DOLAR 32,3804 0.18%
EURO 35,0017 -0.25%
ALTIN 2.324,850,25
BITCOIN 2257475-1,12%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ünel: “Mayıs Ayı Türkler için mücadele ayıdır”

Ünel: “Mayıs Ayı Türkler için mücadele ayıdır”

ABONE OL
Mayıs 16, 2020 09:20
Ünel: “Mayıs Ayı Türkler için mücadele ayıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ünel: “Mayıs Ayı Türkler için mücadele ayıdır”

Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Çağrı Ünel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Mayıs ayının Türk Milleti adına önemine değinen Ünel: “Mayıs; Türkler için derlenme, toparlanma ve mücadele ayıdır” dedi.

19 Mayıs 1919 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesinin ilk adımını attığını vurgulayan Ünel: “19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak “Türkleri geldikleri yere, Orta Asya’ya göndereceğiz” diyenlere vuracağı tokat için attığı ilk adım, yaptığı ilk hamlenin tarihi… Bir mücadele adamının, bir önderin, “Türük, Oğuz Begleri, budun, eşiding! Üze Tengri basmasar, asra yir tilinmeser, Türük budun, ilingin, törengin kem artatı, udaç ertti? Türk budun ertin, ökün” günümüz Türkçesiyle ” Türk, Oğuz Beyleri, Milletim işitin! Üste Gök (Tanrı) çökmese, altta yer delinmese, ilini töreni kim bozabilir? Türk milleti titre kendine gel!..” yüzlerce yıl önce Atalarının bengü taşlara yazdığı vasiyeti sahiplenerek çıktığı bu kutlu yolda yaktığı ilk ateş…” dedi.

Mayıs ayının Türk Milleti için mücadele ayı olduğunu kaydeden Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Çağrı Ünel, Türk Milleti’nin tarihinde Mayıs ayında yaşanan önemli gelişmelere dikkat çekerek: “Mayıs; Türkler için derlenme, toparlanma ve mücadele ayı… 24 Mayıs 1040 Çağrı ve Tuğrul Beylerin zaferleriyle yaktıkları meşalenin ateşi sönmeden Türk milletinin başka bir kahraman önderi Mustafa Kemal’in elinde parlıyordu… 15 Mayıs 1919 da İzmir’i işgal eden yunanlara karşı ilk kurşunu Selanik’li Osman Nevres Recep Bey, Teşkilâttaki adıyla Hasan Tahsin sıkıyor, Eski bir Teşkilâtı Mahsusa mensubu Mustafa Kemal Paşa’ya adeta yalnız değilsin diyordu… Çok sevdiği vatanına canını veren onlarca vatan evladı gibi toprağın bağrına düşerken Selanik’i kurtaramasa da, İzmir’i, Anadolu’yu, Istanbul’u ve tüm Türkiye’yi kurtaracak bir hareketin ilk kurşunuyla Mustafa Kemal Paşa’ya selam ediyordu… Vatanın her köşesi işgal edilmişken Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüm dediği tarihte 19 Mayısta Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatıyor ve Türk Milleti için bir dönüm noktası olan bu günü Türk Gençliğine armağan ediyordu” şeklinde konuştu.

Açıklamasında Ulu Önder’in Gençliğe Hitabesine de yer veren Ünel şunları söyledi.: “Bugün ise Kuvayı Milliye’nin mirasçısı olan bizler Ülkü Ocakları olarak, Cumhriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet’ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!. Ülkücü hareketin önderi Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in “Gençler hepiniz birer Türk Bayrağısınız, bayrağı yere düşürmeyin, lekelemeyin, kirletmeyin” Hareketimizin Bilge Lideri Devlet Bahçeli’nin “1900’lü yılların başında genç olanlar kurtuluş meşalesini yakmışlardı. Cumhuriyet ve bağımsızlık bu fedakar neslin eseri olmuştu. Şimdi yeni bir diriliş için Türkiye gençlerini bekliyor. Hem de umutla, hem de heyecanla. Türk gençliği aldanmaz, baskı ve zulme teslim olmaz. Sürüyle uçan kargalara karşı tek başına kartal olmaktır gençlik” sözlerinden ilham alarak Türk Gençliğini muhasır medeniyetler seviyesinin de üstüne  çıkartmak için eğitim ve kültür faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz.”

Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, vatan toprağı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi de rahmet ve dualarla andıklarını belirten Ünel sözlerini şöyle noktaladı: “Bu vesileyle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, bu bayramı bize hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizi, ebediyete göçen kahraman gazilerimizi rahmet ve duayla anıyoruz… Ne mutlu Türk’üm diyene.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.