DOLAR 32,5959 0.35%
EURO 34,8154 0.2%
ALTIN 2.508,020,96
BITCOIN 21005461,76%
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DOĞRU PARTİ 1 YAŞINDA

DOĞRU PARTİ 1 YAŞINDA

ABONE OL
Ağustos 26, 2021 13:12
DOĞRU PARTİ 1 YAŞINDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DOĞRU PARTİ 1 YAŞINDA

İki yıl altı ay süren, “Çoban Ateşi Hareketi” sonrası 26 Ağustos 2020 de Ankara’da tüm kurucularımızın katılımıyla DOĞRU Partiyi kurduk.

DOĞRU Parti, mevcut partilerimizin hiç birinin alternatifi değildir.

DOĞRU Parti, artık işlemeyen, ülkenin önünü tıkayan, çöp haline gelmiş, ülke siyasetinin alternatifidir. Lider ve Genel Merkez baskısının olmadığı, her seçimde adayların tüm üyelerin katılımıyla belirleneceği, parti içi demokrasinin en geniş anlamda kullanılacağı, tartışmaya, eleştiriye ve yeniliklere açık, çağdaş, özgürlükçü bir sistemi kurup Türk Milletine armağan etmek istiyoruz.

Bir yıl içinde, gerek Pandemi koşulları, gerekse iktidarın “görmezden gelme” politikası sonucu uyguladığı medya ambargosu nedeniyle istediğimiz hızla ilerleyemedik. Bu konuda kusur tamamen Genel Başkan olarak bana aittir.

Türkiye’de parti kurup siyaset yapmanın zorluğunu anlatabilmek için hep şu örneği veririm;

1 Genel Merkez Binası, 81 İl binası, 974 İlçe binası tutulacak, doğru kadrolar oluşturulacak ve seçime hazırlanılacak! Bunu gerçekleştiren tek kuruluş var! Hayır AKP değil, o da yapamadı! O kuruluş sadece T.C Ziraat Bankasıdır!

Buna rağmen biz kararlıyız ve başarıyoruz. Üstelik, sadece kurucularımızın, üyelerimizin ve dostlarımızın ufak maddi desteklerini alarak. Hiçbir illegal tarikata, cemaate, kuruluşa, harama asla müracaat etmedik, etmeyeceğiz.

Haram paranın AKP’yi nasıl çürüttüğünü tüm milletimiz gördü. 

Biz Türk Milletine hizmet edecek bir “Parti” kurduk, belli kişi ve gruplara hizmet edecek “Şirket” kurmadık!

Şu ana kadar 43 ilimizde örgütlendik ve ilçe-il kongrelerimizi yapmaya başladık.

Kongrelerimiz, çok sesli, çok adaylı, demokrasi şölenleri olarak geçecek.

Olabilecek en kısa zamanda, Büyük Kongremizi yapıp, ülke geneline yayılacağız.

DOĞRU Parti, Türk Milletini tekrar birleştirecek, bütünleştirecek tek partidir.

DOĞRU’ya üye olabilmenin tek şartı, Anayasamızın ilk 6 maddesine gönülden inanmaktır. Bu şart bizi “Türk Milleti” şemsiyesinin altında bir arada tutacak tek formüldür.

DOĞRU’nun ilk ve öncelikli hedefi, AKP’yi demokratik yolla bir an önce  iktidardan indirmektir. Bunun gerçekleşmesi için, “Demokrasi ve Hukuk” Birliği adı altında her türlü birlikteliğe açığız!

Atatürk İlke ve Devrimlerinin, Türk Devletinde yeniden etkin olması, Cumhuriyetin kurucu değerlerine dönülmesi, durdurulan kalkınma, imar ve inşa hamlesinin yeniden başlatılması hedefimizdir.

Aziz Türk Milleti;

DOĞRU Partililer olarak, ülkemiz demokrasisinin gelişmesi, insanlarımızın huzuru, aşı işi olmasının, yüzlerinin gülmesinin, Türk Devletini yeniden itibarlı bir devlet haline getirmenin gayreti içindeyiz.

20 yıllık AKP iktidarının ülkemizi getirdiği durumu en iyi sizler biliyorsunuz.

Bu tıkanmışlığı, “Atatürk’ü soykırım yapmakla suçlayan” milletvekiline ses çıkarmayan, son 15 seçimi de kaybedenlerle açamayız.

Türk Generallerinin ülkemizin bekası için yayınladıkları bildiriye “Zevzeklik” olarak bakan, 28 Şubat’a övgüler düzüp sonra da mahkemede, yaşları 83-89 arasındaki emekli komutanlardan şikayetçi olan muhalefet liderleriyle de açmanın imkansızlığını gördüğümüz için, DOĞRU Partiyi kurduk. Muhalefet partilerini defalarca işbirliğine davet ettik. Fakat muhalefet partilerinin, şimdilik muhalefet olmaktan memnun olduklarını gördük.

Anlamadıkları şudur;

Ülkedeki ve dış politikadaki tüm olumsuzluklara rağmen, AKP hala birinci parti olarak gösteriliyorsa, eğer birleşme olmazsa yine kaybedecekler. Bu kayıptan sonra ne demokratik rejim ne partileri ne de kendileri kalmayacaktır.

Çünkü ülkeyi “Taliban ile inanç yönünden farkımız yok” diyen Taliban ve İhvan temsilcileri yönetecektir…

Türkiye’de siyaset yapmak, hele dürüst siyaset yapmak çok zordur.

Milletimiz, birileri gelip bizleri kurtarsın, diye bekler. Kimse boşuna beklemesin. O Atatürk bir daha gelmeyecek. İş başa düştü.

Hepimiz birer Atatürk olmalı ve onun emanetini gelecek nesillere sağlam teslim etmeliyiz. Aklı olan, projesi olan ortaya koyacak, parası olan inandığı partiye destek olacak!

Laik Cumhuriyet ve özgürlük düşmanı, kadın-erkek eşitliğine inanmayan ortaçağdan kalma, tarikat ve cemaat artıklarından ülkemizi temizlemenin başka bir yolu yordamı yoktur…

Not: 30 Ağustos Törenlerine hazırlık için ziyarete kapatılan Anıt Kabir’e ve Atamıza ziyaretimizi 3 Eylül 2021 günü yapacağız. Demokrasi, Cumhuriyet değerleri, çağdaş ve özgürlük dolu, örgütlü toplum dileğiyle, nice yıllara

DOĞRU Parti…

Sağlık ve başarı dileklerimle 26 Ağustos 2021

Rifat Serdaroğlu

DOĞRU Parti Genel Başkanı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.