DOLAR 32,5117 -0.11%
EURO 34,7893 -0.23%
ALTIN 2.423,31-0,26
BITCOIN 21552280,00%
Mersin
29°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ercik: 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, yeni bir dönemin başlangıcıdır.

Ercik: 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, yeni bir dönemin başlangıcıdır.

ABONE OL
Kasım 9, 2020 12:17
Ercik: 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, yeni bir dönemin başlangıcıdır.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’inci yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında, ” Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sonsuza kadar milletimizin gönlünde ve zihninde yaşayacaktır” dedi.
“10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, yeni bir dönemin başlangıcıdır.”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına sahip çıkmanın, bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, Cumhuriyete ve ülkemizin bin yıllık medeniyet birikimine, Kurtuluş Savaşı ruhuyla sahip çıkmayı gerektirdiğini vurgulayan İl Başkanı Cesim Ercik. ”Büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakâr gayretleriyle anılırlar. Bizler de millet olarak, vefatının 82’inci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu olarak sevgi, saygı ve rahmetle yad ediyoruz. 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan abad edilmesi için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal de, bu şuurla ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ demiştir. Dolayısıyla, Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü, daha demokratik, daha kalkınmış hale getirmek; onun kendi deyimiyle ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine’ çıkarmakla mümkün olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına sahip çıkmak, bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, Cumhuriyete ve ülkemizin bin yıllık medeniyet birikimine, Kurtuluş Savaşı ruhuyla sahip çıkmayı gerektirir. Nitekim Türkiye, son 18 yılda her alanda hayata geçirdiği kapsamlı reformlarla, devleti milletle kucaklaştıran politikalarıyla, bunu en iyi biçimde yapmıştır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Türkiye’nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve Gazi Mustafa Kemal’in “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sonsuza kadar milletimizin gönlünde ve zihninde yaşayacaktır. Bu bilinçle bize Türkiye Cumhuriyetini miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, çalışma ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.