DOLAR 32,2222 0.13%
EURO 35,1312 0.05%
ALTIN 2.509,870,02
BITCOIN 22209214,13%
Mersin
26°

AÇIK

03:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mahalle delegeliği yarışı hızlı başladı

Mahalle delegeliği yarışı hızlı başladı

ABONE OL
Temmuz 4, 2023 11:37
Mahalle delegeliği yarışı hızlı başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’de olağan kurultay süreci mahalle delegeleri seçimleriyle dün başladı. 15 Ekim’de bitecek il kongrelerinin ardından PM olağan genel kurultayın yapılacağı tarihi belirleyecek.

CHP’de seçim yenilgisi sonrasında yenilenen MYK, ilk toplantısında olağan kurultay süreci için takvim oluşturmuştu. Hazırlanan takvime göre ilk olarak CHP üyelerinin listeleri adres kayıt sistemine göre muhtarlık esasına göre yeniden düzenlendi. Sputnik’in haberine göre ilçe başkanlıklarında askıya çıkan üye listelerine itiraz süreci bitti, mahalle delegelerini seçmek için sandık kuruldu. Diğer yandan Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığına karşı çıkan parti içi muhalefet, kurultayda delege üstünlüğünü elde etmek için harekete geçti.

 

İMAMOĞLU DEVREDE

İlçe, il ve genel merkez delegelerinin belirlenmesi için ilk adım olan mahalle delegesi sürecini parti içi muhalefet sıkı takip ediyor. Muhalefetin önemli oranda desteğini alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ekibin ilk adımda üstünlüğü ele geçirip sonraki süreçlerde belirleyici olmasını istiyor. Muhalefet kadar Genel Merkez yönetimi de mahalle delegeliğinde üstünlüğü kaybetmek istemiyor. Bunun için Genel Merkez’i destekleyen il başkanlarından da sürecin sıkı takip edilmesi ve fire verilememesi istediği öğrenildi. Genel Merkez’e karşı muhalefet bayrağı açan İmamoğlu ile CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında delege yarışı başladı. Kurultayda İstanbul örgütünün 196 delegesi bulunuyor. Bu sayı genel başkanlık yarışında da büyük etkisi sağlıyor. CHP Genel Merkezi ve parti içi muhalefet kadar CHP’li belediye başkanları da kurultay sürecinde kendilerine yakın isimlerin delege listelerine girmelerini için çalışıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu hafta yeni bir adım atarak ‘Değişime davet’ adıyla bir manifesto yayımlayacağı öğrenildi.

 

İMAMOĞLU İLE TOPLANTIYA GİDEN BAŞKANI GÖREVDEN ALDI

CHP’de ‘değişim’ tartışmaları sürerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 15 Haziran’da Emirgan’da 18 ilçe başkanıyla özel toplantı yaptığı iddia edildi. Halk TV yazarı Seyhan Avşar, toplantıya ilişkin şu bilgileri verdi: ‘Kaftancıoğlu’nun bilgisi dışında yapılan bu toplantıya 18 ilçe başkanı katılmış. Kendisine haber verilmeden yapılan bu görüşmenin Kaftancıoğlu’nu oldukça rahatsız ettiği belirtiliyor. Bu görüşmeden 2 gün sonra Kaftancıoğlu da ilçe başkanlarını Kadıköy’de topluyor. Ancak bu görüşmeye CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün katılmıyor. Bunun üzerine Kaftancıoğlu, ‘Hakkında şikayet var’ diyerek Düzgün’ü görevden alıyor. Ancak Düzgün’ün iddiası oldukça vahim. Düzgün, ‘İki il başkan yardımcımız benim hakkımda şikayette bulunmuş. Ancak ilçe başkanlığı görevinden alınmam için 26 oy verilmesi lazım. 23 kişi imza atmış. Çoğunluk sağlanamamış.’

CHP’Lİ ÖZCAN’DAN GENEL MERKEZ’E ‘ADALET YÜRÜYÜŞÜ’

CHP’den bir yıl süreyle ihraç edilen ve geçtiğimiz günlerde cezası biten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisi tarafından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Özcan, Kılıçdaroğlu’nun koltuğu bırakmaması üzerine Bolu Meydanı’ndan CHP Genel Merkezi’ne yapacağı ‘Adalet ve Değişim Yürüyüşü’nü dün başlattı. Yürüyüş öncesi sözlerine Atatürk’ten özür dileyerek başlayan Özcan, ‘Atam, maalesef kurduğun Cumhuriyet’e, koyduğun ilkelere yeterince sahip çıkamadık. Ben bundan dolayı tüm içtenliğimle senden özür diliyorum. CHP yönetimi, partiyi 10 Aralıkçılara, Sorosçulara, terör sevicilere ve badem bıyıklılara peşkeş çekmeye çalışıyor. Yürüyüşümü, başarısız olduğu halde senin koltuğundan kalkmayı reddeden Kemal Kılıçdaroğlu’nu oradan indirmek için yapıyorum, partiyi tekrar Atatürkçü çizgiye oturtmak için gerçekleştiriyorum’ dedi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r