DOLAR 32,5951 0.34%
EURO 34,8303 0.21%
ALTIN 2.513,041,16
BITCOIN 20882241,00%
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“30 AĞUSTOS ZAFERİ BÜTÜN DÜNYA HALKLARINA İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”

“30 AĞUSTOS ZAFERİ BÜTÜN DÜNYA HALKLARINA İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”

ABONE OL
Ağustos 30, 2021 08:50
“30 AĞUSTOS ZAFERİ BÜTÜN DÜNYA HALKLARINA İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“30 AĞUSTOS ZAFERİ BÜTÜN DÜNYA HALKLARINA İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”

MESİAD Başkanı Hasan Engin 30 Ağustos Zaferi’nin 99. Yıl dönümünü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı.

Anadolu direnişinin dünya halklarına örnek olduğunu söyleyen MESİAD Başkanı Hasan Engin mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden Büyük Taarruz Zaferinin 99. Yıl dönümünü büyük bir sevinç ve coşku ile kutluyoruz. 19 Mayıs 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Samsun’da başlatılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zafere ulaşmıştır.

30 Ağustos, Anadolu insanının işgalci emperyalist güçlere karşı kaderini yazdığı tarihi bir dönüm noktasıdır. İmkansızlıklara rağmen işgalcilere karşı taarruza geçerek zafer kazanan ülkemiz, bütün dünya halklarına ilham kaynağı olmuştur. 99 yıl önceki mücadelemiz bugün de yaşanmaktadır. Ülkemizi uluslararası arenada yalnız bırakmak isteyen, ilerlemesini engellemek için türlü planlar yapan sömürgeci emperyalist güçler bulunmaktadır. Tarihe gömülmek istenen ülkemizin küllerinden doğuşu bizlere ilham vermektedir. İlerleyen yıllarda ülkemizin daha da güçleneceğinden şüphemiz yoktur.
Kurtuluş mücadelesinde Anadolu insanlarının ortaya koyduğu birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmeli, kutuplaşmadan uzak durmalı, birbirimizi kucaklamalıyız. Ülkemizin gücünü arttırmak, ileriye gitmek için hepimiz üstümüze düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Güçlü sanayi ve güçlü ekonomi ile üretimde dünya standartlarının üzerine çıkmalıyız. Demokrasi ruhuna uygun yapısal reformlar ile ülkemizi güvenli liman haline getirip, dünya pazarlarındaki payımızı artırarak ülkemizin refah seviyesini yükseltmeliyiz.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmet anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.