DOLAR 32,3900 -0.11%
EURO 34,6230 -0.56%
ALTIN 2.387,24-1,95
BITCOIN 1949359-4,39%
Mersin
25°

PARÇALI BULUTLU

04:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

MECLİS’TEN NOTLAR…

MECLİS’TEN NOTLAR…

ABONE OL
Nisan 17, 2024 15:13
MECLİS’TEN NOTLAR…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 17NİSANYAPILAN 2,Cİ MECLİSİNDE ARTIK SEÇER NEDERESE ‘O
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı ikinci meclis oturumu, 2023 yılına ait faaliyet raporu görüşmelerinde FARKLI TEPKİLER OLDU..

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Nisan Ayı İkinci Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.
Yeniden yapılaşan komisyonlardan gelen 4 konunun ele alındığı toplantıda üst geçit talepleri öne çıktı.
buda farklı taleplerden birkaç tanesi idi.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 17NİSANYAPILAN 2,Cİ MECLİSİNDE ARTIK SEÇER NEDERESE ‘O
MÜTEAHHİTLERLE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Meclis komisyonlardan gelen konuların görüşülmesi ile devam etti.
Bu kapsamda ilk olarak Büyükşehir ile Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) arasında imzalanacak protokol için Başkan Vahap Seçer’e imza yetkisini de alarak
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda oy birliğiyle kabul edilen teklif, mecliste de oy birliğiyle kabul edilerek ..
İmza yetkisi Vahap seçer,e verildi.
Mersin Büyükşehir’in 2023 yılı faaliyet raporu görüşmelere devam edildi.

Kanun gereği Meclise CHP’li Ali Uyan başkanlık etti.
Meclis üyelerine dijital ortamında gönderilen raporla ilgili ilk söz alan
MHP Grup Başkanvekili Mehmet İlker Yalçın, toplantının apar topar yapılmasını eleştirerek,
“Şöyle bir sıkıntımız var Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin; ‘Toplantı gündeminin duyurulması’ başlıklı 8’inci maddesi der ki, ‘Gündem belediye başkanı tarafından belirlenir ve toplantı günü belirtilerek üyelere en az 3 gün önceden bildirilir’.
Ben dün 19:02’de mailim vasıtasıyla gündemi ve 200 sayfalık faaliyet raporunu aldım. İncelediniz mi derseniz bu kadar sürede inceleme ihtimalimiz yok. Bundan sonra buna hassasiyet gösterilmesini talep ediyoruz. Bu nedenle bu rapor uygundur ya da değildir deme şansımız yok. 200 sayfayı inceleyemedik. Gündem bize yasal süresi içerisinde gelirse çalışma fırsatımız olur. Şuanda haberdar olmadığımız bir faaliyet raporu ile ilgili oylama yapacağız” dedi.

AKP: “RAPOR GEÇ GELDİ, İNCELEYEMEDİK”
Daha sonra söz alan AKP Grup Sözcüsü Muhammet Emin Tuncaz da kendilerine de toplantı bildirimi ve raporun geç geldiğini söyleyerek, “İnceleme ve görüş bildirme imkanımız olmayacak. Fakat şu kadarını söyleyebiliriz. Epey bir faaliyet yapıldığı anlaşılıyor. Biz AK Parti grubu olarak şehrimiz ve hemşerilerimiz menfaatine, yararına belediyemiz tarafından yapılacak her türlü olumlu icraatın destekçisi olmaya devam edeceğiz. Olumlu muhalefet anlayışıyla fikirlerimizi arz edeceğiz. Buna karşın memleketimiz, hemşerilerimiz namına uygun görmediğimiz ya da eksik olduğunu düşündüğümüz hususlarda eksikliğin giderilmesi adına kamuoyunu aydınlatmak için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.

CHP’LİLER RAPORU ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ
Meclise başkanlık eden Ali Uyan ile meclis üyesi Hasan Özalp Önal ise faaliyet raporunu incelediklerini belirterek, öve öve bitiremediler. Raporun az bile olduğunu bildiren CHP’liler, adeta övgü için sıraya gerdiler.

SEÇER: “ELEŞTİRİLER DOĞRU”
Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise meclis yönetmeliği gereği gündemin toplantıdan 3 gün önce gönderilmesi gerektiğini belirterek, eleştirilerin doğru olduğunu söyledi.
Yalnız, dikkat ederseniz Nisan ayı ikinci birleşiminde bunu getirdik seçimin araya girmiş olması, birinci birleşimdeki gündemimizi değiştirdi” diyen Seçer, “İki birleşim arasında 5 iş günü vardır. Bu süre içinde de komisyon toplantıları oluyor. Henüz dün komisyon toplantısı yaptık. Doğal olarak da arkadaşlarım siz 3 gün önce raporu size gönderemediler. Bu elde olmayan nedenlerle yani siz de haklısınız, bir gecede bunu değerlendirmek mümkün değil. Mevzuat gereği komisyonların bitiminde bu raporu size göndermek durumunda kaldık. Ondan dolayı da anlayışınıza sığınıyoruz” dedi.
Faaliyet raporunda, stratejik plandaki tüm çalışmaların gerçekleştirildiğinin yer aldığını belirten Seçer, Yatırım programı gerçekleşme oranımız gerçekten takdire şayandır. Ne yapacağımız söylüyorsak onu yapıyoruz. Günü birlik proje üretmiyoruz. Ani gelişen olaylar karşısında bazı revizyonlar, yeni projeler ortaya koyabiliyoruz.
Ama 2024’te plan program çerçevesinde belediye hizmetlerine devam edecek. sosyal politikalarda, Mersin’in kentin yapısal sorunlarının çözümde hem Mersin’e vizyon katacak, marka kent olmasını sağlayacak projelerin hayata geçirilmesinde gerekeni siz meclis üyelerimizin katkısıyla belediyemiz yerine getirecektir” diye konuştu.
Müzakerelerin ardından faaliyet raporu oylamasına geçildi. AKP ve MHP grupları oylamaya katılmazken CHP ve Dem’in oylarıyla rapor kabul edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.