DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049595-1,83%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ekmen’den ‘Sandığa gidin’ çağrısı

Ekmen’den ‘Sandığa gidin’ çağrısı

ABONE OL
Mart 29, 2024 13:05
Ekmen’den ‘Sandığa gidin’ çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekmen’den ‘Sandığa gidin’ çağrısı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’de saha çalışmalarını sürdürürken, seçmenlere oy kullanıp demokrasiye sahip çıkma çağrısında bulundu.

Yerel seçimlerde geri sayım başlarken DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen’den seçmene sandığa gidin çağrısı geldi. Yaptığı yazılı açıklamada seçmenin sandığa küsmemesi gerektiğine dikkat çeken Ekmen, tarihin en yüksek katılımlı seçiminden sonra düşük katılımlı bir seçime doğru gittiklerine dair bir kanaate vardığını belirtti. Muhalif seçmenin bezginlik ve genel gidişata tepki gösterdiğini ifade eden Ekmen, benzer bir bıkkınlık ve sandığa gitmeme eğiliminin iktidara oy vermiş seçmende de olduğunu dile getirdi. Ekmen, emeklilerin perişan halde olduğunu, asgari ücretlilerin ve dar gelirlilerin ekonomik darboğazda olduğunu, muhafazakâr ve İslamcı camianın ise Gazze’deki şehitlere rağmen ticaretin devam etmesine tepki gösterdiğini belirtti. Seçmeni sandığa gidip demokrasiye sahip çıkması gerektiği konusunda uyarıda bulunan Ekmen, vatandaşların siyaset dışında başka bir argümana sahip olmadığını ve oy kullanmanın önemini vurguladı. Sandığa gitmenin ve inanılan değerlere en yakın muhalif partiye oy vermenin tek çare olduğunu söyleyen Ekmen, sandığa katılımın düşmesi durumunda iktidarın oyunun artacağını hatırlattı. Eğer ekonomik ve siyasi krizlerden rahatsızlık duyuluyorsa, sandığa küsmemek ve demokratik tercihin en güzel şekilde kullanılması gerektiğini belirten Ekmen, Deva Partisi’nin gerçek bir alternatif olduğunu vurgulayarak çağrısını sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.