DOLAR 32,6001 0.38%
EURO 34,8243 0.24%
ALTIN 2.495,770,47
BITCOIN 21076745,08%
Mersin
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akgün Lülü, 24 Temmuz Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
  • Özyar izlem gazeteleri
  • Genel
  • Akgün Lülü, 24 Temmuz Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Akgün Lülü, 24 Temmuz Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ABONE OL
Temmuz 25, 2020 10:06
Akgün Lülü, 24 Temmuz Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Murat Group Gümrükleme Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Lülü, 24 Temmuz Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Lülü, “Ülkemizde halen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü ve 24 Temmuz Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayram olarak kutlanması Türkiye’de yazılı, görsel ve işitsel yayınların geldiği önemli konumu göstermekte ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ” Basın, Milletin Müşterek Sesidir ” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği görevi en güzel şekilde açıklamaktadır.
Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayan, halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları demokrasinin güçlenmesine büyük katkı sağlamaktadır.

Toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesinde ve korunmasında çok önemli görevler ifa eden basın mensuplarımızın; sorumluluklarının bilinciyle hareket etmeleri, hukukun evrensel standartlarına bağlı kalmaları ve basın özgürlüğünün istismar edilmemesinin yanı sıra; doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata ve kişi haklarına saygı gibi ilkelerin de gözetilmesi büyük önem arz etmektedir.

Basında sansür, basını temel işlevlerinden uzaklaştırır ve objektifliğini gölgeler.
Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının yıldönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, gece – gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük özveriyle çalışan basın mensuplarına selam ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.