DOLAR 32,3785 -0.33%
EURO 34,7284 -0.24%
ALTIN 2.398,69-0,98
BITCOIN 18710940,91%
Mersin
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ilk kadın antrenör olan Kara ve Kulüp Başkanı Yanaç, mutluluklarını Başkan Kızıltan ile paylaştı.
  • Özyar izlem gazeteleri
  • Genel
  • ilk kadın antrenör olan Kara ve Kulüp Başkanı Yanaç, mutluluklarını Başkan Kızıltan ile paylaştı.

ilk kadın antrenör olan Kara ve Kulüp Başkanı Yanaç, mutluluklarını Başkan Kızıltan ile paylaştı.

ABONE OL
Haziran 24, 2023 10:50
ilk kadın antrenör olan Kara ve Kulüp Başkanı Yanaç, mutluluklarını Başkan Kızıltan ile paylaştı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Ampute Futbol Kulübü Başkanı Ali Yanaç ve Takım Antrenörü Fatma Kara, başarılı sporcularla birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (#MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ziyaret etti. 2022 – 2023 Futbol Sezonunda 1. Lig karşılaşmalarında 3. olarak futbolda kupa kaldıran ilk kadın antrenör olan Kara ve Kulüp Başkanı Yanaç, mutluluklarını Başkan Kızıltan ile paylaştı.

İlklere imza atmayı sevdiğini kaydeden Kulüp Başkanı Yanaç, Mersin’in ilk ampute futbol takımını kurduğunu ardından da futbolda bir kadın antrenörle çalışarak yeni ilklere imza attıklarını söyledi. Ne kadar yerinde bir karar aldıklarının elde ettikleri başarıdan da anlaşılacağını belirten Yanaç, “Sıradaki hedefimiz Türkiye’nin ilk kadın ampute futbol takımını kurmak” dedi. Bunun için saha araştırması yaptıklarını kaydeden Yanaç, depremde ampute olup Mersin’e gelen birçok kişi bulunduğunu ve o kişileri ziyaret ederek onları spora yönlendirip bu vesileyle yaşadıkları sıkıntıyı biraz olsun unutturmak istediklerini söyledi.

Kendisin özel eğitim öğretmeni olduğunu bildiren Kara ise erkek egemen bir branş olmasına rağmen futbol antrenörlüğü belgesi alarak gönüllü olarak çalışmaya başladığını söyledi. Bir kadın olarak önceleri çok zorlansa da bir yılın sonunda takımın güveninin arttığını kaydeden Kara şunları söyledi:

“Birlikte çalıştığım sporcularımın sosyal çevresinde maalesef kadınlar çok fazla çalışmıyor. Bir kadının erkek egemen bir alanda çalışıp başarı yakalayabileceğini gördüler. Sadece sporda başarı elde etmediler hayata bakış açıları da değişti. Bu nedenle çok memnunum. Sıradaki hedefimiz birinci olarak süper lige yükselmek.”

Elde ettikleri başarıları büyük bir gururla takip ettiğini belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise gerek kulübe, gerekse sporculara başarı dileklerini iletti.

 

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.