DOLAR 32,3837 0.18%
EURO 35,0022 -0.26%
ALTIN 2.324,410,23
BITCOIN 2265534-0,83%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mezitli Belediyesinden özel gereksinimli çocuklara bale dersi

Mezitli Belediyesinden özel gereksinimli çocuklara bale dersi

ABONE OL
Ağustos 11, 2021 13:22
Mezitli Belediyesinden özel gereksinimli çocuklara bale dersi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mezitli Belediyesinden özel gereksinimli çocuklara bale dersi

Daha önce özel gereksinimli bireylere yönelik çok sayıda çalışmaya imza atan Mezitli Belediyesi, şimdi onları sanatla buluşturacak çok özel bir proje başlattı. Down Sendromlu, engelli ve özel desteğe sahip çocukları sanatla ve sosyal yaşamla birleştirmek amacıyla harekete geçen Mezitli Belediyesi bale kursu başlattı. Mersin Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü eğitmeni de olan Ahmet Demirci tarafından ücretsiz olarak verilen bale kurslarında çocuklara duruş, ritimle hareket gibi dersler verilecek. Mezitli Belediyesinin bu projesi çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Aileleriyle birlikte ilk derse katılan çocuklar heyecanı ve sevinci birlikte yaşadı. Ailelerin ve çocukların bu sevincine ortak olmak amacıyla ilk derse katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, alkışlarla destek verdi.

“ÇOCUKLARIMIZ DAHA RENKLİ BİR SOSYAL YAŞAMA İMZA ATIYORLAR”

Mezitli’de yaşayan her bireyin mutlu olması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Sanatı toplumumuzun her kesimine yaymak istiyoruz. Daha önce de özel gereksinimli bireylerimiz için değişik projelerimiz vardı. Bu kez bale gibi çok özel bir sanat dalıyla ilgilenmeleri için bu projemizi başlattık. Eğitmenimiz Ahmet Demirci, çok özel bir çalışmayla bu çocuklarımızı baleyle tanıştırıyor. Aynı zamanda diğer çocuklarla da bir arada zaman geçirerek daha sosyal bir yaşama imza atmış oluyorlar. Biz çocuklarımızın ulaşımı ve burada rahat edebilmeleri için her türlü desteği sağlıyoruz. Değerli eğitmenimiz Ahmet Demirci ve çocuklarını buraya getirerek sosyalleşmesini sağlayan değerli velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ SOSYAL YAŞAMLA VE SANATLA BULUŞSUN İSTEDİK”

Engelli, özel desteğe ihtiyaç duyan çocukları sosyal yaşamla ve sanatla daha çok buluşturabilmek adına bale dersi vermek istediklerini dile getiren eğitmen Ahmet Demirci de proje hakkında yaptığı bilgilendirmede, “Özel eğitim gereksinimi duyan çocuklarımıza bale eğitimi veriyoruz. Down Sendromlu, engelli, özel desteğe ihtiyaç duyan çocuklarımızı sosyal yaşamla ve sanatla daha çok buluşturabilmek adına bale dersi vermek istedik. Mezitli Belediyemizin katkılarıyla elimizden geleni yaparak daha çok çocuğumuzun bale ile tanışmasını sağlayacağız. Bunlar çok özel çocuklarımız, doğal olarak daha farklı bir bale eğitimi sistemi uyguluyoruz. Daha özenli ve farklı davranıyoruz. Ama aynı zamanda diğer çocuklarla da kaynaşarak güzel bir işe imza atmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“PROJEMİZİ DAHA ÇOK YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Sanatın iyileştirici gücüne her zaman inandığını vurgulayan Demirci, “Başkanımız Neşet Tarhan bize her zaman olduğu gibi bu projede de büyük destek sağlıyor. Özellikle ilk dersimize gelerek çocuklarımıza ve en çok da bize büyük motivasyon sağladı.

Çok mutluyum ve çok duygulanıyorum çocuklarımızla böylesi bir proje içerisinde olmak gurur veriyor. Hiçbir ücret talep etmiyoruz. İleride bu projemizi daha da büyütmek adına okullarımızla, bu alanda çalışma yapan derneklerimizle, velilerimizle iletişime geçeceğiz.  Hiçbir şey talep etmeden çocuklarımızı sanatla daha da önemli baleyle tanıştıracağız. Elimizden ne geliyorsa çocuklarımıza aktaracağız” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.