Mersin Yeşil Dönüşüm Ofisi Faaliyete Başladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, Mersin Yeşil Dönüşüm Ofisi’ni kurarak önemli bir adım attı.
Mersin’in iklim dostu bir kent olma yolculuğunda önemli bir dönüm noktası yaşandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Mersin Yeşil Dönüşüm Ofisi, çevresel sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına ilk Danışma Kurulu Toplantısı ile resmen başladı. Toplantı, kentin yeşil dönüşüm stratejilerini belirlemek üzere geniş bir paydaş kitlesini bir araya getirdi. Toplantıya, Büyükşehir ve MESKİ yetkililerinin yanı sıra, Çevre Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası gibi meslek odaları, Çukurova Kalkınma Ajansı, Ticaret Odaları ve kentteki üniversitelerden temsilciler katıldı. Karşılıklı fikir alışverişinin ön planda olduğu toplantıda, Mersin’de uygulanabilir yeşil dönüşüm stratejileri için ilk adımlar atıldı.
Hedef: Daha Yaşanabilir Bir Mersin
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Arda Alp, ilk hedeflerinin belediyenin kurumsal kapasitesini yeşil dönüşüme uygun hale getirmek olduğunu söyledi. Alp, “Amacımız; hizmetlerimizde ve projelerimizde çevreye verdiğimiz etkiyi ve karbon emisyonunu azaltmak, enerjimizi daha verimli kullanmak. Kaynaklarımız kısıtlı ve amaçlarımızdan biri de fosil yakıttan yeni enerji kaynaklarına geçişi sağlamak. Bu gibi konuları beraber ele alıp, artık daha yaşanılabilir bir Mersin için çalışacağız” dedi.
Afet İşleri Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu, Yeşil Dönüşüm Ofisi fikrinin 2023 yılında doğduğunu belirterek, ofisin sadece üretim sektörlerine değil, günlük kent yaşantısına odaklandığını ifade etti. Dr. Zorlu, “Bisikletin ulaşım aracı olarak kullanılmasından plastik atıkların azaltılmasına, yeni yapılacak hizmet binalarının enerji verimliliği yüksek binalar olmasından çatılarda güneş santrallerinin kurulmasının zorunlu hale gelmesine kadar bir dönüşüm istiyoruz” diye konuştu.
Yeşil Dönüşüm Ofisi Koordinatörü Çevre Mühendisi Dr. Sinan Can ise, Türkiye’de belediyeler düzeyinde bir ilk olan bu ofisin, iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konusunda farkındalık sağlamak adına önemli çalışmalar yapacağını söyledi. Dr. Can, Danışma Kurulu’ndan çıkacak politika ve önerileri hayata geçireceklerini belirtti. Ofis kurulduğu günden bu yana üniversiteler ve liselerde paneller düzenleyerek farkındalık çalışmalarına başladı.
GÜNDEM
10 saat önceGÜNDEM
10 saat önceGÜNDEM
10 saat önceGÜNDEM
11 saat önceGÜNDEM
14 saat önceGÜNDEM
1 gün önceGÜNDEM
1 gün önce