DOLAR 32,3313 0.24%
EURO 35,0226 -0.31%
ALTIN 2.294,740,77
BITCOIN 22833270,90%
Mersin
22°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Belediye çalışanları kırmızı maskelerle 1 Mayıs’ı kutladı

Belediye çalışanları kırmızı maskelerle 1 Mayıs’ı kutladı

ABONE OL
Nisan 30, 2020 14:04
Belediye çalışanları kırmızı maskelerle 1 Mayıs’ı kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mezitli Belediyesi çalışanlarının 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramıkutlamasına korona virüsü de engel olamadı. Mezitli Belediye Ana Hizmet Binası önünde yapılan kutlamalar için çalışanlara özel kırmızı maskeler diktirildi. Tüm katılımcıların maske ile katıldığı kutlamalarda sosyal mesafe kuralı da gözetildi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çalışanların katıldığı kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Başkan Tarhan, çalışanların bayramını tek tek tebrik ederek çiçek verdi. Yaşasın 1 Mayıs pankartı açıldı, sloganlar emeğin hakkını alması için atıldı. Mezitli Belediyesi’nde örgütlü işçi sendika temsilcilerinin konuşmalarıyla başlayan kutlamada CHP Parti Meclisi Üyesi Fatma Güner, emekçinin hakkını almasının ancak CHP iktidarıyla mümkün olacağını ifade etti.

Korona virüsünün etkilerini sürdürdüğü dönemde 1 Mayıs’ın anlamının daha iyi anlaşıldığını ifade eden CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay da,“Bu virüsle gördük ki yine bu düzenin tüm yükünü her zaman olduğu gibi emekçiler çekiyor. Elbette bu böyle gitmeyecek. Emekçinin hakkını aldığı, değerinin bilindiği bir ülkeye hep birlikte kavuşacağız” dedi.

Korona virüsünün etkilerinin devam ettiği bir dönemde emeğin değerinin daha çok öne çıktığına dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Olağanüstü bir dönemde korana virüsü salgını nedeniyle 1 Mayıs kutlanamıyor.  Bu salgın dolayısıyla ülkemizde zaten var olan işsizlik çığ gibi büyüdü. Özellikle tarımda yaşanan çöküşten dolayı yeni işsizler türedi. Bir işsizlik ordusu giderek çoğalıyor. Yoksulluk sınırı asgari ücretle eşit düzeye geldi. Böylesi ekonomik olumsuzlukların döneminde hepimizde biliyoruz ki bu salgın sonrası başka bir dünyaya evirileceğiz. Mutlaka bir kırılma yaşanacak. Önemli olan bu evirilme hangi yönde olacak. Bizlerin yapması gereken akıl ve bilimin egemen olması için mücadele vermektir. Yeni bir siyaset ve yeni bir demokrasi anlamında güçlenmeye çalışmalıyız. Saflarımızı daha çok sıklaştırıp birlik ve beraberlik içesinde olacağız” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, belediye çalışanlarına gösterdikleri gayret nedeniyle teşekkür ettiği konuşmasında, “Bu pandemi günleri geçecek ama bu günlerden sonra yeni bir dünya düzeni kurulacak. Nasıl geçmişte Fransız maden emekçileri 1 Mayıs gibi bir kazanım elde ettilerse bu pandemi günleri sonrasında da esas olanın emek olduğunu göstereceğiz. Sizlere bu virüs sürecinde yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı sonsuz teşekkür ederim. Sizler sayesinde Mezitli’de insanlar gıdasız, maskesiz kalmıyor. Herkesin evlerine kadar ulaşıyorsunuz hepinizin emeklerine teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasına 1 Mayıs 1977 yılında yaşananları anarak başlayan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de şu ifadelere yer verdi: “Herkesin evinde işyerinde kendini koruduğu bir dönemde burada sizlerle bir arada olmak bir onur. Eğer biz dayanışmayı hâkim kılıp hak ve özgürlüğü talep eden bir toplum olursak geçmişte emek mücadelesi için hayatını kaybedenlere borcumuzu ödemiş oluruz. Bir salgın en fazla emekçiyi, esnafı etkiledi. Açıklanan ekonomik pakette yine sermaye, yine yandaş var. Tüm bunlara karşın mücadele edeceğiz. Ülkemize demokrasiyi getirerek, emeğin hakkını aldığı özgürlüklerin verildiği bir dünyayı birlikte getireceğiz”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.