DOLAR 32,3773 0.16%
EURO 35,0386 -0.1%
ALTIN 2.323,830,20
BITCOIN 2267740-0,51%
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Tarhan’dan tüm doktorlara karanfil

Başkan Tarhan’dan tüm doktorlara karanfil

ABONE OL
Mart 14, 2020 09:23
Başkan Tarhan’dan tüm doktorlara karanfil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle ilçede görev yapan tüm doktorlara çiçek göndererek, daha sağlıklı bir Mezitli için çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Başkan Tarhan, Mezitli’de bulunan hastane ve aile sağlığı merkezlerine gönderdiği karanfil buketlerinin üzerine “İnsan sağlığını ve hayatını her şeyin üstünde tutan değerli hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyoruz” notunu yazdı.

Başkan Tarhan’ın bu jesti doktorları ve sağlık çalışanlarını da mutlu etti. Corona virüsü nedeniyle insan sağlığına verilen önemin daha çok öne çıktığını ifade eden doktorlar, “Bizler sadece bugün değil, her zaman insanlarımızın daha sağlıklı ve hastalıklardan uzak kaliteli bir yaşam sürmesi için çaba sarf ediyoruz. Zaman zaman olumsuzluklarında kamuoyuna yansıdığı görevimizi yaparken böylesi güzel jestler bizleri çok mutlu ediyor. Her zaman diyalog halinde olduğumuz Başkanımız Neşet Tarhan’a bu güzel jesti için teşekkür ederiz” dediler.

Mezitli’yi sağlıklı ve güvenli kentler arasına sokmak için çalıştıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitlimizi, Dünya Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye yaparak, Mezitlililerin yaşadığı kentte mutlu olmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Mutlu Kent Mezitli diyerek çıktığımız bu yolda biliyoruz ki, ancak sağlıklı olan insan mutlu olabilir. Daha sağlıklı bir toplum için çalışırken her zaman en büyük desteğimiz olan doktorlarımızın da yanlarında olduğumuzunu göstermek için karanfil buketi gönderdik. Hastalık durumunda canımızı ve sağlığımızı emanet ettiğimiz doktorlarımızın, görevlerinin verdiği stresi birazcık ta olsa azaltmak istedik. Çünkü görüyoruz ve tanık oluyoruz ki sağlık çalışanlarımız insan sağlığını kendi sağlıklarından çok önde tutan kahramanlardır. Biz daha sağlıklı olalım diye kendi sağlıklarını bile tehlikeye atacak kadar görevlerine bağlıdırlar. Özellikle Dünyanın Corona virüsü ile ayakta olduğu günümüzde doktorlarımızın değeri bir kez daha anlaşılmıştır diye düşünüyorum. Tüm doktorlarımıza, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyor, 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyorum” dedi. 

Bu vesile  ile Mezitli’nin Dünya Sağlıklı Kentler Ağına girmek adına yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Tarhan, 3 yıldır çalışmaları sürdürdüklerini kaydederek, “Mezitli Belediyesi olarak kalite yönetim sistemimizi geliştirerek sağlıklı hizmet üretebilmek için adımlar atıyoruz. Vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam ve spora teşvik etmek amacıyla birçok projeye imza attık. Kentimizin gelişmesi için sürdürdüğümüz mücadele yurt dışında da takdir görmektedir. Dünyadaki gelişmiş kentlerde nasıl bir yaşam imkanı varsa Mezitli’de de olacaktır. 2017 yılında başlattığımız çalışmalar ile Mezitli’de sağlığın doğrudan ve dolaylı belirleyicilerine ilişkin tespitler yapılarak, Mezitli İlçesi Kent Sağlık Profili oluşturuldu. Bu kapsamda tespit edilen verilere dayanarak analiz ve sentez çalışmaları ile ‘Mezitli İlçesi Kent Sağlık Gelişim Planı’ hazırlandı. Çalışmada elde edilen bulgular, problemler ve potansiyeller, Mezitli’nin güçlü ve zayıf yönleri ile fırsatlar ve tehditleri belirlemeye yönelik çalışmalar yürütüldü. Artık son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Mezitlimizi, Dünya Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye yaparak, Mezitlililerin yaşadığı kentte mutlu olmalarını sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.