DOLAR 32,5404 0.22%
EURO 34,8553 0.29%
ALTIN 2.473,210,46
BITCOIN 2000265-3,94%
Mersin
26°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Mezitli’de 62. Koruluk Merhum Dr. Yılmaz Adına Açıldı

Mezitli’de 62. Koruluk Merhum Dr. Yılmaz Adına Açıldı

ABONE OL
Mart 30, 2021 12:16
Mezitli’de 62. Koruluk Merhum Dr. Yılmaz Adına Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mezitli’de 62. Koruluk Merhum Dr. Yılmaz Adına Açıldı

Mezitli Belediyesi tarafından kent merkezinde hayata geçirilen 62. Koruluğun açılışı yapıldı. Bir trafik kazasında yaşamını yitiren Dr. Nedret Yılmaz’ın adının verildiği Akdeniz Mahallesi Gönüllü Evi yanındaki koruluk açılışına, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Çamlıbel Lions Kulübü üyeleri, Türk Kadınlar Birliği Üyeleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 

Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekibi tarafından hazırlanan koruluğun açılışına katılanlar, Jakaranda fidanlarını toprakla buluşturdu ve can suyu verdi. Başkan Tarhan’ın, katılan çocuklara kitap dağıttığı açılışta duygusal anlar da yaşandı.

‘KEŞKE KORULUĞU ANNEMLE BİRLİKTE AÇSAYDIK’

Korulukta bol bol fotoğraf çektirerek, Dr. Nedret Yılmaz ile olan anılarını yâd eden Lions kulübü üyelerine teşekkür eden merhum Dr. Nedret Yılmaz’ın oğlu Serkan Yılmaz bir konuşma yaparak, “Keşke bugün sadece bu koruluğu açmak için buluşsaydık ve aramızda annem de olsaydı. Dünya iyisi bir insandı. Anısını bu korulukta yaşatma şansı bulduğumuz için Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederim” dedi.

‘AĞACI VE YEŞİLİ ÇOK SEVERDİ’

Çamlıbel Lions Kulübü Başkanı Göksel Okçu, “Bugün hem güzel hem de hüzünlü bir gün yaşıyoruz. Çamlıbel Lions ve Türk Kadınlar Derneğinin kurucusu. Pek çok özelliği var anlatmaya kalksak günler sürer ama asıl insani, barışçı yönünü hatırlamak en güzeli olacaktır. Bugün ona layık bir görev yapmanın gururu içerisindeyiz. Çünkü yeşilliği, ağacı çiçeği çok severdi. Bize bu imkanı sağlayan başkanımız Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

‘DR. YILMAZ’A LAYIK OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

Lions Kulüpleri 118. Genel Yönetmeni Cüneyt Kamil Erginkaya, “Nedret Başkanımıza en iyi şekilde layık olabilmek adına en güzel şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Kendisine bir güleryüz gösterene dahi elini yüreğini açabilen eşsiz bir insandı.  Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da ona layık olmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ne mutlu ki onu ömür boyu hatırlamamıza vesile olan Neşet Tarhan gibi bir başkanımız var. Teşekkür ederim” diye konuştu.

‘7 YILDA 62 KORULUK AÇTIK’

62. koruluğun Mersin’in en hızlı gelişen bölgesine açıldığına dikkat çeken Mezitli Belediye Başkan Neşet Tarhan ise, “7 yılda 62 koruluk yaptık. Mezitli’nin her yerini Jakaranda korulukları ile donattık. Çevreye faydasını saymakla bitiremeyeceğimiz bir bitki türü. Güzel görünü ve kadının rengi olan mor rengi ile eşsiz güzellikler katıyor. Bu koruluğumuzu Dr. Nedret Yılmaz gibi değerli bir ismin adına açmakta ayrıca gurur verici” dedi.

‘KORULUKLARIMIZ BÖLGENİN DEĞERİNİ ARTIRIYOR’

Mezitli’de imar planında yeşil alan işaretlenmiş alanların tamamına yakınını koruluk, park ve çocuk oyun alanı yaptıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, “İstiyoruz ki yarın birileri bu alanları farklı şekilde değerlendirerek imara açmasın. Mahalle halkı bu koruluktaki ağaçlara sahip çıkarak, çevrenin değerinin artmasına da katkı sunacaklar” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.