DOLAR 32,2130 0%
EURO 34,7439 -0.35%
ALTIN 2.434,34-0,40
BITCOIN 19873180,87%
Mersin
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

, DGD FEDERASYONUNUN YEREL YÖNETİMLER İLE İLGİLİ KAHVALTILI BASIN TOPLANTISIYAPTI:

, DGD FEDERASYONUNUN YEREL YÖNETİMLER İLE İLGİLİ KAHVALTILI BASIN TOPLANTISIYAPTI:

ABONE OL
Ocak 20, 2024 08:39
, DGD FEDERASYONUNUN YEREL YÖNETİMLER İLE İLGİLİ KAHVALTILI BASIN TOPLANTISIYAPTI:
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DOĞU GÜNEY DOĞU FEDERASYONU OLARAK YEREL SEÇİMLER ÖNCESI YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ZİYARETLER VE YAKLAŞAN YEREL YÖNETİM SEÇİMLERİNDE, DGD FEDERASYONUNUN YEREL YÖNETİMLER İLE İLGİLİ KAHVALTILI BASIN TOPLANTISIYAPTI;

Çok değerli katılımcılar, Basınımızın değerli mensupları,

Hepinizi saygılarımızla selamlıyoruz.

Biz Doğu Güneydoğu Dernekler Federasyonu olarak; şehrimizin ve Ülkemizin huzuru, barışı ve kalkınması için bir araya gelmiş, sosyal sorumluluk taşıyan bir bakış ve anlayışla hareket eden bir STK’yız.

Amacımız ve hedefimiz yaşadığımız kent olan Mersinimizin hak ettiği şekilde yönetilmesi ve olması gereken yerde değerleriyle farkındalık yaratmasıdır.

Yine Federasyonumuzun genel amacı; Şehrimizde yaratmaya çalışacağımız demokratik bakış, toplumsal dayanışma ve kentlilik bilincinin tüm Türkiye’de hayat bulması için girişimlerde bulunmaktır.

Biz istiyoruz ki; şehrimiz iyi yönetilsin, kentsel sorunlar çözülsün.

Biz istiyoruz ki; toplumun tüm kesimleri birbirini anlasın ve bir arada huzurlu bir şekilde yaşamanın erdemini tüm Türkiye’ye örnek olarak sunsun.

Biz istiyoruz ki; Farklılıkların bir arada birlikte yaşayabileceğinin somut örneğini, Mersin üzerinden herkese gösterebilelim.

Mersin genç bir şehir. Ama maalesef bu gençliğini iyi donatamamış ve birçok alanda istenilen bakım yapılamamış.

Son yıllarda; Hükümetin havaalanı, otoban bağlantıları, sanayi bölgeleri gibi altyapı hizmetleri ve Belediyelerimizin umut verici çalışmaları, bizleri de harekete geçirmiş ve umutlandırmıştır.

Bu şehirde yaşıyorsak, suyunu içiyorsak, ekmeğini yiyorsak, karşılığında da bu güzel şehrimize gereken ilgi ve dayanışmamızı da göstermeliyiz diye yola çıktık.

Ayrımcılık yapan, sadece rant peşinde koşan, kendi kişisel çıkarını düşünen kesimlerin elbette karşısında olacağız.

Tabi ki; Mersin’e değer katan, hizmet eden, birlikte kalkınmayı hedefleyen herkesle birlikte hareket edeceğiz.

Sokağımıza, caddemize, mahallemize, şehrimize ve ülkemize sahip çıkacağız. Geleceğimiz için, çocuklarımız için, gençlerimiz için, doğanın kirlenmemesi için sahip çıkacağız.

Mersin farklı bölgelerden gelen vatandaşlardan oluşan bir şehir.

Elbette geldiğimiz yerlerin kabul görmüş kültür ve geleneklerini unutmayacak ve yaşatacağız. Ama bunun yanında Mersin’lilik bilincinin gelişmesi, Mersin değerleri üzerinde hemşerilik duygusunun oluşması için de olabildiğince çaba harcayacağız.

Hemşerilik bilinci, insanların aynı şehirde yaşamanın getirdiği ortak duygularla birbirlerine karşı sorumluluk duymasıdır. Bu bilinç, yaşadığımız yerin gelişimi, temizliği, güvenliği ve toplumsal refahı için bireyler olarak üzerimize düşen sorumluluğu anlamamızı sağlar.

Şehrimize sahip çıkmak, sadece fiziki çevreyi korumakla kalmaz, aynı zamanda birlikte yaşadığımız insanların refahını artırmak ve demokratik değerlerine sahip çıkmak için de çaba göstermeyi gerektirir.

Demokratik anlayış ise, toplumun her kesiminin söz sahibi olma hakkını kabul eden, farklı görüşleri saygıyla karşılayan ve ortak karar alma süreçlerinde şeffaflığı esas alan bir zihniyettir.

Şehrimizi yönlendiren politika ve kararların oluşturulmasında herkesin katılımını teşvik etmek, demokratik anlayışın temelidir.

Toplumun farklı kesimlerinin seslerini duyurabileceği, görüşlerini özgürce ifade edebileceği bir ortam oluşturmak, şehir yönetiminde şeffaflığı ve adaleti sağlar.

Şehrimize sahip çıkmak ve onu daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için neler yapabiliriz?

Bunun için öncelikle bilinçli ve sorumlu bir şekilde çevremizi korumalı, kamusal alanlara sahip çıkmalı ve çevre dostu uygulamaları desteklemeliyiz. Kamu kurumlarının hizmetlerini sunarken, fırsat eşitliğini, adaleti, birlikte kalkınmayı hedeflemeleri de tabi ki, çok önemli bir ahlaksal tutumdur.

Doğu Güneydoğu Dernekler Federasyonu olarak; şehrimizin planlanması, kalkınması, barış içinde bir arada yaşaması, dayanışma ve yardımlaşma konusunda, üstümüze düşen her türlü görevi tüm kamu kurum ve STK’larla birlikte yapmayı hedeflemekteyiz.

Birlikteliğimiz, Mersin’e güç katacaktır.

Birlikteliğimiz, birbirimize karşı saygınlığımızı arttıracaktır.

 

FEDERASYON BAŞKANI. AYRICA ŞIRNAK DERNEK BAŞKANI.

MAHMUT ÇALIŞ.

 

FEDERASYON SÖZCÜSÜ. AYRICA VAN DERNEK BAŞKANI

MURAT KARAHAN.

 

FEDERASYON BAŞKAN YARDIMCISI SİYASİ PARTİLER SÖZCÜSÜ. AYRICA BATMAN DERNEK BAŞKANI.

MEHMET İHSAN TAŞ.

 

FEDERASYON SEKRETERİ. AYRICA BİTLİS DERNEK BAŞKANI.

FIRAT YALÇIN.

 

FEDERASYON BAŞKAN YARDIMCISI AYRICA OSMANYE DERNEK BAŞKANI.

HALİL ESEN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.