DOLAR 32,3703 0.15%
EURO 34,9665 -0.31%
ALTIN 2.323,980,21
BITCOIN 22761680,27%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

10 BİN KİLOGRAMLIK KUŞ ÜZÜMÜ YAKLAŞIK 200 BİN ÇOCUĞA ULAŞACAK

10 BİN KİLOGRAMLIK KUŞ ÜZÜMÜ YAKLAŞIK 200 BİN ÇOCUĞA ULAŞACAK

ABONE OL
Nisan 20, 2021 10:08
10 BİN KİLOGRAMLIK KUŞ ÜZÜMÜ YAKLAŞIK 200 BİN ÇOCUĞA ULAŞACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’LE ÜRETİCİ KAZANIYOR, ÇOCUKLAR GÜLÜYOR

ÇOCUKLARA DAĞITILAN OKUL SÜTLERİNE KUŞ ÜZÜMÜ DE EKLENDİ

BÜYÜKŞEHİR, GÜLNARLI ÜRETİCİLERDEN 10 BİN KİLOGRAM KUŞ ÜZÜMÜ ALDI

10 BİN KİLOGRAMLIK KUŞ ÜZÜMÜ YAKLAŞIK 200 BİN ÇOCUĞA ULAŞACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi sürecinde çocukların evlerine ulaştırmaya devam ettiği toplam 1,5 milyon kutu sütün yanına Gülnar kuş üzümü de eklendi. Büyükşehir, Gülnarlı üreticilerden aldığı 10 bin kilogram kuş üzümünü 50 gramlık paketler halinde çocuklara ulaştırıyor. Geçen hafta sonu 23 mahallede gerçekleştirilen dağıtımlar ilerleyen günlerde de sürdürülecek.

MERSİN/ (FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’nin iş birliğiyle Gülnarlı üreticilerden 10 bin kilogram kuş üzümü alındı. 50 gramlık paketler haline getirilen kuş üzümleri, salgın sürecinde çocukların evlerine ulaştırılan okul sütleriyle birlikte dağıtıma çıktı. Geçen hafta sonu 3 ilçenin 23 mahallesinde çocukların kapısını çalan ekipler, ilerleyen günlerde de dağıtımları sürdürecek.

Süt dağıtımı bu sene 1,5 milyon pakete yükseldi

‘Süt Senin Gurur Mersin’in’ projesi kapsamında geçen yıl eğitim-öğretim döneminde çocuklara ulaştırılan 1,2 milyon kutu okul sütünün sayısı bu sene 1,5 milyona yükseldi. Salgın sürecinde eğitime uzaktan devam eden çocuklar için her ev bir okula dönüştü. Büyükşehir, okul sütlerini salgın sürecinde çocukların evlerine ulaştırmaya başladı. Dağıtılan sütlere bir de Gülnarkuş üzümü paketleri eklendi.

İlk etapta 2 gün içinde 23 mahallede dağıtımlar gerçekleşti

Büyükşehir, Gülnarlı üreticilerden S.S. Gülnar Çukurasma, Tozkovan, Üçoluk Kuş Üzümü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin katkısıyla 10 bin kilogram kuş üzümü satın aldı. 50 gramlık paketler haline getirilen kuş üzümlerinin dağıtımı başladı. Büyükşehir’in sağladığı destek Gülnarlı üreticilere de nefes aldırdı. Yaklaşık 200 bin çocuğa ulaştırılacak kuş üzümleri ilk etapta Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçelerindeki toplam 23 mahalledeki binlerce çocuğa ulaştı. Ekipler kapıları tek tek çalarak çocuklara süt ve kuş üzümü paketlerini teslim etti.

200 mililitrelik sütlerimizi çocuklarımıza dağıtıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde Gıda Mühendisi olarak görev yapan Bilge Küçükkubaş, okul sütü projesinden bahsederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in Süt Senin Gurur Mersin’in projesi kapsamında, çocukların süt ihtiyacını karşılamak ve aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla okulların kapalı olduğu dönemlerde evlere süt dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz. 1,5 milyon süt dağıtmayı hedefliyoruz. 200 mililitrelik sütlerimizi çocuklarımıza dağıtıyoruz. Sokağa çıkma yasağı olduğu için bütün çocuklarımızı evde bulma imkanımız oluyor ve daha fazla çocuğa ulaşıyoruz” diye konuştu.

“Amaç üreticiye katkı sağlamak”

Gülnar kuş üzümü paketlerine de değinen Küçükkubaş, “Bunun amacı üreticilerimize katkı sağlamak. Gülnarlı üreticilerden kooperatifler aracılığıyla aldığımız 10 bin kilogram kuş üzümünü 50 gramlık paketler halinde çocuklarımıza sütün yanında dağıtıyoruz” dedi.

Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi. Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi. ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli  Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi.  Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi.   MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi.  ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile  işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

Gündoğdu: Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyeli değerlendirilmeli Çukurova ve Mersin’de yatırımların artmasıyla ülkemizin ihracatta daha fazla söz sahibi olacağını aktaran MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Dış ticarette ülkemizin gözde bölgelerinden Çukurova, daha fazla yatırım alarak Türkiye’nin gözbebeği konumuna gelebilir” dedi. Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (MESİAD) geçtiğimiz ay yapılan 17’nci olağan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adnan Gündoğdu, Çukurova Bölgesi ve Mersin yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Çukurova Bölgesinin üretim ve istihdamı ile ülkemize büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, bölgeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. MAJÖR KONUMA GELMEK MÜMKÜNDÜR Bölgenin geçen sene 16 milyar dolar ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu aktaran Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi tarımsal üretim ve ürün işleme açısından ülkemizin lider bölgesidir. Tarımsal ve sanayi ürünleri açısından ülkemizin yükselen değeri Çukurova’nın tarım kenti Mersin, muz, limon, çilek, erik, badem, keçiboynuzu, yenidünya, sakız kabak ve taze bakla üretiminde Türkiye birincisidir. 9 tarım ürününde ise ikinci sırada yer alan kentimiz, lojistik, liman, sanayi ve turizmde yatırımlar alması ile daha öne çıkabilir. Özellikle tarım ve sanayi üretiminin önem kazandığı günümüzde Mersin’in ve Çukurova Bölgesi’nin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu bölgede hemen hemen sektörde üretim var, üretim hacmini daha yukarılara taşımak, daha fazla pazarda söz sahibi olmak, majör konumuna gelmek mümkündür” dedi. ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI GÜNDEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞACAĞIZ Doğru yatırımların yapılması, merkezi bütçeden daha fazla pay ayrılması ve iş dünyasının yatırıma teşvik edilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Gündoğdu, “Ekonomik darboğazların yaşandığı, faiz gündemli yatırımların düşünüldüğü günümüzde iş dünyasının sanayi yatırımlarından kopmaması ve doğru yatırımların yapılması için resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın temasta çalışacağız. Birlikte hareket ederek ve hızlı bilgi paylaşımı ile işbirliğinde bulunacağız. Yaklaşan yerel seçimlerden sonra üretim ve istihdam odaklı bir kent gündemi oluşturmak için gayret edeceğiz. Bölgenin sosyo-ekonomik olarak kalkınması için büyük emekler harcayan MESİAD, bundan sonra da rolünü yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.