DOLAR 32,4964 0.08%
EURO 34,8494 0.12%
ALTIN 2.471,050,37
BITCOIN 1997981-3,84%
Mersin
26°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

TOBB’un Tarsus’a yaptıracağı okulun inşaatına başlanacak

TOBB’un Tarsus’a yaptıracağı okulun inşaatına başlanacak

ABONE OL
Şubat 15, 2021 10:35
TOBB’un Tarsus’a yaptıracağı okulun inşaatına başlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ürkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin “81 İl’e 81 Meslek Lisesi” projesi kapsamında Tarsus’a yaptıracağı mesleki okulun inşaatına yakın zamanda başlanacağı bildirildi.

TOBB’un Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre etmek ve iş dünyasının nitelikli elaman ihtiyacını gidermek amacıyla yürüttüğü “81 İl’e 81 Meslek Lisesi” projesi tüm hızıyla devam ediyor. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Tarsus Ticaret Borsası’nın ortak girişimleriyle mesleki okullardan birinin Tarsus’a kazandırılması yönündeki talep TOBB tarafından olumlu değerlendirilirken somut adımlar da atılmaya başlandı. Bu kapsamda Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, kente yapılacak 24 derslikli mesleki okulun inşaatına yönelik TOBB İnşaat ve Emlak İşleri Müdürlüğü’nden İnşaat Mühendisi Mehmet Ülger, Tarsus İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Ünal, Tarsus Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat Emlak Biriminden Öcal Erkan ve inşaat firması yetkililerini ağırladı. İnşaatın başlamasıyla ilgili ayrıntıları görüşmek üzere Tarsus TSO’da buluşan konuklar Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak’a proje hakkında bilgi sundular.

ENTEGRE PROJE

Koçak, girişimleri sayesinde Tarsus’a mesleki okul kazandıracak olmaktan büyük keyif duyduklarını belirterek, ‘’Bu konuda TOBB’a ve Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na sonsuz teşekkür ederiz. Mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre eden bu proje gerçekten çok önemli bir proje. Piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modelinin olumlu katkı sunacağına inanıyorum. Bu sayede iş dünyası nitelikli ara eleman sorununa çözüm bulacak. İçinde ar-ge ve beceri tasarım atölyelerinin, laboratuvarların olması çok önemli. Yakın zamanda temelini atacağımız okulumuzun Tarsus’a ve iş dünyamıza hayırlı olmasını dilerim.’’dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.