DOLAR 32,5625 0.22%
EURO 34,9528 -0.11%
ALTIN 2.441,850,24
BITCOIN 2095176-0,17%
Mersin
26°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ekmek fiyat tarifeleri değişiklik talebi komisyonu toplandı

Ekmek fiyat tarifeleri değişiklik talebi komisyonu toplandı

ABONE OL
Eylül 6, 2021 11:31
Ekmek fiyat tarifeleri değişiklik talebi komisyonu toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekmek fiyat tarifeleri değişiklik talebi komisyonu toplandı

Mersin’de il merkezi ve ilçelerinde faaliyet yürüten Fırıncılar Odası ve fırıncıların kayıtlı olduğu Esnaf Odalarından gelen ekmek fiyat tarifesi değişikliği için oluşturulan komisyon, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer Başkanlığında toplandı.

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu toplantı salonunda Birlik Başkanı Talat Dinçer Başkanlığında gerçekleştirilen ekmek fiyat tarifeleri değişiklik talebi komisyon toplantısında Mersin Büyükşehir Belediyesini temsilen Nazım Kulbay, Ticaret İl Müdürlüğünü temsilen Mehmet Emin Arslan,  İl Tarım Orman Müdürlüğünü temsilen Yılmaz Kaya, Mersin TSO temsilcisi Abdulkadir Dölek, Tarsus TSO temsilcisi Ali Ukav, Erdemli TSO temsilcisi Nihat Taner, Silifke TSO temsilcisi Ali Işık, Tarsus Fırıncılar Odası temsilcisi Suat Yaşar, Mersin Fırıncılar Odası temsilcisi Cevdet Tekbaş, Anamur Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcisi Ahmet Çetin, Aydıncık Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcisi Mithat Akıncı, Gülnar Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcisi Zeynel Nar, Tömük Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcisi Mehmet Yılmaz,  Mut Esnaf ve Sanatkârlar Odası Temsilcisi Yusuf Köğçe, Silifke Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcisi Uçal Mavili, Erdemli Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcisi Halil Metik, Çamlıyayla Esnaf ve  Sanatkârlar Odası temsilcisi Mehmet Emin Sakallı hazır bulundu.

Toplantıda Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı Mersin il merkezi ve Tarsus Fırıncılar odası ile diğer ilçelerde fırıncıların kayıtlı olduğu esnaf ve sanatkarlar meslek odalarınca Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4. Maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğin maliyetlerindeki artışın yüzde 50’yi geçtiğine dikkat çekildi.

Komisyonca hali hazırda yürürlükte bulunan ücret tarifesinin belirlendiği 14/02/2020 tarihinden sonra pişmiş ekmek üretimindeki maliyet unsurları müzakere  edildi ve maliyet unsurlarındaki fiyat artışları hesaplanarak Mersin merkez ve Çamlıyayla, Tarsus, Mezitli, Erdemli ve Tömük, Aydıncık, Gülnar, Mut, Anamur ilçelerinde artan girdi maliyetleriyle birlikte fırıncı esnafının mağduriyetinin giderilmesi adına ekmek fiyatında yeni düzenlemenin zorunluluk olduğu vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.