DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077968-1,31%
Mersin
20°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

29 No’lu Komite destek bekliyor

29 No’lu Komite destek bekliyor

ABONE OL
Şubat 17, 2021 10:58
29 No’lu Komite destek bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 29 No’lu Kırtasiye, Matbaa, Reklam Ajansları ve Basın Yayın Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyeleri pandeminin sektöre yansımalarını değerlendirdi. Meclis Başkan Yardımcısı Yakup Gitmiş ve Meclis Üyesi Turgay Demirtaş bu süreçte yaşanan sıkıntıları anlatarak çözüm önerilerini sundu. 

29 No’lu Komite bünyesindeki sektör yelpazesinin oldukça geniş olduğunu dile getiren Meclis Üyeleri, basın yayın kuruluşlarından reklam ajanslarına, matbaalardan ambalaja çok sayıda sektörün bünyelerinde yer aldığını bildirdi. Ancak sektörlerin tamamının bu süreçten olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Meclis Üyeleri, kimi sektörün mücbir sebep kapsamına alınarak bir takım desteklerden yararlanma talebi bulunduğunu, kimi sektörün devlete yaptıkları işlerden elde ettikleri hak edişleri erken almak istediğini, kimi sektörün de yüksek uydu kiralarından şikayetçi olduğunu anlattı. Değerlendirmede birçok firmanın bu süreçte kapanma noktasına geldiği de vurgulandı. 

Gitmiş: “Hak edişlerimiz en kısa sürede ödenmeli” 
Meclis Başkan Yardımcısı ve Gitmişler Ambalaj Genel Müdürü Yakup Gitmiş, ambalaj sektörünün sorunlarına değindi. Ağırlıklı olarak restoranlara, cafelere hizmet veriyor olmaları nedeniyle bu işletmelerin kapanması sonrasında ambalaj sektöründe de iş haciminin yaklaşık yüzde 70 azaldığını ifade eden Gitmiş, sektörün zor günler geçirdiğini söyledi. İş hacmi düşerken girdi maliyetlerinin ise arttığını, 1,5 ay gibi kısa bir sürede naylon fiyatının 14 liradan 19 liraya yükseldiğini kaydeden Gitmiş, “Bu süreçte personel de çıkaramadık ve gelirimiz olmadan sürekli ödeme yapmak durumunda kaldık. Sattığımızı da yerine koyamadık” diye konuştu. Sadece özele değil kamuya iş yapan firmaların da durumunun iyi olmadığına dikkat çeken Gitmiş, sektörün 2019 yılından kamuda alacakları bulunduğunu belirtti. Ne yapabileceklerini bilmediklerini ifade eden Gitmiş, “Zor bir süreçten geçiyoruz ve şu dönemde hak edişlerimizi alabilmemiz hayat kurtarıcı olurdu. Kurumların esnafın parasını ödemesi yerinde olacaktır” değerlendirmesini yaptı. 
Ardından kırtasiyecilerin sorunları hakkında bilgi veren Gitmiş şunları söyledi: 
“Kırtasiyeciler de yüz yüze eğitimin sona ermesiyle birlikte ciddi sorunlar yaşadı ve en büyük talepleri mücbir sebep kapsamına alınmak. Bu konuda Odamızın da dahil olduğu birçok Oda kitap, kırtasiye, kantin, servis taşımacılığı gibi sektörlerin mücbir sebep kapsamına alınmasına yönelik taleplerini yazılı olarak bildirdik. Bu işletmelerimizin yaşadığı sorunların takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.