DOLAR 32,3313 0.24%
EURO 35,0226 -0.31%
ALTIN 2.294,740,77
BITCOIN 22833270,90%
Mersin
22°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

GÜLTAK, YEŞİLÇİMEN MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ

GÜLTAK, YEŞİLÇİMEN MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ

ABONE OL
Ağustos 25, 2021 12:24
GÜLTAK, YEŞİLÇİMEN MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI

GÜLTAK, YEŞİLÇİMEN MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ

* Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Yeşilçimen Mahallesi’ni ziyaret ederek, hem belediyenin ilçeye kazandırdığı ve yakın zamanda kazandıracağı hizmet, proje ve çalışmaları anlattı, hem de vatandaşların taleplerini dinledi.

Mahalle ziyaretine, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve birim müdürlerinin yanı sıra, Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur, Yeşilçimen Mahalle Muhtarı Cemal Akçay ile Özgürlük Mahallesi Muhtarı Ömer Erguvan da katıldı. Konuşmasına; Tırmıl Tepe Spor Kompleksi hakkında bilgi vererek başlayan Başkan Mustafa Gültak; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun; Eylül ayında kente geleceğini belirterek, “Bu bölgemize birçok farklı spor kompleksi kazandırmayı düşünüyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz ve her yaştan insanımızın spor yapabileceği, macera parkları olan 38 dönümlük çok geniş bir alan planlıyoruz” dedi.

Mersin Millet Bahçesi’nin de bittiğini kaydeden Başkan Gültak, burada ücretsiz yaz konserleri ve açık hava sinema gösterimleri düzenlediklerini söyledi; dileyen mahalle sakinlerinin, belediyeye ait servis araçlarıyla bu etkinliklere katılabileceklerini ifade etti.

“Kentin sorunları, yıllarca halının altına süpürülmüş”

Sözlerini; “Akdeniz değişiyor ve güzelleşiyor” diyerek sürdüren Başkan Mustafa Gültak, Çay Mahallesinde yükselen TOKİ konutlarının bitme aşamasına geldiğini belirterek şöyle konuştu; “Şu an mahalle sakinleri ile görüşüyoruz. Mahallede bin 400’e yakın konut sahibi var hepsiyle görüşmeler neredeyse bitti, yakında masaya oturacağız. İnşallah orada daha yaşanılır mekânlar açıyoruz. Tabi buranın bir özelliği de önceliğin Çay Mahallesi sakinlerinde olmasıdır. Ne Kürt, ne Arap ne de diğer kardeşlerimizin kaderi değildir bu şekilde yaşamak. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözme noktasında onların da rızasını kazanarak şehri değiştirmeyi amaçlıyoruz. Yıllarca bu şehrin sorunları halının altına süpürülmüş. Bakın Yeşilçimen Mahallesi; sanayi tesislerinin ortasında kalan bir mahalle olarak ortaya çıkmış. Bu böyle olmamalı, sanayi başka yerde, mahalle başka yerde olmalı.”

“İnsanca yaşamak için elbirliğiyle şehri değiştirmeliyiz”

Mersin’in, 3 ana sorununun ‘imar, çarpık yapılaşma ve ulaşım’ olduğunun altını çizen Başkan Gültak; “Bu üç sorunu çözmedikçe insanlarımızın mutlu olma şansı yok. Şehrimizi yeniden yapılandırmalıyız. İşte Çay Mahallesi Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi de yeniden yapılandırmanın en güzel örneklerinden biridir. Nitekim bu ayın sonunda Barış Mahallesi ile ilgili de TOKİ ihaleye çıkıyor. Orada da 400’ün üstünde konut yapacağız. O bölgemiz de tamamen değişip yenilenecek. Ancak bu şekilde insanlarımız kent yaşamının sağladığı her türlü konfor, rahatlık ve nimetten faydalanabilir. Vatandaşlarımız bizden park istiyor yeşil alan veya alışveriş yapabilecekleri kapalı pazar yerleri istiyor ancak yer yok. En son Karacailyas’ta bir yer bulduk ve kapalı pazaryerini insanlarımıza kazandırdık. Yeniden yapılanma ve değişim hamlesi ile tüm bunlar da mümkün olabilecek. Dolayısıyla bu şehirde insanca yaşamak için bu şehri el birliği ile değiştirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Başkan Gültak, Yeşilçimen Mahallesi sakinleri ve esnafının talep ve önerilerini dinleyerek; çeşitli konulardaki soruları da yanıtladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.