DOLAR 32,5907 0.22%
EURO 34,7900 0.35%
ALTIN 2.411,90-0,85
BITCOIN 21593800,40%
Mersin
23°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

MESİAD BAŞKANI ENGİN: ‘Z KUŞAĞI’ BEYİNLERE ÖNEM VERMELİYİZ

MESİAD BAŞKANI ENGİN: ‘Z KUŞAĞI’ BEYİNLERE ÖNEM VERMELİYİZ

ABONE OL
Mayıs 18, 2021 13:38
MESİAD BAŞKANI ENGİN: ‘Z KUŞAĞI’ BEYİNLERE ÖNEM VERMELİYİZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, “Beyin göçünü engellemek için ‘Z kuşağı’ gençlerimize hak ettikleri değeri vermemiz lazım. Böylelikle vatanlarında kendi insanları için üretmelerini sağlayabilir, ülkemizin kalkınmasının önünü daha fazla açabiliriz.” dedi.

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşıyoruz” diyen Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 102 yıl önce bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı olan Samsun’a çıkışını bir kez daha kutluyoruz.  Asla sönmeyecek bir bağımsızlık ateşinin yakıldığı 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti için ilk adımlarının atıldığı tarihtir. Anadolu insanları ile ülkemizin bağımsızlığı için büyük mücadele veren Atatürk, geleceği genç nesillere emanet ederek onlara ne kadar güvendiğini göstermiştir. ”  ifadelerini kullandı.

Gençliğe yatırım yapmanın önemine değinen Engin, “Fikirleri yeterince destek görmeyen ve kendini özgürce ifade edemeyen ‘Z kuşağı’ gençlerimiz, henüz lise çağında yurtdışı ve Avrupa hayali kurmamalıdır. Sanayiden bilime, eğitimden teknolojiye kadar her alanda kendi fikir insanlarımızın olması ülkemizi güçlendirecektir. Dünya yeni nesil üretim olan Sanayi 4.0’ın zirvesine doğru çıkarken, genç ve dinamik beyinlerin önemi de, genç emek gücünün değeri de daha iyi anlaşıldı, beyin göçünü engellemek için gençlerimize hak ettikleri değeri vermemiz ve bilimsel eğitimle gençlerimizi daha nitelikli yetiştirmemiz gerekmektedir. Böylelikle vatanlarında kendi insanları için üretmelerini sağlayabilir, ülkemizin kalkınmasının önünü daha fazla açabiliriz. ‘Z kuşağı’ gençlerimiz de ülkemizin geleceğini ve kendi kültürümüzün önemini daha iyi kavrayıp bu ülkenin taşına, torağına, türküsüne, acısına, sevincine aşık olmalıdır. Gençlerimiz evrensel değerler eşiğinde ülkemizin refahı için, toplumsal değerlere değer verip, yarının üretici ve yöneticileri olarak laik, çağdaş, bilimsel ve cumhuriyet değerlerine önem vererek kendilerini donatmalılar” şeklinde konuştu.

Başkan Engin mesajını şu ifadeler ile tamamladı:  “Bütün ülkeler, her zaman yeni yetişen nesil ile gücüne güç katar. Ekonomik ve toplumsal hayatın her alanında gençlere ihtiyacımız vardır. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlere güvenimiz sonsuz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”  

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.