DOLAR 32,5907 0.33%
EURO 34,8148 0.16%
ALTIN 2.507,390,94
BITCOIN 20967161,91%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Enİyi Narkotik Polisi, Anne” Projesi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Enİyi Narkotik Polisi, Anne” Projesi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

ABONE OL
Mart 16, 2021 15:21
Enİyi Narkotik Polisi, Anne” Projesi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı Koordinesinde ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca çocukların ve gençlerin uyuşturucu ve zararlı madde kullanımının önüne geçmek, mücadelede annelerin farkındalığının artırılması ve anne duyarlılığından hareketle 81 ilde başlatılan “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesi tanıtım toplantısı, Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Valilik Mavi Toplantı Salonu’nda düzenlenen program, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun projenin çıkış hikayesini anlattığı video gösterimi ile başladı. Yaptığı konuşmasında Narkotik Suçlarla Mücadelede ilimizin birinci sırada olduğunu ve bu mücadelenin aynı azim ve kararlılıkla kesintisiz bir şekilde devam ettirileceğini özellikle vurgulayan Vali Ali İhsan Su, bu projenin Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de madde bağımlılığı ile mücadelede önemli bir proje olduğunu ifade etti.

Madde bağımlılığı ile mücadelede önleyici ve koruyucu faaliyetler ile rehabilitasyon süreci gibi iki önemli ayağının olduğunun altını çizen Vali Su, bu tür projelerdeki en önemli amaçlarının, toplumsal farkındalığı ve bilinci en üst düzeye çıkarmak ve en önemlisinin de annelerin farkındalığının artırılması olduğunu ifade etti.

Vali Ali İhsan Su konuşmasının devamında, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hayata geçirilen UYUMA projesine de dikkat çekti.

Mücadelede kurumlar arası iş birliğinin önemine işaret eden Vali Su; “Madde bağımlılığı ile mücadele, topyekûn bir mücadeleyi gerektiriyor. Bu mücadelede; kolluk birimlerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımız başta olmak üzere toplumun her kesiminin koordineli bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda “En İyi Narkotik Polisi; Anne” projesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Programda, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de madde bağımlılığı ile mücadele konusunda ilimizde yürütülen faaliyetler hakkında bir bilgilendirme konuşması yaptı.

Proje tanıtımı, Narkorehber eğitim sunumu, UYUMA mobil uygulaması hakkında bilgilendirme sunumu ile devam eden program, katılımcıların fikirlerinin alınmasıyla sona erdi.

Programa İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Hüseyin Gelengeç, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, kadın muhtarlar, anneler ve anne adayları ile gönüllü çalışanlardan oluşan görevliler katıldı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.