DOLAR 32,4509 0.11%
EURO 34,4894 -0.04%
ALTIN 2.471,71-0,45
BITCOIN 2057728-4,15%
Mersin
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YANGIN BÖLGESİNE SU, MAMA VE EKMEK ULAŞTIRILDI

YANGIN BÖLGESİNE SU, MAMA VE EKMEK ULAŞTIRILDI

ABONE OL
Ağustos 1, 2021 17:01
YANGIN BÖLGESİNE SU, MAMA VE EKMEK ULAŞTIRILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuklara kıyafet, hayvanlara mama, yem ve su ulaştırıldı

AKDENİZ BELEDİYESİ, YANGINA KARŞI SEFERBERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Aydıncı ve Silifke’de çıkan orman yangınlarına müdahale amacıyla sulama arazözleri, iş makineleri ve personel gönderen Akdeniz Belediyesi, bölgede yaşayan diğer canlıları da unutmadı. Ekipler, yangından etkilenen hayvanlar için de acil ihtiyaç malzemeleri, mama, su ve ekmek yardımı yaptı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın talimatıyla yangının çıktığı ilk gün bölgeye sevk edilen ekipler, sulama arazözleri ve iş makineleri yardımıyla yangına müdahale ederek, bölge sakinlerine ve diğer ekiplere yardımcı olmaya devam ediyor. 

Yoğun çabalar sonucu kontrol altına alınan orman yangınları nedeniyle mağdur olan vatandaşlara TIR’lar dolusu içme suyu ulaştıran belediye ekipleri, gönüllülerin de desteğiyle bölgede yaşayan çocuklara kıyafetler, ayakkabılar ve oyuncaklar götürdü. 

Diğer canlar da unutulmadı…

Akdeniz Zabıta Müdürlüğü ekipleri de orman yangınlarından etkilenen bölge üreticilerinin büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının yanı sıra kedi ve köpeklerini de unutmadı, onlar için; gönüllülerin de desteğiyle araçlara doldurulan mama, su, yem ve ekmekler hazırlayıp bölgeye ulaştırdı. 

Başkan Gültak; “Yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yaptığı açıklamada; “Orman yangınlarının başladığı ilk günden itibaren teyakkuza geçerek bölgeye elimizdeki arazözleri, işe yarayacak iş makinelerini ve ekiplerimizi sevk ettik. Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımızın yanında olduk, onları yalnız bırakmadık. 

Gönüllülerin de deştiğiyle yangından etkilenen yerleşim yerlerindeki diğer canlarımız için mama, su, ekmek ulaştırdık. Çocuklarımıza da kıyafetler, ayakkabı ve oyuncaklar ulaştırarak onları bir nebze sevindirmeye çalıştık. 

Devletimiz; yangınlar nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza gereken her türlü yardım ve desteği en kısa sürede sunacaktır. Bizler de yerel yönetimler olarak elimizdeki tüm imkânları vatandaşlarımız için seferber ettik. Yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam edeceğiz” dedi.

TOROSLAR BELEDİYESİNİN BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ŞAMPİYONASINDA BOY GÖSTERECEK Toroslar Belediyesinin Milli Bocce Sporcusu Mehmet Can Yakın, Fransa’da düzenlenecek olan Bocce Volo Dünya Şampiyonası’na katılacak. 3-7 Nisan 2024 tarihleri arasında Toroslar Bocce Tesisi’nde yapılan Bocce Volo Atış Oyunları Türkiye Şampiyonası’nda 3 disiplinde madalya alarak Türkiye Şampiyonu olan milli sporcu Yakın, 7-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında Fransa’nın Saint-Vulbas şehrinde yapılacak olan Bocce Volo Dünya Şampiyonası’nda ise ülkemizi ve Toroslar Belediyesini temsil edecek. Toroslar Belediyesi Bocce Takımı, elde ettiği şampiyonlukların yanı sıra milli takıma kazandırdığı sporcular ile Türkiye’nin en iyi takımlarından biri olma ünvanını da koruyor. MİLLİ SPORCU YAKIN; “HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK” Bocce branşında Dünya ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğü olan milli sporcu Yakın, tek hedefinin Toroslar Belediyesi çatısı altında Dünya Şampiyonluğunu Toroslar’a ve Türkiye’ye kazandırmak olduğunu söyledi. Milli Takım ve Toroslar Belediyesi antrenörü olan Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Mersin İl temsilcisi Niyazi Kutlay’a teşekkür eden milli sporcu Yakın, Türkiye şampiyonluğunu Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a hediye ettiğini belirtti. BAŞKAN YILDIZ; “MİLLİ SPORCUMUZ MEHMET CAN YAKIN İLE GURUR DUYDUK” Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da Türkiye şampiyonu olan Toroslar Belediyesi Bocce Takımı sporcusu Mehmet Can Yakın’ı ve antrenör Niyazi Kutlay’ı tebrik etti. “Milli sporcumuz Mehmet Can Yakın, bizlere büyük bir gurur yaşattı” diyen Başkan Yıldız; “Sporcumuzun hedefi olan dünya şampiyonluğunu da elde edeceğine inanıyorum. Fransa’nın Saint-Vulbas şehrinde yapılacak olan Bocce Volo Dünya Şampiyonası’nda kendisine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.