DOLAR 32,3321 0.25%
EURO 35,0847 -0.13%
ALTIN 2.292,830,69
BITCOIN 22737230,53%
Mersin
21°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

CHP’Lİ KÖSE: “ÜRETENİN YÖNETEN OLDUĞU BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ”

CHP’Lİ KÖSE: “ÜRETENİN YÖNETEN OLDUĞU BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ”

ABONE OL
Haziran 22, 2021 09:33
CHP’Lİ KÖSE: “ÜRETENİN YÖNETEN OLDUĞU BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’Lİ KÖSE: “ÜRETENİN YÖNETEN OLDUĞU BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ”

CHP Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, Türkiye Bölgesel Kooperatifler Zirvesine katıldı. CHP’li Köse, “Üretenin yöneten olduğu bir Türkiye istiyoruz” dedi.

Türkiye Bölgesel Kooperatifler Zirvesi, Adana TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi´nde başladı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen birçok kooperatif üyesi, stantlarını açıp, zirveye katılım gösterdi. CHP Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse de Adana’da başlayan Kooperatifler Zirvesinde yerini aldı.

“KADINLAR KİMSEYİ TAMAMLAMAK İÇİN BURADA DEĞİL”

Zirveyle ilgili görüşlerini açıklayan CHP’li Köse, “Kadınların, ortak amaçlar etrafında buluşarak güçlerini birleştirdikleri, bu güçle üretip kazandıkları, bilgi ve deneyimini başka kadınlara da aktardıklarını görmek çok kıymetli. Bu dünyanın yarısı kadın. Kadınlar kimseyi tamamlamak için değil, kendi varoluşlarını keşfetmek ve yaşamı kendi güçleriyle, kendi emekleriyle daha zengin kılmak için buradalar ve bunu başarıyorlar. Üretenin yöneten olduğu özgür bir ülkeyi biz kadınların kuracağına yürekten inanıyorum.” dedi.

Kadınların her alanda ekonomiye önemli katkılar sağladığının altını çizen CHP’li Köse, kooperatiflerin yaşadığı sorunlara ve çözüm önerilerine de şu ifadeleri kullanarak değindi:

CHP’Lİ KÖSE KOOPERATİFLERİN SORUNLARINA DEĞİNDİ

“İhtiyaçların karşılanmasıyla ilgili çağdaş ve özgün örneklerde eksiklikler görüyoruz. Bu eksiklikler dışarıdan örneklerle keşfedilerek giderilebilir. Kooperatiflerin gelişmesine ve daha fazla demokratikleşmesine yönelik adımlar atılmalı. Keza kooperatifçilikte eğitimin gelişimine de aynı şekilde katkı sağlanmalı. Kooperatiflerin birbiri ile aralarındaki koordinasyonu sağlayacak ve iş birliğini kuracak, karşılaşılan sorunlara çözüm getirebilecek kooperatifleri kapsayan bir üst örgütlenme gerçekleştirilmeli. Geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmalarda Dünya genelinde bir milyarı aşan kooperatif ortağı bulunurken, bu sayının neredeyse yüzde 1’i Türkiye’de bulunmaktadır. Yani ortak sayısı bakımından ülkemizde kooperatifler, dünya geneline göre yaklaşık 10 kat daha küçüktür. Tüm bunlar bize kat edecek daha çok yolumuz olduğunu gösteriyor.”

“KOOPERATİFLERİMİZİN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

“Tüm bunların ışığında Cumhuriyet Halk Partisi olarak, iktidarın aksine biz yandaşın değil vatandaşı doyuran çiftçimizin, üreticimizin birlik çatısı kooperatiflerimizin destekçisi olacağız.” diyen CHP’li Köse, Adana programının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun programlarına katılmak üzere Malatya’ya geçti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.