DOLAR 32,3890 0.21%
EURO 35,0619 -0.09%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2265056-1,72%
Mersin
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

K.K.T.C. BAŞKONSOLOSU MENDELİ’DEN MESİAD’A ZİYARET

K.K.T.C. BAŞKONSOLOSU MENDELİ’DEN MESİAD’A ZİYARET

ABONE OL
Mart 12, 2021 12:26
K.K.T.C. BAŞKONSOLOSU MENDELİ’DEN MESİAD’A ZİYARET
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) 30. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Kuzey Kıbrıs ile Türkiye arasındaki ticari ve sosyal ilişkilerin konuşulduğu görüşmede MESİAD Başkanı Hasan Engin, iki ülke arasındaki ticari iş birliklerin aynı zamanda sosyal ve kültürel bağları da kuvvetlendirdiğine değindi. 

Taşucu Seka Limanının Doğu Akdeniz’de yapılan petrol aramalarındaki önemine vurguda bulunan Başkan Engin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ticari hacmin ve yolcu taşımacılığının artırılması için limanın daha aktif hale getirilmesi gerektiğini kaydetti. Yeni tip deniz otobüslerinin seferlerde hizmet vermesi gerektiğini kaydeden Engin, yeni deniz otobüslerinin seferlere başlamasının turizmi geliştireceğini, öğrenci ve bölge halkının daha sık seyahat etmesini sağlayacağını belirtti. Engin, “Kuzey Kıbrıs’ı yavru vatan olarak değil, anavatan olarak görmekteyiz. İki ülkenin yakın ilişkisinin sürdürülmesi önemlidir” dedi.

YATIRIM ÇAĞRISI

“Mersin bizim için oldukça önemli bir kent” diyen Başkonsolos Mendeli, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin büyük önem arz ettiğini aktardı. Mersinli yatırımcıları Kuzey Kıbrıs’a davet eden Mendeli, yatırım için gerekli her türlü kolaylığı sağladıklarını, Konsolosluk olarak bizzat yatırımcılara yardımcı olacaklarını kaydetti. 

Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Muavin Konsolos ve Turizm Koordinatörünün de hazır bulunduğu görüşmede, Başkonsolos Mendeli, Mersinli iş insanlarının bilgi ve tecrübelerinden yararlanması arzusunda olduklarını ifade ederek yeni normalleşme sürecinde mevcut iş birliklerinin güçlendirilmesi temennisinde bulundu. Görüşmede ayrıca ticari ilişkilerin artırılması ve turizmin geliştirilmesi için deniz yolları ulaşımının iyileştirilmesi hususuna da değinildi.

MESİAD’ı yakından takip ettiklerini aktaran Başkonsolos Mendeli, Kıbrıs ile Mersin’in coğrafik yakınlığının işbirlikleri ve ortak projeler için avantaj sağladığını, bunu gerek hükümet nezdinde gerekse STK’lar aracılığı ile teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkan Engin, ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirerek, Başkonsolos Mendeli’ye teşekkür ederken,  ziyaret anısına plaket takdim etti. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.