DOLAR 32,3346 0.25%
EURO 35,0788 -0.16%
ALTIN 2.302,071,09
BITCOIN 22767660,56%
Mersin
22°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

TARIMIN GELECEĞİ TOROSLAR’DA

TARIMIN GELECEĞİ TOROSLAR’DA

ABONE OL
Kasım 3, 2020 08:03
TARIMIN GELECEĞİ TOROSLAR’DA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Toroslar’a Aromatik Bitkiler Üretim Tesisi Kuruluyor”

Toroslar’da her geçen gün yeni yatırımlar hayat buluyor. Göreve geldiği günden bugüne kadar yatırımcılara kapılarının her zaman açık olduğunu ifade eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ilçede büyük bir yatırımın temelini attı.

Musalı Mahallesi’nde hizmet verecek olan Agrofarma Aromatik Bitkiler Üretim Tesisi’nin temel atma törenine katılan Başkan Yılmaz; bu tesisin hem istihdama katkı sağlayacağını hem de ekonomik kalkınmayı beraberinde getireceğini söyledi.

Tesisin Toroslar’a ve Mersin’e hayırlı olmasını dileyen Başkan Yılmaz; “Hem birçok aromatik bitkinin ilk kez ticari ürün olarak üretilmesine hem de ürettiğini dünyaya ihraç ederek Toroslar’ın adının uluslar arası arenada duyulmasına imkan sağlayacak olan tesisin Toroslarımızda kurulmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. İlçemizin kalkınması ve gelişimi için tüm yatırımcılara kapımız açık” dedi.

Başkan Yılmaz: “Tarımın Geleceği Burada”

Başkan Yılmaz, Toroslar başta olmak üzere çevre ilçeleri de sosyal ve ekonomik anlamda kalkındıracak projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen işletme sahiplerini tebrik ederek; “Sürdürülebilir kalkınmadan bahsediyoruz. Memleketimiz ve ilçemiz verimli topraklara sahip. Musalı Mahallemizde temelini attığımız bu tesisle hem istihdam sağlanacak hem de bölgemizde halihazırda üretilen ürünlerden uygun olanları ara mamul ve mamul haline getirilip satılacak. Böylelikle katma değer sağlanacak ve aynı zamanda daha karlı ürünlerin yetişmesi noktasında çalışma yapılacak. Toprağımız, suyumuz ve çalışkan köylümüz var. Birçok şeyi üretmemiz mümkün ama önemli olan bunlara pazar bulabilmektir. Bu tesis bunu sağlayacak. Bölgemizdeki ve çevre ilçelerdeki köylümüze de yeni bir kapı açmış olacak. Köylümüzün daha çok kazanması ve bu konuda işleme tesislerinin artması, pazarının ve sanayinin oluşması çok önemli. Tarımın geleceği burada. Bu girişimi ve bu projeyi önemsiyoruz. Elimizden geldiğince destekleyeceğiz. İnşallah açılışını da hep birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Daha sonra Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz tarafından tesisin temeline ilk harç butona basılmasıyla döküldü. Başkan Yılmaz, üretim tesisinde yapılacak çalışmalarla ilgili işletme sahiplerinden bilgiler de alarak başarılar diledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.