DOLAR 32,5223 -0.11%
EURO 34,9589 0.27%
ALTIN 2.449,291,09
BITCOIN 2057546-2,89%
Mersin
30°

KAPALI

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Pandemi Mezitli’de 3 Fidanın anılmasına engel olamadı

Pandemi Mezitli’de 3 Fidanın anılmasına engel olamadı

ABONE OL
Mayıs 7, 2021 14:34
Pandemi Mezitli’de 3 Fidanın anılmasına engel olamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi  Mezitli’de 3 Fidanın anılmasına engel olamadı

Mezitli Belediyesi tarafından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin 49. Yıldönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenlendi.

Pandemi nedeniyle kısıtlı katılımla gerçekleştirilen törene Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Üç Fidan Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte 68 Ruhu ve Türkiye’ye yansımaları anlatıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile okunan anmada katılımcılara Başkan Tarhan’ın sesinden Duvar şiiri dinletildi.

Bundan 49 yıl önce üç devrimcinin idamını unutmadıklarını unutturulmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Başkan Tarhan yaptığı konuşmada, o günü sağlayan şartlara dikkat çekti. Denizlerin ülkede karanlığın kovularak demokratik aydınlık bir ülke için faşizme karşı direndiklerini dile getiren Başkan Tarhan, “Mustafa Kemal Atatürk’ün resmiyle Samsun’dan yola çıkacak kadar ülkesine sevdalı bu gençlerin idam edilmesi o dönemin emperyalist baskısının sonucu oluşmuştur. Üç fidanı anmak özgür ve demokratik bir Türkiye için mücadele etmek demektir. Onlardın ölmesiyle ne sosyalizm ne demokrasi mücadelesi bitti” dedi.

Konuşmasında, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının son sözlerini seslendiren Başkan Tarhan, anılarını yaşatmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.