DOLAR 32,3073 -0.11%
EURO 34,8473 0.06%
ALTIN 2.408,220,63
BITCOIN 2040101-1,61%
Mersin
17°

KAPALI

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

MEMLEKET PARTİSİ MERSİN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ADAYI:  CELALETTİN DENLİ gazetemize şunları söyledi;
  • Özyar izlem gazeteleri
  • Genel
  • MEMLEKET PARTİSİ MERSİN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ADAYI: CELALETTİN DENLİ gazetemize şunları söyledi;

MEMLEKET PARTİSİ MERSİN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ADAYI: CELALETTİN DENLİ gazetemize şunları söyledi;

ABONE OL
Mart 2, 2024 16:19
MEMLEKET PARTİSİ MERSİN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ADAYI:  CELALETTİN DENLİ gazetemize şunları söyledi;
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEMLEKET  PARTİSİ MERSİN BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ADAYI:

CELALETTİN DENLİ gazetemize şunları söyledi;

 

 

 

Celalettin DENLİ.01.01.1978 Erdemli doğumluyum.

Mersinde Gayrimenkul Değerleme alanında kendime ait bir işyerim var.

Sn Genel Başkanımız Muharrem İNCE’ nin 4 Eylül 2020 yılında Türkiye’ye yeni bir seçenek sunmak, umutsuzluğu yok etmek ve bir çıkış yolu göstermek amacı ile ‘1000 günde Memleket Hareketi.” sözleriyle başlattığı hareketten bu güne kadar Sn. Genel başkanımızla yol almaktayım. Halkımızın yaşam ve çalışmasını kolaylaştırarak yerellerde insanca bir yaşamı oluşturmak ve Memleket Belediyeciliğini hayata geçirmek için Memleket Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldum. * Bölgemizin toprakları ve iklim koşulları her mevsim tarım yapılabilecek kalitedir. Özellikle narenciye cenneti denilebilir.

Fakat ilaç, gübre, tohum, elektrik, mazot gibi girdi maliyetleri çok fazla artış göstermesi nedeni ile çiftçimiz üretemez duruma gelmiştir. Mersinde toplatma maliyeti satış fiyatını karşılayamadığından limon dalında kalmıştır. Öte yandan bu ürünlerin değerlendirilmesi paketleme fabrikalarından öteye geçmemektedir. Biz Memleket Partisi belediyeciliği olarak ürettiğimiz bu ürünleri fabrikalarda kurutarak markalaştırıp katma değer katacağız aynı zamanda istihdam sorununun çözümüne de katkı sağlamış olacağız. Tarımda sulama için elektrik enerjisi kullanılması ve yüksek faturalar çiftçimizin ödeme gücünün üstündedir.

Çiftçilere güneş paneli desteği vererek ve tarlada alım garantisi ve nakliyeciye mazot desteği ile tarımımızı olumsuz etkileyen ekonomik sorunları ortadan kaldıracağız. Tarımı geliştirmek için “toprak işleyenin su kullananın” olacaktır. *Bölgemiz Akdeniz’in en uzun sahiline sahip olmasına karşın plaj olarak kullanılabilecek kıyılarımızın çarpık betonlaşma ve rant uğruna sitelere dönüştürülmesi turizm açısından gelişmemize engel olmuştur.

Bu nedenle yapılaşma kontrol altına alınacak kentimizin doğası, coğrafi özelliği, tarihi dokuları korunarak Mersin’imizin turizm cenneti olabilmesi için her türlü çalışma yapılacaktır. *Deprem bölgemizden gelen kardeşlerimiz ve 400 bin civarı yabancı özellikle Suriyeli mültecilerin Mersin nüfusuna eklenmesi yoğun bir trafik sorununu ile birlikte konut fiyatları ve kiralarda fahiş fiyat artışları meydana getirmiştir. Metro, tramvay, deniz yolu gibi toplu ulaşım araçları ile trafikteki izdiham çözülecektir. Mersin, 10 ilin dışında depremden dolaylı en yoğun etkilenen 11’inci il olmuştur. Hükümetin, Mersin’in yüz binlerce mülteciye ve depremzedeye ev sahipliği yaptığını göz önüne alarak ilimizi “özel bir destek/statü” kapsamına acilen alması için gerekli girişimler yapılacaktır. *Hastanelerimizde yabancı özellikle Suriyeli mültecilerin yoğunluğu nedeniyle yerli halkımız yeterli hizmeti alamamakta randevularını aylar sonrasına almaktadır ayrıca muayene sırası bekleyen hastalarımız uzun süre beklemektedir. Yerel halkımızı bu sıkıntıdan kurtarmak için Suriyeli doktor, hasta, ve personelin belirli bir hastane adresinde toplama projesi için gerekli girişimler yapılacaktır. *Bütün bu sorunlarımızın yanında; gelir dağılımı eşitsizliği ve yoksulluk had safhadadır. Bölgemizin sürekli göç alması güvensiz çalışma koşulları, ucuz işgücü Mersin’de kalıcı hale gelmektedir. Gençlerimiz işsizdir, asgari ücretle dahi iş bulamamaktadır. Biz Memleket belediyeciliği olarak öncelikle yatırımları, özellikle de kamu altyapı yatırımlarını ve özel sektör yatırımlarını teşvik ederek işsizlerimize öncelikle de gençlerimize istihdam yaratarak ekonomik aktiviteyi canlandıracağız. *Sosyal hizmet ve yardımlar başta olmak üzere, halkın yaşam ve çalışmasını kolaylaştırarak yerellerde insanca bir yaşamı garanti altına alacak bütün hizmetler Memleket Belediyeciliğinin başlıca faaliyet alanı olacaktır. Laik Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkarak hiç bir inancı istismar etmeden, bütün inançlara eşit mesafede durulacak ve tüm inançların özgürce yaşanabilmesi için destekleyici uygulamalar yapılacaktır.

Halkımıza hizmet için halkçı belediyecilik anlayışı ile kar kaygısı taşımadan eğitim, kültür-sanat, spor ve sağlıklı yaşam ihtiyaçlarının karşılanması için, bu alanlara yatırım yapılarak halkımıza hizmet sağlanacaktır. BİZ MEMLEKET PARTİLİLER SİYASETLE DEĞİL SİYASİ AHLAKA SAHİP SİYASETÇİLERLE YOLA ÇIKTIK. ROTAMIZ MAVİ(Memleket, Adalet, Vicdan, İş) ŞEFFAF, SAYDAM, DÜRÜST ve ŞAİBESİZ BİR BELEDİYE YÖNETİMİ İÇİN MEMLEKET BELEDİYECİLİĞİ DİYORUZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.