DOLAR 32,3828 0.19%
EURO 35,0626 -0.11%
ALTIN 2.325,070,26
BITCOIN 2261791-1,64%
Mersin
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, YÖRÜKLERİN KARLA KAPLI YAYLA YOLUNU AÇIYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, YÖRÜKLERİN KARLA KAPLI YAYLA YOLUNU AÇIYOR

ABONE OL
Mayıs 4, 2021 13:58
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, YÖRÜKLERİN KARLA KAPLI YAYLA YOLUNU AÇIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BÜYÜKŞEHİR YOLLARI AÇIYOR, YÖRÜKLER GÖÇE HAZIRLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Anamur’un yüksek kesimlerinde etkili olan ve Yörüklerin göçünü engelleyen yoğun kar için harekete geçerek yolları açtı. Anamur Ovabaşı Mahalle Muhtarı Gani İmdat, “Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Bütün ekibiyle buraya ağırlık verdi. Yörüklerimiz bir an önce yurtlarına çıkacaklar” dedi. Yapılan çalışmalarla Anamur’daki 15 mahallenin 9 farklı yaylaya çıkan yolu açıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, havanın ısınmasıyla birlikte yaylaya göç zamanı gelen Yörüklerin karla kaplı yollarını açıyor. Anamur’da hayvanları ile birlikte yaylaya çıkmak için hazırlık yapan konargöçer Yörüklerin yolunu kar engeli tıkadı. Büyükşehir Belediyesi anında müdahale ederek, Yörüklerin rahatça çıkabilmesi için Antalya sınırında bulunan yayla yollarını açtı.

15 mahalleden 9 farklı yaylaya çıkan yollar açıldı

Muhtarlık İşleri Dairesi ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Anamur ilçesine bağlı olan ve Antalya sınırında bulunan yaylaların karla kaplı yolları açıldı. Bu çalışmalarla Kızılaliler, Karadere, Emirşah, Alataş, Güleç, Sarıdana, Ovabaşı, Çataloluk, Korucuk, Karaçukur, Çamlıpınar, Yukarı Kükür, Güngören, Lale ve Karaağa Mahallelerindeki Yörükler’in çıktığı Kaşpazarı, Çamurlu, Olukbaşı, Küçükpınar, Atan, Düğünalanı, Tamtır, Elbalak ve Çukurpınar yaylalarınagiden yollar kardan temizlendi. Bu sayede Yörükler yazlık yurtlarına rahatça göç edebilecek.

“Yörüklerimiz bir an önce yurtlarına çıkacaklar”

Çalışmalar sırasında Büyükşehir Belediyesi ekiplerini yalnız bırakmayan Anamur Ovabaşı Mahalle Muhtarı Gani İmdat, bölgesinde bulunan Yörüklerin ekonomiye önemli katkılarının olduğunu vurguladı. Yörüklerin yolunu açtığı için Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Vahap Seçer’e teşekkür eden İmdat, şunları söyledi:

“Çamurlu Yaylası’ndayız. Büyükşehir Belediyesi’nin makineleriyle kar temizleme çalışması yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Bütün ekibiyle buraya ağırlık verdi. Yörüklerimiz bir an önce yurtlarına çıkacaklar. Buradaki Yörüklerimiz ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Bu yaylalarımız 60-70 bin civarında küçükbaş hayvanı ve binlerce arı kovanı olan yaylalarımız. Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Selam olsun.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.