DOLAR 32,3274 0.23%
EURO 35,1585 0.07%
ALTIN 2.297,740,90
BITCOIN 22876000,46%
Mersin
22°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

BAŞKAN SEÇER, ÜSTÜ AÇIK OTOBÜSLE TURLAYARAK MERSİNLİLER’İN BAYRAMINI KUTLADI

BAŞKAN SEÇER, ÜSTÜ AÇIK OTOBÜSLE TURLAYARAK MERSİNLİLER’İN BAYRAMINI KUTLADI

ABONE OL
Nisan 24, 2020 10:54
BAŞKAN SEÇER, ÜSTÜ AÇIK OTOBÜSLE TURLAYARAK MERSİNLİLER’İN BAYRAMINI KUTLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 23 NİSAN COŞKUSUNU TÜM KENTE YAYDI

BİNLERCE MERSİNLİ EVLERİNİN BALKONUNDAN COŞKUYA ORTAK OLDU

BAŞKAN SEÇER, ÜSTÜ AÇIK OTOBÜSLE TURLAYARAK MERSİNLİLER’İN BAYRAMINI KUTLADI

SEÇER: “EVDE DE OLSAK COŞKUMUZ ÇOK BÜYÜK”

SEÇER: “BU SALGINI BERTARAF EDELİM, HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlediği gezici konserle bayram coşkusunu kentin dört bir yanına yaydı. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle bayramı evlerinde kutlamak zorunda kalan Mersinliler, Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun ve Kent Orkestrası’nın marşlarına ve şarkılarına balkonlarından, pencerelerinden eşlik etti.

Üstü açık otobüsle kenti turlayarak yurttaşların bayramını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Evde de olsak, sokakta da olsak, sokağa çıkma yasağı da olsa, normal hayatın süreci de olsa coşkumuz çok büyük. Gururluyuz. Böyle bir Ulu Önder’e sahip olmaktan Türk milleti olarak gerçekten onurluyuz, gururluyuz” dedi.Ramazan ayının Koronavirüs salgınının bertaraf edilmesine vesile olmasını da dileyen Başkan Seçer, “Bu salgını bertaraf edelim, hayat normale dönsün, her şey daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağına denk gelen, bu nedenle yurttaşların buruk duygularla kutladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla gezici konser düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, üstü açık otobüsle kenti turlayarak yurttaşların bayram coşkusuna ortak oldu. Başkan Seçer, “Evde de olsak, sokakta da olsak, sokağa çıkma yasağı da olsa, normal hayatın süreci de olsa coşkumuz çok büyük. Gururluyuz. Böyle bir Ulu Önder’e sahip olmaktan Türk milleti olarak gerçekten onurluyuz, gururluyuz” dedi.

Mersinliler marşlara balkonlardan eşlik etti

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle bayramı evlerinde kutlamak zorunda kalan Mersinliler, Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun ve Kent Orkestrası’nın marşlarına ve şarkılarına balkonlarından, pencerelerinden eşlik etti.

Konvoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in konutunun önüne geldiğinde bando ve orkestra İzmir Marşı’nı seslendirdi. Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer de balkona çıkarak konvoyu selamladı. Başkan Seçer daha sonra aşağıya inerek, bandonun yer aldığı otobüse bindi ve şehir turuna katıldı.

Seçer, evlerinden çıkamayan, konvoyu balkonlarından, pencerelerinden izleyen, alkışlarla bayram coşkusuna ortak olan yurttaşları selamladı, bayramlarını kutladı.

Seçer: “Aynı heyecanla, aynı ülküyle çalışmaya devam edeceğiz”

Başkan Seçer,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin kuruluşunun 100. yılını buruk bir şekilde kutladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Ama tabi ki evde de olsak, sokakta da olsak, sokağa çıkma yasağı da olsa, normal hayatın süreci de olsa coşkumuz çok büyük. Gururluyuz. Böyle bir Ulu Önder’e sahip olmaktan Türk milleti olarak gerçekten onurluyuz, gururluyuz. Onlara müteşekkiriz. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna mücadele eden, canını veren, kanını veren tüm şehitlerimizi saygıyla yad ediyorum. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün Türkiye parlamenter sistem tarihinde de, demokrasi tarihinde de son derece önemli bir gün. 23 Nisan 1920’de bugünkü gazi Meclis açıldı. Ve savaş şartlarında, olağanüstü koşullarda meclis çalışmalarını yürüttü. Top sesleri Polatlı’dan Ankara’ya sesini duyurduğunda gazi Meclis çalışıyordu. Bu ülkenin geleceği için, bu milletin selameti için çalışıyordu. Aynı heyecanla, ayı ülküyle, aynı hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Bize durmak değil, çalışmak yaraşır. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum. Çocuklarımızı, geleceğimizin güvencesi, geleceğimizin umut ışığı çocuklarımızı iki yanaklarından öpüyorum.”

“Mersinliler pandemi kurallarına uyuyor”

Geçmişte bu ülkeye hizmet edenleri, alın teri dökenleri, mücadele edenleri unutmadıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Bugün bu bayramı buruk kutluyoruz bunu açıklıkla ifade edeyim ama tabi istemediğimiz bazı gelişmelerden dolayı bu ortamın yaşandığının farkındayız. Tüm ulus olarak, millet olarak pandemi ile mücadele ediyoruz ama bu belayı başımızdan defetmek için mücadele içindeyiz. Halkımıza müteşekkiriz. Büyük bir gayretle, büyük bir özveriyle pandemi kurallarına uymak için önemli sıkıntılar yaşıyorlar. Bunların da farkındayız. Evde kalmaları, bir arada olmamaları, hijyene dikkat etmeleri gerekiyor. Bütün bunları yerine getiriyorlar. Hepsine müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.

“Her şey daha güzel olacak”

Başkan Seçer, Ramazan ayında da salgınla mücadele tedbirlerinin tesirinin hissedileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Mübarek Ramazan ayına giriyoruz. Arzu ettiğimiz bir Ramazan süreci yaşamayacağız. Yine bu alınan tedbirlerin yapacağımız faaliyetlerde önemli tesiri olacak. Bir araya geliyorduk. İftarlar oluyordu, insanlar bir arada kucaklaşıyordu, iftarlarını açıyordu ama bu süreçte maalesef bunları yapamayacağız. Her şeyin hayırlısı olsun. Bu hastalığı, bu salgını hep beraber bertaraf edelim, hayat normal sürecine geçsin, her şey daha güzel olacak. Eminim bu sıkıntılı günler de geçecek. Ramazan ayının mübarek olmasını diliyorum. İnşallah tüm dünyanın başındaki bu belayı atlatmamıza vesile olur.”

Mersinli çocuklar 23 Nisan coşkusunu Büyükşehir ile yaşadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu sayesinde binlerce Mersinli evde de olsa bayram coşkusunu yaşadı. Mersinli çocuklar evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden de olsa palyaço gösterilerini izleyerek eğlendi.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl “Hepsi senin ‘yüz’ünden” sloganıyla düzenlediği 23 Nisan kutlaması öğle saatlerinde Atatürk Parkı içindeki amfi tiyatroda başladı. Üzeri açık otobüslerden birinde bando ekibi, birinde Kent Orkestrası sahne alırken bir diğer otobüste de gönüllü palyaçolar sahne aldı. Üç otobüsten oluşan bayram konseri konvoyu ilk olarak Kriz Merkezi çalışanlarını selamladı, şarkılarla çalışanlara moral verdi.

Konvoy daha sonra İnönü Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarı güzergahında marşlar, şarkılar eşliğinde ilerledi. Şarkıları, marşları duyarak evlerinin balkonlarına, pencerelerine çıkan Mersinliler kısa süreliğine de olsa bayram coşkusuna ortak oldu. Mezitli, Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde şarkılar, marşlar eşliğinde dolaşan konvoya yurttaşların ilgisi yoğun oldu….

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.