DOLAR 32,3346 0.25%
EURO 35,0788 -0.16%
ALTIN 2.302,071,09
BITCOIN 22767660,56%
Mersin
22°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

ÖLÜME TERK EDİLEN ATLAR, TARSUS DOĞA PARKI’NDA HAYATA TUTUNDU

ÖLÜME TERK EDİLEN ATLAR, TARSUS DOĞA PARKI’NDA HAYATA TUTUNDU

ABONE OL
Kasım 11, 2020 09:58
ÖLÜME TERK EDİLEN ATLAR, TARSUS DOĞA PARKI’NDA HAYATA TUTUNDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖLÜME TERK EDİLEN ATLAR, TARSUS DOĞA PARKI’NDA HAYATA TUTUNDU

AÇLIKTAN KABURGALARI ÇIKAN BEYAZ AT, BAKIMLA HIZLA KİLO ALDI

Mersin’de dere kenarında ölüme terk edilmişken Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisleri tarafından bulunan üç at, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Doğa Parkı’nda bakıma alındı. Açlıktan zor nefes alan beyaz renkli atı tedavi eden Doğa Parkı veterinerleri, sık sık besledikleri atların genel durumlarını iyi hale getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, doğada farklı nedenlerle zarar gören hayvanlara sahip çıkmaya ve onları sağlığına kavuşturmaya devam ediyor. Mersin’de dere kenarında ölüme terk edilmişken Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisleri tarafından bulunan üç at, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Doğa Parkı’nda bakıma alındı. Üç at, Doğa Parkı veterinerlerinin bakımlarıyla hayata tutundu.

Müftü Deresi’nde bağlı halde bulundu

3 Kasım Salı günü Mersin’de Pirireis Mahallesi Müftü Deresi içerisinde bağlı halde bulunan kahverengi iki at ve açlık nedeniyle can çekişen beyaz renkli bir atın bulunduğu ihbarını alan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisleri, olay yerine giderek, hayvanların durumlarını inceledi. Daha sonra Büyükşehir ekipleriyle birlikte atların bulunduğu ortamdan kurtulması için çalışma başlatıldı.

Atlar hemen bakıma alındı

Yapılan titiz çalışma sonucunda bağlı durumda güneşin altında bekletilen iki at ile genel sağlık durumu oldukça kötü olan, açlık nedeniyle kaburgaları çıkan ve ayaklarında farklı nedenlerden dolayı yaralanmalar oluşan beyaz at, Büyükşehir’e ait iş makinaları da kullanılarak dikkatli bir şekilde dereden çıkarıldı, hayvan ambulansına konuldu. Ardından Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Doğa Parkı’nda götürülerek bakıma alındı.

Ahırda ayrı ayrı bölümlere konulan üç atın kötü durumda olan ve nebati otların dikenlerinin yapıştığı kuyruk ve yeleleri dikkatli şekilde kesildi. Ayaklarında yara olan ve ilk bulunduğunda yürüyemez haldeki beyaz ata, veterinerler tarafından ilaç tedavisi uygulanıp, sık sık beslenerek kaybettiği kilolarının hızla alınması sağlandı. Açık yaraları da tedavi edilmeye başlandı.

Tedavileri devam ediyor

Tarsus Doğa Parkı Veteriner Hekimlerinden Celal Çevirgenoğlu, kahverengi iki atın genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, “Fakat beyaz at yatalak haldeydi. Vücudunda ve ön ayaklarında yaralanmalar mevcuttu. Ve hızla tedavi altına alındı. Tedaviye cevap verdi. Antibiyotikler ve ağrı kesicilerle ve sık sık beslenerek atımız hayata tutundu. Tedavisi sürüyor şu an için oldukça iyi durumda” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.