DOLAR 32,5175 0.07%
EURO 34,9605 -0.14%
ALTIN 2.438,390,10
BITCOIN 20992550,31%
Mersin
27°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

MERYAD’ DAN ALATA VE ODTÜ DENİZ BİLİMLERİNE ZİYARET

MERYAD’ DAN ALATA VE ODTÜ DENİZ BİLİMLERİNE ZİYARET

ABONE OL
Haziran 14, 2021 07:10
MERYAD’ DAN ALATA VE ODTÜ DENİZ BİLİMLERİNE ZİYARET
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MERYAD’ DAN ALATA VE ODTÜ DENİZ BİLİMLERİNE ZİYARET

Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) Başkanı Coşkun Doğmuş ve beraberindekiler, Alata Araştırma Enstütüsü ve ÖDTÜ Deniz bilimlerini ziyaret ederek son günlerin en önemli konuları olan Tarım ve denizlerimizin kirliliği hakkında bilgi alışverişinde bulundu

BUGÜN TÜRKİYE’ NİN %70 ORANINDA KENDİ TOHUMUNU ÜRETMESİNDE ALATA GİBİ MERKEZLERİN PAYI BÜYÜKTÜR

 ALATA ziyareti sırasında bir konuşma yapan MERYAD başkanı Coşkun Doğmuş, ” Tarım dünyadaki üç stratejik sektörden biridir. Tarım, enerji, silah sanayi. Bu üç sektörden birinde güçlüyseniz dünyada söz sahibisiniz demektir. Alata araştırma Enstütüsüde Türk tarımında önemli araştırma ve tohum geliştirme merkezlerinden biridir. Bugün Türkiye %70 oranında kendi tohumunu üretebiliyorsa bunda Alatan gibi araştırma merkezlerinin payı çok büyüktür” dedi.

Daha sonra Alta’nın Yaptığı çalışmalar hakkında Enstitü Müdürü Cengiz Türkay detaylı bilgi verdi.

Daha sonra ODTÜ Deniz bilimlerine geçen heyet, burada da merkezin Akdeniz’de ve Karadeniz’de yürütmüş olduğu sismik faaliyetler ve son günlerde araştırma merkezine ait bir gemi ile beraber Marmara’da yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Buradaki personelin büyük bir bölümünün Marmara’daki Müsülaj ile Mücadeleye ve araştırmalara katılmak için Marmara’da oldukları bilgisini aldılar.

AKDENİZ DE, KARADENİZ DE VE SON DÖNEMLERDE MARMARA DA YÜRRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR DENİZLERİMİZ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

Ziyarette bir konuşma yapan MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş,” bu araştırma Merkezi’nin son dönemlere kadar sadece Akdeniz de sismik araştırmalar yaparken bugün hem Karadeniz’de hem de Marmara’da çok büyük projeler ürettiklerini öğrenmekten mutlu olduk. Bu merkez bünyesinde mavi merkezin kurulması da bu araştırma merkezini daha önemli bir hale getirmiştir. Hem Akdeniz’de Karadeniz’de son günlerde de Marmara’da yürütülen çalışmalar denizlerimiz açılışından çok büyük önem arz etmektedir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.