Yılda 20 Bin Bitki Üretiliyor, Erdemli Güzelleşiyor

Üreten ekonomi politikalarına uygun olarak çalışan Erdemli Belediyesi, peyzaj çalışmalarında kullanılan bitkilerin birçoğunu kendi üretiyor, Erdemli güzelleşiyor.

Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çiçek serasında, Akdeniz papatyasından kamkata, zakkumdan aralya çiçeğine varıncaya kadar binlerce çiçek üretiliyor.

“Yeşil Doğa, Yeşil Erdemli”

Erdemli Belediyesi, bitki üretim çalışmalarında farkındalık yaratarak ilçe iklimine uygun ve çevre düzenlemesinde kullanılacak ürünleri kendi serasında üretiyor. Erdemli Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, daha yeşil bir ilçe için kentin her noktasında ihtiyaç duyulan ürünleri kendi serasında yetiştirerek bir yılda 20 bin ağaç ve çalı ile mevsimlik çiçek üretimi gerçekleştirdi. ‘Doğa Dostu Belediye’ anlayışıyla yola çıkan Belediye, tüketimi minimum üretimi ise maksimum noktaya çıkartarak, kendi kendine yeten bir kent inşa ediyor.

Başkan Tollu, “Doğa Dostu Belediye, Erdemli Belediyesi”

Büyük çoğunluğunu kendi imkânlarıyla ürettikleri çiçeklerle Erdemli’yi Türkiye’nin en yeşil kenti yapmayı hedeflediklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, doğa dostu bir belediye olduklarını vurguladı. Başkan Tollu, “Şehrimizin çevre düzenlemesi için ihtiyacı olan ürünler, fazlasıyla seramızda üretiliyor. Erdemli Belediyesi, dışa bağımlı olmadan yüz binin üzerinde yaptığı üretimle, kendi kendine yeten bir belediyedir. Ürünlerimizi yetiştirme aşamasında da bilimsel metotları kullanıyoruz. Ziraat mühendisleri ve Çevre mühendisleri ile bu işi modern yöntemlerle yapıyoruz. Şu an çiçek seramızda onlarca çeşit bitki dikime hazır bir şekilde bekletilmektedir. İhtiyaçlara göre, mevsimsel uygunlukları da göz önüne alınarak dikim işleri gerçekleştirilecektir. Tüketen değil üreten belediyecilik anlayışı ile her alanda olduğu gibi çevre düzenlemesinde de kendi ürünlerimizi yetiştiriyor ve kullanıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla, Erdemlimizi Türkiye’nin en yeşil kenti konumuna ulaştırmak için aralıksız çalışıyoruz” diye konuştu.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. | Usta Tasarım tarafından düzenlenmiştir.