DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21657680,54%
Mersin
22°

PARÇALI BULUTLU

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”
  • Özyar izlem gazeteleri
  • Genel
  • Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”

Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 13:33
Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi
“YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”
Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı birinci birleşim toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin açılışında söz alan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız; yerel seçimlerin geride kaldığını hatırlatarak; “Halkımız ve ilçemiz için çalışmalarımıza, hizmet ve projelerimize ağırlık vereceğimiz bir süreç bizleri bekliyor. Bizler, Akdeniz’de yaşayan bütün halklarımıza eşit hizmet götürmek şiarıyla yola çıktık. Hiç kimseye inancından, dilinden, kimliğinden, oy verdiği partiden ötürü farklı bir uygulama yapmadık, yapmayacağız. Bundan sonraki süreçte, bölgemizde herkesin eşit hizmet aldığı bir dönem bizleri bekliyor olacak” dedi.
Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda bir önceki birleşim tutanak özeti oylanıp kabul edildi. toplantısında; Akdeniz Belediyesi’nin 2023 mali yılı kesin hesabı ile ilgili teklifin ilgili komisyonlara havalesinden sonra, belediye bünyesinde 657 sayılı yasa kapsamında görevli personelin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla ilgili yasalar gereği toplu sözleşme yapmak ve imzalamak üzere başkanlık makamına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Teklif, oybirliği ile kabul edildi.
İçel Sanat Kulübü’ne maddi destek sunulacak
Meclis’te, İçel Sanat Kulübü (İSK) tarafından Haziran ayında gerçekleştirilecek ve Türkiye’nin önde gelen karikatür, çizgi roman ve stand up alanında tanınmış ve ümit vaat eden sanatçıların davet edileceği “3’üncü Mizah Günleri” etkinliğine, Akdeniz Belediyesi’nce yapılacak maddi desteğin belirlenmesiyle ilgili teklif komisyonlara gönderildi. Toplantıda, yeni dönemde belediyede görevlendirilen başkan yardımcıları ve birim müdürleri hakkındaki görevlendirmelere ilişkin olarak da Meclis üyeleri bilgilendirildi. İmar Kanunu’na göre Akdeniz ilçesinde (Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı özel güvenlik bölgesi oluşturulması amaçlı 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planına ilişkin kurum görüşü teklifi de komisyonlara havale edildi.
Sarıyıldız; “Tüm halkımıza eşit hizmet şiarıyla yola çıktık”
Meclis üyelerinin çeşitli konular hakkındaki görüş ve önerileri ile vatandaşlardan gelen bazı istek ve talepleri açıklamasından sonra söz alan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız; “Gerçekten de istediğimiz, arzu ettiğimiz görüntü budur. Meclisimizin işlediği, üyelerimizin değerli önerileri ile önümüzü açtığı insanlarımıza moral ve umut verdiğimiz bir çalışma dönemini yaşatabilmek istiyoruz. Arkadaşlarımız çok güzel önerilerde bulundular ve bazı sıkıntılar dile getirildi. Bazı sorunların gündemimizde olduğunun da bilinmesini isterim. Özellikle bazı bölgelerimizdeki altyapı, üstyapı sorunları, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, hatta muhtarlıklarımızla iletişim halindeyiz. Biz bu dönem, Akdeniz’de yaşayan bütün halklarımıza eşit hizmet götürmek şiarıyla yola çıktık.
Hiç kimseye inancından, dilinden, kimliğinden, oy verdiği partiden ötürü farklı uygulama yapmadık, yapmayacağız. Asla ayrımcılık yapmadık, yapmayacağız. Bundan sonraki süreçte de bölgemizde herkesin eşit hizmet aldığı bir dönem bizleri bekliyor olacak. Günün sonunda tüm çalışmalarımızı Meclisimizin bilgisi ve onayı ile yapacağız. Şeffaf ve katılımcı anlayışla, halkçı bir pratik içerisinde olacağız. Önümüzdeki dönemde meclis üyelerimizin katkılarıyla daha güzel bir Akdeniz’i inşa ederek kalkındıracağız” diye konuştu.
Arslan; “Akdeniz’e hizmet için tüm Meclis üyelerimizle birlikte çalışacağız”
Meclis toplantısında söz alan Eş Başkan Nuriye Arslan da yaptığı konuşmada; “Bizim için esas olan, bugün burada sergilediğimiz ortamın 5 yıl boyunca devamı etmesi. Farklı görüş ve değerlendirmeler elbette olacaktır. Fakat bizler Meclis toplantılarımızı olabildiğince huzur ve sükûnet içerisinde gerçekleştireceğiz. İlçemize hizmet sunmak için adım atıp yine hep birlikte çalışacağız. Burada hiç kimse de kendisini ‘sayısal olarak azız, oylamada diğer taraf daha güçlüdür’ gibi değerlendirmesin. Burada Akdeniz ilçesi için yapılacak faydalı tüm öneriler esas alınacaktır, bunun için de hep birlikte bir çaba içerisinde olacağız. Bugün burada alınan kararların Akdeniz ilçemize ve tüm halklarımıza hayırlı olmasını diliyorum, hepinize başarılar temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı, 10 Mayıs 2024 Cuma günü saat 10:00’da gerçekleşecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r