DOLAR 32,3157 0.2%
EURO 35,1169 -0.05%
ALTIN 2.293,750,73
BITCOIN 22906571,96%
Mersin
22°

AÇIK

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Mezitli’de Basın Merkezi temeli atıldı

Mezitli’de Basın Merkezi temeli atıldı

ABONE OL
Temmuz 24, 2020 14:16
Mezitli’de Basın Merkezi temeli atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin basınının dinlenip güzel zaman geçirmesi amacıyla hayata geçirmeyi planladığı Basın Merkezi’nin temeli Mezitli Belediyesi tarafından 24 Temmuz Basın Bayramında atıldı. Dinlenme ve sosyal faaliyet alanlarıyla Mezitli Deresi yanında temeli atılan Basın Merkezi, tüm Mersin basınının bir arada toplanması hedefleniyor.

Temel atma törenine, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Türk Kızılayı Mezitli Şube Başkanı Bekir Özarslan, belediye meclis üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Törene katılan konuklar, yeni Basın Merkezi’nin temeline ilk harcı birlikte attı.

‘BASIN MERKEZİ, MERSİNLİ GAZETECİLERİ BİR ARADA BULUŞTURACAKTIR’

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın belediye seçimleri öncesinde de Mersin Basınına bir yer yapmak istediğini seçim programına da koyduğunu hatırlatan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, “Yeni Basın Merkezimizin, Mersin basınını bir araya getirecek, dinlenip kaliteli zaman geçireceği bir yer olmasını umut ediyorum. Bu ortamın sağlanması için elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz.  Buna vesile olan Sayın Başkanımız Neşet Tarhan’a ve çalışma arkadaşlarına Mersinli gazeteciler olarak tekrar teşekkür ederiz” dedi.

‘4 TEMMUZ’U ELİMİZDEN GELDİĞİ ÖLÇÜDE BASIN BAYRAMI OLARAK KUTLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Konuşmasında Türkiye’de basının geldiği noktaya da değinen Tepe, “Bugünü Basın Bayramı olarak kutluyoruz ama sürece baktığımızda yeterli midiye sizlerin takdirine bırakıyorum. Basının daha özgür olması adına tabi ki pek çok adım atılmış olabilir ama yeterli olmadığını düşünüyoruz. Ama maalesef basın özgürlüğü sorunu sadece Türkiye ile alakalı bir durum değil. Tüm dünyada böyle bir sıkıntı var. Çünkü devlet otoritesi, gazetelerin yayınlandıktan sonra halkın üzerindeki etkisi yoğun bir şekilde kendini hissettirdiğini gördükten sonra yönlendirici olmayı istiyorlar. Bu ve benzeri sebeplerle gazeteciler çok zor bir dönemden geçiyorlar. Özlük haklarıyla, işsizlikle de gazeteciler mücadele ediyor. Bunların hepsini bir tarafa koyduğumuzda 24 Temmuz’u artık Basın Bayramı olarak ne derece kutlamak mümkünse o derece kutlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

‘UMARIM KISA SÜREDE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE ALT SIRALARDAN KURTULURUZ’

Konuşmasına yaşamını yitiren Mersinli gazetecileri anarak başlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Hayatımızda keşkeler olmazsa çok daha güzel olur. Keşke bugün gerçekten basın ve gazetecilerin bir bayram günü olarak kutlayabilseydik. Yıllardır söylüyoruz fakat bir türlü o güne ulaşmamız mümkün olmadı. Umarım yakın gelecekte ülkemiz, dünya sıralamasında basın özgürlüğü alanında alt sıralardan üst sıralara çıkmayı başarır, gazetecinin düşüncesinden dolayı cezaevinde olmadığı özgürce kalemini kullandığı demokratik Türkiye oluruz” dedi.

‘MERSİNLİ GAZETECİLER, ÇOK GÜZEL BİR MEKANA SAHİP OLACAK’

Son dönemde Korona Virüsüyle birlikte Türkiye’de tüm belediyelerin ekonomik açıdan zor bir dönemden geçtiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Amacımız; daha büyük bir basın merkezi yapmaktı. Hatta içerisinde televizyon stüdyosu olabilen bir mekandı hayalimiz. Ama vermiş olduğumuz biz söz vardı ve bugün bu temeli atmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İnşallah daha sonra daha büyük Basın Merkezi yaparız. Ama güzel bir yerde güzel bir mekân yapıyoruz. İnşaat süreci bittiğinde çok daha güzel bir yer olacağını göreceksiniz.  Çevresinde yeşil alan düzenlemesi olacak. Ön tarafa sundurma alanı yapacağız. Konum olarak Mezitli’nin en hareketli ve güzel noktasında yer alıyor” dedi.

Başkan Tarhan, Basın Merkezini bir buçuk iki ay gibi kısa sürede bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe’nin verdiği katkılar nedeniyle teşekkür plaketi verdiği temel atma töreni sonrası Başkan Tarhan, gazetecilerle Mezitli Belediyesi Down Kafede düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi. Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi. ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli  Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi.  Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi.   MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi.  ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile  işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi. Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi. ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.