DOLAR 32,5960 0.36%
EURO 34,8722 0.38%
ALTIN 2.495,100,44
BITCOIN 21292495,37%
Mersin
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKDENİZ’DE SOĞUK ASFALT ÜRETİMİ BAŞLADI:

AKDENİZ’DE SOĞUK ASFALT ÜRETİMİ BAŞLADI:

ABONE OL
Ekim 3, 2022 09:32
AKDENİZ’DE SOĞUK ASFALT ÜRETİMİ BAŞLADI:
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKDENİZ’DE SOĞUK ASFALT ÜRETİMİ BAŞLADI

KARADUVAR’DA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM HIZ KAZANDI

Akdeniz Belediyesi’nin ilçeye ilk kez kazandırdığı ve Kürkçü Mahallesi’nde kurulan asfalt plentinde soğuk asfalt üretimi başladı. Tesiste üretilen soğuk asfalt, ilk etapta iki mahallede toplam 10 kilometre uzunluğundaki yollara döküldü. Diğer yandan, Karaduvar Mahallesi’nde de batı yakasındaki yenilemenin ardından doğu yakasında da değişim ve dönüşüm çalışmaları hız kazandı.

Tesiste üretilen ilk soğuk asfalt, ilk etapta Akdam ile Bekirde mahallelerine, toplamda 10 kilometre uzunluğundaki yollara iş makineleri yardımıyla döküldü. Çalışmalara tanık olan mahalle sakinleri memnuniyetlerini dile getirirken, tesisteki üretimle birlikte acil soğuk asfalt ihtiyacı duyan yollar yenilenecek. Başkan Gültak; “Akdeniz’in sokakları, ilçemize, vatandaşlarımıza ilk kez kazandırdığımız tesislerimizde ürettiğimiz soğuk asfalt ile yenilemeye başladık. Her şeye rağmen Akdeniz’de değişim ve yenilikler sürecek. Halkımıza en güzel hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Karaduvar’a yürüyüş ve bisiklet yolu kazandırılacak

Öte yandan Karaduvar Mahallesi’nde de Akdeniz Belediyesi eliyle geçen yıllarda başlayan değişim ve dönüşüm de devam edecek. Karaduvar Sahili’nin doğu yakasında belediyeye Hazine’den tahsisi yapılan, bakımsız bırakılmış 18 dönümlük alanda incelemelerde bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, geçen hafta balık festivalinin düzenlendiği Karaduvar Mahallesi’nde yenilemenin devam edeceğinin altını çizdi. “Sahilin batı tarafındaki düzenlemeler çok güzel olmuştu.

Şimdiyse sıra doğu tarafında” diyen Başkan Gültak; “Burada, Milli Emlak’a ait yaklaşık 27 dönümlük bir arazi vardı, araziyi Hazine’den kiraladık. Bulunduğumuz bölgede yürüyüş ve bisiklet yolları olacak. Bisiklet süren veya yürüyen bir kişi, totalde de 1600-1700 metrelik bir alanı kat etmiş olacak. Tabi bunun için uygun zeminler oluşturulacak. Kıyı bölümünde oyun parkları ve spor aletleri olacak. Yaklaşık 27 dönümlük atıl araziyi sahil düzenlemesi ve park bahçeler düzenlemesi ile Karaduvar ve Mersinlilere kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.