DOLAR 32,3133 -0.1%
EURO 34,8581 0.1%
ALTIN 2.414,140,87
BITCOIN 2053062-1,53%
Mersin
17°

KAPALI

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

  • Özyar izlem gazeteleri
  • Genel
  • ZAFER ÇARŞISI ESNAFI İSYANDA”RIZKIMIZA DOKUNMA ,EKMEĞİMİZE DOKUNMA SEÇER” DİYEREK BASINAÇIKLAMASI YAPTI;

ZAFER ÇARŞISI ESNAFI İSYANDA”RIZKIMIZA DOKUNMA ,EKMEĞİMİZE DOKUNMA SEÇER” DİYEREK BASINAÇIKLAMASI YAPTI;

ABONE OL
Ağustos 15, 2023 09:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Değerli basın mensupları bugün burada Mersin Çarşı ESNAFLARI VE MBB arasında esnafların mağdur edilmesine yol açan, esnaflarımızın bir çözüm bulunmadan sokağa atılmasına ve hatta elektrik ve suyunun kesilmesi sürecine girdiğimiz çağ dışı uygulamalara maruz kaldığımız süreç ile ilgili bilgi ve belgeleri paylaşmak üzere toplandık. Bilindiği ÜZERE MBB 35 yıldır kiracısı olduğumuz ve en son 10 yıllıgına ihale ile bize kiraya verdiği ve halen 4 yıl resmi kontratımız olan işyerlerimizden 30.11.22 tarihinde tarafımıza gönderdiği tahliye yazısı ve tebligatı ile bu bölgenin riskli alan ilan edildigini ve derhal boşaltmamız gerektiğini ifade etmiştir.
Bizlerde carsı esnafları olarak mbb nin bu kararına karşılık 60 adet dava açtık.
İlgili davalarımız henüz açılmış ve devam ederken tarıhı zafer carsısı ıle ilgili mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.
Burada paylaşacağımız birinci belge MBB 30.11.2022 tarihinde gönderdiği yazıda bizlere riskli alan olarak ilan ettiği alana 11.01.2023 tarihinde BARDİSA FİRMASI TARAFINDAN RİSKLİ ALAN RAPORU HAZIRLANMIŞTIR… Yani önce bölgeden tahliyemiz istenmiş sonrada bu tahliyeye gerekçe olan riskli alan raporu 45 gün sonra alınmıştır.
Burada akıllara şu soru gelmektedir.
Önce minare çalınıp sonra kılıfına mı uydurulmuştur? Aynı bardisa FİRMASINA KIRMIZI LACIVERT VE OZEL IDARE ISHANLARININ DEPREM ANALİZ RAPORU HAZIRLATILMISTIR… Tarihler arasındaki bu çelişki ve önce boşaltın sonra raporunu hazırlatın çelişkisi bilimsellikten uzak ve şaibeli durumdadır. Bunun yanında bu iki bina ile ilgili deprem analiz sonuçları ve yeniden deprem analizi yapılmasın taleplerimiz ısrarla reddedilmektedir.
Oysa 11 ilimizde yaşanan deprem felaketinden sonra bölgedeki binalara verilen ağır hasarlı raporlarına yapılan itirazlar sonucu birçok bina orta hasarlı ilan edilmiş ve güçlendirme ile kullanılmaya başlanmıştır.
Şimdi soruyoruz kırmızı lacivert ve özel idare binalarının deprem raporlarına itirazlarımız ısrarla neden reddedılıyor?
Yeniden belirleme ve keşif ve deprem raporu taleplerimiz neden reddediliyor?
Davalarımız henüz açılmış 5 ay olmasına rağmen yasal süreç neden beklenmiyor ve esnaflar sokağa atılmaya çalışılıyor?
MBB başkanı Sayın VAHAP SEÇER siz tüm mersin kamuoyu önünde söz verdiniz esnaf mağdur edilmeyecekti.
Neden yasal süreci ve mahkemelerin sonucunu beklemeden ve esnafın mağduriyetine bir hiçbir çözüm bulmadan esnafı sokağa atmaya çalışıyorsunuz?
Meclisteki konuşmalarınız iyi güzel ancak hiçbir çözüm önerimize yanaşmadığınız gibi bizi muhatap almıyor ve çözüm önerisi sunmuyorsunuz?
Sayın başkan lütfen sözünüzü tutun.
esnafı sokağa atmak mağdur etmek size birşey kazandırmaz
.Esnafı karsınıza almak size sadece kaybettirir.
.sizi insanların rızkına saygı duymaya davet ediyoruz…
Bu raporlar çelişkilerle doludur esnafa önce tahliye yazısı yollanmış sonrada bu tahliye yazısına gerekçe olarak gösterilen riskli alan raporu özel bir firmaya 2 ay sonra hazırlatılmıştır…
bu meseleyi bu şekilde organize eden üst akıla sunu soruyoruz.ne zannettiniz bunlar esnaf hiçbir şeyden anlamazlar önce yazıyı yazalım sonra rapor alırız bu esnaflar dava filan da açmazlar mı zannettiniz?
Yanıldınız buradan sayın içişleri bakanımıza sesleniyoruz.
bu olay izaha muhtaç çelişkilerle doludur.
Devletin sağlam iki binası bu şekilde alınan raporlarla yıkılacaktır.
Üstelik hiçbir şekilde güçlendirme çalışması ve güçlendirme maliyeti çalışması yapılmamıştır.
Sayın bakanımızdan bu konuda yapılan iş ve işlemlerin araştırılması için acil olarak mbb ne müfettiş göndermesini kamu adına saygı ile arz ve talebe diyoruz…
Elimizdeki bilgi ve belgeleri müfettişlerle paylaşmaya hazırız sayın bakanım lütfen bu feryadımıza sessiz kalmayınız ikinci belge paylaşımı…
13 Haziran 2023 tarihinde mbb olağan meclis 1.birleşiminde mbb hukuk müşaviri tarihi zafer çarşısında 60 esnafın dava açtığını ve bu davalarla ilgili herhangi bir tedbir ya da yürütmeyi durdurma kararı olmadığını ifade etmiştir.
sayın hukuk müşaviri ya gerçeği söylememiştir yada bu meclis toplantısından 20 gün önce 23 mayıs 2023 tarihinde adana bölge idare mahkemesi 5.hukuk dairesinin vermiş olduğu tedbir kararından habersidir.
bu durum belediyenin yüzlerce avukatının basındaki hukuk müşaviri için izaha muhtaç bir konudur.
Bizler bile davalarımızı uyap üzerinden günlük olarak takip ederken koskoca mbb nın hukuk müşaviri 20 gün önce verilen bir kararı bilmemesi ya da gerçeği mbb meclisinden ve mersin kamuoyundan saklamış olması tüm mersine yapılmış bir ayıptır.
Bildirmemesine ayıptır gerçeği saklamışsa da ayıptır ve affedilemez..
Yine aynı meclis toplantısında emlak istimlâk daire başkanının zafer carsısındaki yapıların ruhsatsız yapı olduğunu söylemesi büyük bir ayıptır.
Sayın daire başkanı sız ruhsatsız yapıları ihale kanununa Gore nasıl oluyorsa bize 10 yıllığına ihale ille verdiniz ve hala kira alıyorsunuz?
Ve maalesef yine mahkemenin verdiği durdurma kararından habersiz olan bir başka ısım olan emlak istimlâk daire başkanı 21.Haziran 2023 tarihinde zafer carsısı ve kırmızı lacivert ıhanlarının yıkım ısını ihaleye çıkarmıştır.
Dikkat ederseniz mahkemenin durdurma kararından 1 ay sonra buraların yıkım ısı 527 bin TL ile ihale edilmiştir.
yanı 1 ay geçmiş hala mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararından haberleri yok ve yıkım ihalesine çıkıyorlar.
Uyarılarımız sonucu ihale gününden 1 gün önce bu yıkım ihalesi iptal edilmiştir.
Şimdi mbb başkanımız sayın vahap seçer seçere soruyoruz…
Sayın başkan bizim hiçbir daire başkanınız ile şahsi bir sorunumuz olamaz ve yoktur ancak siz mersini mahkeme kararlarını takip etmeyen, yürütmeyi durdurma kararlarından bihaber yıkım ihalelerine çıkan sızı mecliste mahcup duruma düşüren bu ekiplerimi yönetiyorsunuz?
Mersinin kaderine bu arkadaşlarımı karar veriyorlar?
Bu ıkı bürokrat arkadaşlarımız ıyı insan olabilirler ancak belgelerle göründüğü gibi zaafı yet göstermişlerdir.
Ve bu zaafı yet affedilemez. o makamlar bu arkadaşların değildir.
o makamlar Türk milletinin makamlarıdır.
Bu makamlardan derhal istifa etmelidirler.
Sayın başkan Türk milletinin size emaneti olan bu makamları derhal bu arkadaşlardan alın simdi bu ekiplerin hazırlattığı ı raporlara deprem risk raporlarına nasıl ınanacagız? Nasıl güvenceğiz.
Kamu vicdanının rahatlaması ilkesi gerçi bu arkadaşların derhal ıstıfa etmeleri gerekmektedir…
Kamu vicdanı yaralıdır.
Bu iki bina yeniden analız edilmelidir.
Doğru olmayan bilgilerle kamu yanıltılmış ve esnaflarımız algı operasyonlarına maruz bırakılmışlardır…
Son çağrımız Akdeniz belediye başkanımız esnaf kökenli Sayın Mustafa Muhammed gül tak başkanadır.
Sayın başkan bu ıkı binadaki esnaf mağdur durumdadır 40 yıllık esnaflarımıza çözüm bulunması zaman tanınması ve mağdur edilmemesi için insanı almak baştan esnafın yanında tavır alan size yakışır.
Siz bölgemizin belediye başkanısınız.
Bu konuda hassasiyet göstermenizi bekliyoruz… mbb meclis üyelerimizin tamamını esnafın mağdur edilmemesi yönünde tavır almaya davet adıyoruz.
Küçük esnaf bır ülkenin can damarıdır.
Esnafın yok edilmesine sessiz kalmayınız değerli meclis üyelerimiz
Ayrıca mbb meclis üyesi sayın zafere şahın oturana ve esnaflarla ilgili konu mbb meclise geldiğine esnafların mağdur edilmemesi yönünde tavır takınacağını
Destek vereceğini bizlere ifade eden toroslar bld başkanımız sayın atsız afsın yılmaza teşekkür ederiz. Yakın zamanda yeni belgelerle rızık kutsaldır 3 isimli basın açıklamamızda görüşmek üzere sizleri saygı ile selamlıyor bizlere destek vermeye gelen tüm stk başkanlarımıza ve yerel basınımıza şükranlarımızın sunuyoruz… mersin çarşı esnaflar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.