DOLAR 32,5931 0.32%
EURO 35,0018 0.07%
ALTIN 2.457,050,87
BITCOIN 21016240,50%
Mersin
28°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cengiz Gökçel’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Cengiz Gökçel’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

ABONE OL
Nisan 22, 2021 11:42
Cengiz Gökçel’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

23 Nisan Coşkusunu Kalbimizde Yaşıyoruz”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Gökçel, “23 Nisan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı verilen savaşın ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescil edildiği gündür,” dedi.

Mesajında “Ulusal egemenliğimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz,” diyen Gökçel, Türkiye’nin dört bir yanından farklı kimliklerden ve siyasi görüşlerden onlarca vekili bir araya getiren duygunun vatan sevgisi olduğunu belirtti. Gökçel; “Ulusal Kurtuluş Savaşımız ve  Gazi Meclisimizin duruşu mazlum halklara bağımsızlık uğruna mücadele azmi vermiş, ezilen dünyanın kaderini değiştirmiştir,” dedi. 

Tarihte verilen büyük mücadelelerin geleceğimize birer ışık olması gerektiğini belirten Gökçel, “Aynı azim ve kararlılıkla ikinci yüzyılda üreten, liyakati gözeten, herkesin barış, huzur ve mutluluk içinde yaşadığı, demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti inşa etmek için mücadele etmeye devam edeceğiz,” dedi. 

Salgın döneminde eşitsizlik ve adaletsizliğin daha da derinleştiğini belirten Gökçel, dayanışma vurgusu yaptı. Gökçel, “Kovid-19 salgınıyla küresel çapta bir bunalımdan geçtiğimiz bugünleri, rekabetin karşısında dayanışmayla, otoriterliğin karşısında demokrasiyle, plansızca tüketimin karşısında üretimle aşacağız. Bu ortamda bizler için yol gösterici olan, aydınlık cumhuriyetimizin temel ilkeleridir. Attığımız her adımı, çocuklarımıza daha temiz bir çevre, sağlıklı yiyecekler, hakça üretip hakça bölüşülecek bir Atatürk cumhuriyeti bırakmak için atıyoruz,” dedi.

23 Nisan’ın önemine vurgu yapan Gökçel, “23 Nisan, Ulusal egemenliği çocuklarımızın coşkusuyla kutladığımız en büyük bayramımızdır. Bıraktığı eserleriyle gönüllerimizde yaşayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu aziz vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha özlem, saygı ve minnetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!” diyerek mesajına son verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.