DOLAR 32,3849 0.2%
EURO 35,0710 -0.04%
ALTIN 2.325,410,27
BITCOIN 2278908-1,09%
Mersin
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

YEŞİLBOĞAZ: “ADALETE SIRTINI DÖNENLERİN VİCDANI SIZLAMIYOR MU?”

YEŞİLBOĞAZ: “ADALETE SIRTINI DÖNENLERİN VİCDANI SIZLAMIYOR MU?”

ABONE OL
Kasım 30, 2020 14:51
YEŞİLBOĞAZ: “ADALETE SIRTINI DÖNENLERİN VİCDANI SIZLAMIYOR MU?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MersinBarosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 29 Kasım 2016 yılında Adana’nın Aladağ ilçesinde 10’u öğrenci, 1’i çocuk olmak üzere, 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve 24 öğrencinin de yaralandığı cemaate ait yurtta çıkan yangının dördüncü yılında yaptığı yazılı açıklamasında, “Aladağ’da çığlık çığlığa yanan çocukların sesleri, adalete sırtını dönen ülke yöneticilerinin vicdanını rahatsız etmiyor mu? Vicdanınız sızlamıyor mu?” diyerek, Aladağ için adalet istedi.

“ADALET GELSİN, ALADAĞ YANGINI SÖNSÜN”

Aladağ’ın hala yangın yeri olduğunu belirten Mersin Barosu Başkanı Yeşilboğaz, “Denetimlerdeki usulsüzlük, ihmal ve tedbirsizliğin neden olduğu Aladağ faciasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen Aladağ hala adalet bekliyor. Adalet gelsin, Aladağ yangını sönsün. Aladağ’daki facia devletin sorumluluktan kaçıp, çocuklarımızı tarikatlara teslim edilmesinin ispatı niteliğindedir. Sosyal bir devletin yapması gereken; görev ve sorumluluklarını tarikatlara ve cemaatlere devretmek değildir. Öğrencilerin sağlıklı ortamlarda, güvenilir şekilde barınması devletin asli görevidir. Aladağ’da çığlık çığlığa yanan çocukların sesleri, adalete sırtını dönen ülke yöneticilerinin vicdanını rahatsız etmiyor mu? Vicdanınız sızlamıyor mu? Kasıtlı ya da ihmali davranışla ölüme neden olma suçundan açılması gereken dava, taksirle öldürme suçundan açılmıştır. En başından itibaren yapılmış olan yargılama ve 04.07.2019 tarihli kararın hukukiliği sorgulanacak nitelikte bir karardır. Tartışılan karara göre,  mahkeme 12 sanığı çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptırırken, 6 sanık ise beraat etti. Kamu görevlisi sanıklar hakkında ölüme sebebiyet suçundan beraat verilirken, haklarında ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma suçundan ceza verilmiştir. Kamu görevlileri de dâhil, yargılanan bütün sanıklar açısından olası kast ile birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verilmesi suçundan, ceza tayini yönündeki talepleri reddedilmiş, bir kısım sanıklar hakkında bilinçli kastla ölüme sebebiyet suçundan hüküm kurulmuştur. Neticede bu hüküm kabul edilemez. Alınan karar, toplumun adalete olan inancını ve vicdanları yaralamıştır.

Aladağ davasına sahip çıkmak geleceğimize, çocuklarımızın yaşam hakkına, bilimsel ve laik eğitime sahip çıkma davasıdır. Mersin Barosu olarak sürecin takipçisi olacağız. Hayatını kaybeden çocuklarımızı rahmetle anıyor, ailelerine sabırlar diliyorum” ifadesini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.