DOLAR 32,5775 0.28%
EURO 34,8032 0.06%
ALTIN 2.492,490,34
BITCOIN 20629483,52%
Mersin
21°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hibe Desteği Almak İsteyen Engelli ve Eski Hükümlü Vatandaşlar Mersin İŞKUR ile Sözleşmelerini İmzaladı:
  • Özyar izlem gazeteleri
  • Genel
  • Hibe Desteği Almak İsteyen Engelli ve Eski Hükümlü Vatandaşlar Mersin İŞKUR ile Sözleşmelerini İmzaladı:

Hibe Desteği Almak İsteyen Engelli ve Eski Hükümlü Vatandaşlar Mersin İŞKUR ile Sözleşmelerini İmzaladı:

ABONE OL
Aralık 3, 2022 15:04
Hibe Desteği Almak İsteyen Engelli ve Eski Hükümlü Vatandaşlar Mersin İŞKUR ile Sözleşmelerini İmzaladı:
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hibe Desteği Almak İsteyen Engelli ve Eski Hükümlü Vatandaşlar Mersin İŞKUR ile Sözleşmelerini İmzaladı

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden Proje Hibe Desteği almaya hak kazanan Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşlar ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında yapılan sözleşmelerin imza töreni; Valimiz Hamza Pehlivan’ın katılımıyla gerçekleştirldi.

Valililk Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene; Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ile hibe almaya hak kazanan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız ve daha önce hibe desteğinden faydalanmış ve projesi devam eden engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız katıldı.

Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan tarafından imza töreni sırasında yapılan konuşmada Mersin İŞKUR tarafından Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Hibe Projeleri kapsamında 2014 yılından bugüne kadar 19 vatandaşımıza proje desteği sağlandığını belirterek bu projelerin 3D Printer teknolojisini kullanarak ürün kalıbı ve hediyelik eşya yapımı, mantar yetiştiriciliği, Emlak ofisi, Soyulmuş sarımsak üretimi, Eşofman altı imalatı, A dan Z ye Kuaför ve güzellik salonu, Terzi, Kaynak ve sıhhi Tesisat, Halı Yıkama, Küçükbaş Hayvancılık, Büyükbaş Hayvancılık, Bitki Besleme ve Fide Bayi, Mutfak ve Yemekhane, Mobil İletişim Cihazları, Büyükbaş Hayvancılık, Paket Kağıdı imalathanesi, Doğalgaz İklimlendirme Isıtma ve Soğutma Sistemleri konularında toplamda 840.729.00 TL ödeme yapıldığını söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle bütün engelli vatandaşlarımızın gününü kutladığını söyleyen Pehlivan, Mersin İŞKUR tarafından 2013 yılından itibaren engelli vatandaşlarımıza yönelik 44.301 defa danışmanlık hizmeti verildiğini, 2012 yılından beri Toplum Yararına Programlardan 1.187 engelli vatandaşımızın yararlandığını, 2002 yılından beri Mersinde 9065 engelli vatandaşımızın işe yerleştiğini belirtti.  2018-2022 yılları arasında işbaşı eğitim programlarından 777 engelli vatandaşımızın eğitim aldığına dikkat çeken Pehlivan, 2018-2022 yılları arasında girişimcilik eğitim programları kapsamında eğitim alan engelli katılımcı sayısı 84 olduğunu söyledi.

2008-2022 yılları arasında mesleki eğitim kursları kapsamında eğitim alan engelli katılımcı sayısının 552 olduğunu, 2022 yılı Ekim ayı sonu itibariyle İl Müdürlüğümüz kayıtlı engelli işgücü sayısının 3.363, kayıtlı engelli işsiz sayısının 1.717 olduğunu söyleyen Pehlivan Engelli vatandaşlarımızın iş hayatına entegrasyonu ve iş hayatında kalma sürelerini arttırmanın çok önemli olduğunu söyledi.

 Bugün de eski hükümlü ve engelli olmak üzere birer vatandaşın hibe desteği almak üzere imzalarını attıklarını belirten Pehlvan. Takı ve Aksesuar üretimi, Hayvan Malzemesi ve Yemi satışı alanlarında proje hazırlayarak sözleşmeye imza atan iki vatandaşa; hibe destek kapsamında toplamda 61.100.00 TL ödeme yapılacağını söyledi.

İmza Töreninde Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Projeleri kapsamında açıklama yapan Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu Proje sunmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin www.iskur.gov.tr adresindeki “Duyurular” bölümünde yayımlanan rehbere göre evraklarını hazırlayarak 9 Aralık 2022 tarihi mesai bitimine kadar Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne ve Erdemli, Silifke, Tarsus, Anamur Hizmet Merkezlerine ve bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden teslim etmeleri gerektiğini söyledi. ” İŞKUR’a kayıtlı, 18 yaşını tamamlamış engelli ve eski hükümlülerimiz de, emekli olmamak, kendi üzerine kayıtlı iş yeri ya da işletme olmaması, iş yerinin kurulacağı il sınırları içerisinde ikamet etmek, girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak ve emekli olmamak gibi şartlar aranacaktır. Eski hükümlülere yönelik hibe desteğinde eski hükümlünün projesini Adalet Bakanlığının Denetimli Serbestlik Müdürlüğü aracılığı ile Proje başvuru rehberinde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde hazırlamaları ve yine ilgili birimler aracılığı ile Müdürlüğümüze iletmeleri gerekmektedir. Eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvurular dikkate alınmayacaktır. Eski hükümlüler için, Adalet Bakanlığının ilgili birimleri tarafından yapılan başvuru sonrasında bütçe imkanları doğrultusunda kaynak tahsis edilmesi uygun görülen projelere vergiler dahil en fazla Tarım, Hayvancılık ile ilgili projeler için 55 bin liraya, Diğer sektörlere ilişkin 70 bin liraya kadar işyeri için gerekli olan giderleri kapsayan kuruluş desteği verilecektir” diye konuştu.

Engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olan Türkiye İş Kurumu’ndan kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği verileceğini ifade eden Kutlu, engellilerin kendi işini kurmaları halinde de Tarım, Hayvancılık ile ilgili projeler için 70 bin liraya, Diğer sektörlere ilişkin 90 bin liraya kadar hibe desteği verileceğini söylerek tüm engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutladığını ve her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.