DOLAR 32,6024 0.39%
EURO 34,8406 0.26%
ALTIN 2.492,390,33
BITCOIN 21172033,88%
Mersin
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polat: “Mersin’de bir Balık Hali kurulmasını istiyoruz”

Polat: “Mersin’de bir Balık Hali kurulmasını istiyoruz”

ABONE OL
Nisan 18, 2021 02:21
Polat: “Mersin’de bir Balık Hali kurulmasını istiyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MTSO 4 No’lu Meclis Üyesi ve Polat Balıkçılık Sahibi Abbay Polat da girdi maliyetlerinin yüksekliğinin balık fiyatları üzerindeki etkisine değindi. Özellikle çiftlik balıklarında ciddi fiyat artışları yaşandığını kaydeden Polat, bu artışta döviz kurundaki hareketliliğin de önemli rol üstlendiğini söyledi. Balıkçılık sektörünün farklı sorunları bulunduğuna da değinen Polat şöyle konuştu: 
“Yaklaşık bir yıl içinde Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nın Karaduvar’a taşınması planlanıyor. Oysa Karaduvar Balıkçı Barınağı bu kadar çok balıkçının bir arada çalışabileceği bir alana sahip değil. Bu uygulama yapılırsa büyük sıkıntı çıkar. Bu nedenle biz Çamlıbel’de kalmak istiyoruz. Orada bize ayrı bir liman yapılmasını talep ediyoruz. 
Aynı zamanda çarşı içindeki balık pazarına da düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çeken Polat, Büyükşehir Belediyesi’nin bu bölgeyi kontrol altına almasının önemine değindi. Birçok işyerinin yolu işgal ettiğini ve tezgahların geri çekilmesi gerektiğini ifade eden Polat, mevcut durumun sağlıklı bir bodrum escort bayan alışverişe olanak tanımadığını belirtti. 
Son olarak sektörün Balık Hali kurulması talebini dile getiren Polat, “Aralarında Mersin’in de bulunduğu çevre illerle birlikte bölgedeki 4-5 ilin hiçbirinde balık hali yok. Eski Belediye Başkanı Karaduvar’da böyle bir yatırım için 6 dönüm arazi belirlemişti. Ancak bu alan istenilen özelliklerin sağlanması adına yeterli değildi. Böyle bir yatırım için 5 dönümü kapalı olmak üzere en az 10 dönüm yer gerekiyor. Bu konunun yeniden gündeme alınıp takip edilmesini talep ediyoruz” dedi. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.