DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067214-1,91%
Mersin
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Kılınç: “Anamur, Türkiye ile KKTC’yi Birbirine Bağlayan Güvenli ve Önemli Bir Köprüdür.”
  • Özyar izlem gazeteleri
  • Genel
  • Başkan Kılınç: “Anamur, Türkiye ile KKTC’yi Birbirine Bağlayan Güvenli ve Önemli Bir Köprüdür.”

Başkan Kılınç: “Anamur, Türkiye ile KKTC’yi Birbirine Bağlayan Güvenli ve Önemli Bir Köprüdür.”

ABONE OL
Aralık 17, 2020 15:22
Başkan Kılınç: “Anamur, Türkiye ile KKTC’yi Birbirine Bağlayan Güvenli ve Önemli Bir Köprüdür.”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından online olarak organize edilen KKTC Kardeş Şehirleri toplantısına katıldı.
Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında TBB üyesi belediyelerin online olarak katıldığı toplantıda konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Anamur’un Türkiye – KKTC ilişkilerinde önemli bir rolü olduğuna değindi.
Anamur’un, KKTC’de verilen mücadelenin başından beri Kıbrıslı Türklerin yanında yer aldığını belirten Başkan Kılınç:” Anamur, 1974’de barış ve istikrarı tesis etmek üzere gerçekleştirilen askeri harekatta lojistik, iletişim ve insani yardımlar açısından bir köprü vazifesi görmüştür. Bayrak Radyosu ile Kıbrıs’ta soykırıma uğrayan Türklerin gözü kulağı olmuş, Kıbrıslı Mücahitlerin her türlü ihtiyacının karşılanması için teknelerle Anamur’dan Kıbrıs’a insani yardımlar taşınmıştır. KKTC kurulmadan başlayan Anamur – KKTC ilişkileri 50 yıldır artarak devam etmektedir. Bugünde Asrın Projesi olarak nitelediğimiz proje ile KKTC’li kardeşlerimiz ile suyumuzu bölüşmekteyiz. İnşaatı tamamlanan Anamur Limanı’nın tam olarak faaliyete geçmesi ile birlikte, ulaşım daha da kolay hale gelecek ve kardeşlik hukukumuz katlanarak artacaktır.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.