin Mersin’in önüne engel olacak bir kararın altına imza atmak istemediğini de biliyorum. Ama siyaset zaman zaman insanları mecburen böyle yanlışlara sevk ediyor. Belki ben olsam böyle davranmazdım ama işte siyaset bazı siyasetçileri böyle köşeye sıkıştırıyor, bile bile lades, bile bile yanlış yaptırabiliyor” dedi.

Tarhan: “İnsanlar foseptikle yaşamak istemiyor”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, yaklaşık 6 yıl önce, göreve geldiği sırada ilk taleplerinin Kuyuluk Kanalizasyon Hattı çalışması olduğundan söz ederek, konunun defalarca Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme geldiğini anlattı. Başkan Seçer ile adaylık döneminde konuyu görüştüklerini hatırlatan Tarhan, “Vahap Bey, seçilmesi halinde Kuyuluk’un kanalizasyon sorununu çözeceğini ifade etmişti zaten. Sağ olsun. Mezitli’nin en temel sorunlarından birisi buydu. Bir de Koronavirüs olgusu olduktan sonra insanlar sağlığa daha çok önem veriyorlar. Artık insanlar foseptikle yaşamak istemiyor. Artık Mersin bana göre işte bu şekilde büyük bir kent, metropol olmaya doğru gidiyor. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Seçer, incelemenin ardından mahalle esnafını da selamladı. Vatandaşların sıkıntılarını dinleyip, mahallelerinde var olan problemleri tek tek not aldıran Seçer, sorunlar ile ilgileneceklerini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.