DOLAR 32,4798 0.09%
EURO 34,7069 -0.12%
ALTIN 2.471,070,37
BITCOIN 1991525-4,01%
Mersin
26°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

BAŞKAN ENGİN, SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ YENİ REFORM VE KALICI YASAL DÜZENLEMELERDİR

BAŞKAN ENGİN, SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ YENİ REFORM VE KALICI YASAL DÜZENLEMELERDİR

ABONE OL
Aralık 30, 2020 08:22
BAŞKAN ENGİN, SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ YENİ REFORM VE KALICI YASAL DÜZENLEMELERDİR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MESİAD Başkanı Hasan Engin yılbaşı nedeni ile yayınladığı mesajında, demokrasi, adalet ve reform vurgusu yaptı. Yeni yıldan umutlu olduklarını belirten Engin, “Yaşadığımız bütün sorunların çözümü, yeni reformlar ve kalıcı yasal düzenlemeler oluşturmaktan geçmektedir” dedi.

 

Ekonomik büyüme ve kalkınmanın gelişmesinde; ticaret hayatında güven ve istikrarın sağlanması, sermayenin yatırımlara ve üretime dönüşmesi için demokrasinin vazgeçilmez unsur olduğunu kaydeden Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin Ekonomimizin arzu edilen noktaya taşınması içim toplumsal refahın sağlanması, dezavantajların giderilmesi gerektiğini vurguladı.  Engin, “Yaşadığımız bütün sorunların çözümü, yeni reformlar ve kalıcı yasal düzenlemeler oluşturmaktan geçmektedir. Yeni yılda özellikle adalet, demokrasi ve ekonomi üçgeninde reformların konuşulması bizlerde heyecan yaratmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

“ÜRETİM VE SANAYİLEŞMENİN ÖNÜNÜ AÇARAK ÜLKEMİZİ İLERİYE TAŞIMALIYIZ”

Ülkemizin kendi doğal kaynaklarını kullanmasının önemine değinen Başkan Engin, birlikte ve yan yana hareket etmenin öneminin her geçen arttığını belirtti. Engin, “Son zamanlarda ülkemizi ve ekonomimizi hedef alan güçlere karşı; kucaklaşmalı ve birlikte hareket etmeliyiz. Ülke ekonomimize dışarıdan gelen saldırılara birlik ve beraberlik içerisinde göğüs gerip bertaraf etmeliyiz. Yeni yılda başlıca gayemiz toplumsal ve ekonomik sorunlar başta olmak üzere kalıcı çözümlerin üretilmesi üzerine odaklanmaktır. Üretim ve sanayileşmenin önünü açarak ülkemizi ileriye taşımalıyız. Demokrasi ve adalet çizgisinden ayrılmayan bir Türkiye daimi gücünü artıracak; güçlü sanayisi ve güçlü ekonomisi ile dünya standartlarını yakalayacaktır. Kendi doğal kaynaklarımızı kullanmamızı istemedikleri için bizleri sürekli tehdit eden emperyalist ülkelere muhtaç olmadan üretimimizi arttırmalıyız” dedi. 

 

“SANAYİCİLERİMİZ, KALICI OLARAK DESTEKLENMELİ VE SAHİPLENİLMELİDİR”

“Covid-19 salgını etkisi ile başlayan zorlu süreci kısa zamanda atlatacağımıza inanıyorum” diyen Başkan Engin mesajını şu şekilde sürdürdü: “Bu süreçte işletmelerimiz birçok sorun ve sıkıntılar yaşasa da üstesinden gelmesini başardılar. Ülkemiz, gerek bu salgınla mücadelede gerekse de üretmek konusunda cesur davrandı. Çarkların durmadan dönmesi gereken bir süreç yaşıyoruz. Pandemi dönemindeki zorluklara rağmen katma değer üreten sanayicilerimiz, kalıcı olarak desteklenmeli ve sahiplenilmelidir. 

Pandemi  sürecinde özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımıza minnettarız. Şehit olan tüm sağlık çalışanlarımıza ve hayatını kayebeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Covid 19’a yakalananlara sağlık ve şifalar diliyorum.

2021 yılının Mersin ve Türkiye için sağlık, huzur ve kardeşlik içerisinde geçmesini temenni ediyor; ülkemizi her türlü tehlikeye karşı birlik ve beraberlik içerisinde koruyup kollamanın yüksek farkındalığı ile yeni yılda daha güçlü ve gelişmiş bir Mersin ve Türkiye diliyoruz. 

Azimle çalıştığımız ve bir çok zorluğa göğüs germek zorunda kaldığımız bir yılı geride bırakırken, yeni yılın bizi hedeflerimize ulaştırması, ülkemize ve insanımıza sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle…”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.