DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20346915,63%
Mersin
20°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

ABONE OL
Nisan 23, 2024 09:55
VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
23.04.2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe büyük bir çoşku ve gururla idrak ediyoruz. Ülkemizin, bütün çocuklarımızın bu güzel bayramı kutlu olsun!

23 Nisan 1920 tarihinde, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” anlayışıyla egemenliğin millet iradesine emanet edildiği, necip Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği ve bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan bugünü, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Türkiye’miz, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olma özelliğini sürdürmektedir.

Zorlu Kurtuluş Savaşı devam ederken açılışı gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz istiklal ve istikbal mücadelemizin öncü kurumu olmuştur. Aziz Milletimizin kahramanlık destanları yazarak verdiği Milli Mücadele zaferle sonuçlanmış ve Meclisimiz Gazi ünvanı almıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, Gazi Milletimizin Gazi Meclisi’dir.

Atatürk tarafından 23 Nisan’ın, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmak üzere çocuklarımıza armağan edilmesi Milletimizin çocuklarına verdiği değerin, onlara duyduğu sevginin ve güvenin göstergesidir. Gözümüzden sakındığımız çocuklarımızın, gençlerimizin varlığı devlet ve millet olarak tarih, medeniyet ve gelecek yolculuğumuzda en kıymetli beşeri hazinemizdir.

Çocukların varlığı dünyamızı güzelleştirmekte, hayatı anlamlı kılmaktadır, Onların huzuru, mutluluğu; şanlı tarihimizden, kahraman ecdadımızdan,milli ve manevi değerlerimizden aldıkları güçle çok çalışarak elde ettikleri başarıları geleceğe güvenle bakmamızı sağlamaktadır.

Varlığından güç aldığımız çocuklarımızı mutlu etmek, çocukluklarını yaşamalarını sağlamak suretiyle yüzlerini güldürmek ve en iyi şekilde yetişmeleri için çaba sarf etmek milli sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele Kahramanlarımızı, bütün Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygıyla, minnetle rahmetle yad ediyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 104. kuruluş yıldönümünü, sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içten en iyi dileklerimle kutluyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.